Nosto

Noston kahvipöytä: Voiko sankari olla virheellinen?

 • 15 min
 • toistaiseksi

Matti Nykäsen kuolema herätti keskustelun sankaruudesta. Voiko sankari olla myös virheellinen ja kuka on se sinun todellinen sankarisi?
Keskustelijoina Minna Perovuo, Susanna Vainiola, Petteri Sihvonen ja Mira Selander.

Lähetykset

 • ma 11.2.2019 16.13 • Yle Puhe

Jaksot

 • Osa löytää ystäviä Facebookista, toinen rakentaa siellä tarinaa itsestään. Ja sitten on vielä ne muut, jotka eivät uskalla ottaa koko somea haltuun tai ahdistuvat siellä olemisesta.
  Keskustelijoina Minna Perovuo, Susanna Vainiola, Petteri Sihvonen ja Mira Selander.

 • Yksinäiselle ystävänpäivä on kaikkea muuta kuin ihania viestejä ja sydämiä. Yksinäisyyttä tutkineen Turun yliopiston apulaisprofessori Niina Junttilan mukaan meille on tärkeintä tulla nähdyksi. Esimerkiksi hänen tapaamansa pieni poika sanoi haluavansa tulla mieluummin hakatuksi kuin olla näkymätön luokkakavereilleen. Toimittajana on Mira Selander.

 • Poliittiset puheet keskittyvät nyt vanhuksiin ja heidän hoitoonsa, mutta miten tavallinen kahvipöytäkeskustelija tämän ymmärtää? Pitäisikö meidän antaa koko homma valtion hoidettavaksi vai kenties katsoa vähän myös itseemme ja miettiä myös tykönämme meidän omia prioriteetteja?
  Keskustelijoina Minna Perovuo, Susanna vainiola, Petteri Sihvonen ja Mira selander.

 • Kalle Isokallion ruoskii kirjassaan Vaalikiimaa Impivaarassa säälimättä ja tasapuolisesti niin poliitikot, toimittajat, virkamiehet kuin verotuksen ja palkkapolitiikankin.
  Toimittajana on Miia Krause.

 • Koulussa jaetaan stipendit kympin oppilaille, mutta kenelle kahvipöytä ne haluaisi jakaa? Kuinka paljon omien lasten kunnianhimossa on kyse vanhempien toteutumattomista haaveista ja miltä tuntuu katsella sosiaalisesta mediasta, kun muiden lapset pärjää omia paremmin?

  Keskustelijoina Minna Perovuo, Susanna Vainiola, Petteri Sihvonen ja Mira Selander.

 • Kirjailija ja käsikirjoittaja Katja Kallio sanoo pyrkineensä 40 vuotta elokuvan avulla pois maailmasta ja muista ihmisistä. Ja nyt viimeiset 10 vuotta hän on tehnyt matkaa takaisin. Kallion mielestä kysymys on aina ulkopuolisuudesta ja muiden joukkoon pääsemisestä.

  Mitä Katja Kallio tällä tarkoittaa ja miksi ranskalainen elokuva kohottaa arjen yläpuolelle?

  Toimittajana Mira Selander.

 • Matti Nykäsen kuolema herätti keskustelun sankaruudesta. Voiko sankari olla myös virheellinen ja kuka on se sinun todellinen sankarisi?
  Keskustelijoina Minna Perovuo, Susanna Vainiola, Petteri Sihvonen ja Mira Selander.

 • Marko Pulkkisen esikoisteos Syntax error on saanut loistavia arvioita ilmestyttyään.
  Mitä kaikkien tunteman mediapersoonan Harry S. Turusen syöksykierre kertoo meistä ja tästä ajasta?
  Toimittajana Miia Krause.

 • Noston kahvipöydässä kokoontuvat Jenny Lehtinen, Erno Kulmala ja Pertti Ylikojola Miia Krausen johdolla.
  Tällä kertaa puhuttaa virastojen kieli, jota kukaan ei ymmärrä.

 • Tiina Paju ja käsikirjoittaja Sari Luhtanen saivat Suomen sarjakuvaseuran myöntämän Puupäähattu-palkinnon Maisa ja Kaarina -sarjakuvasta tammikuussa.
  Miten Maisan ja Kaarinan kuvat syntyivät ja kuinka kotimaisella sarjakuvalla menee?
  Vieraana sarjakuvataiteilija ja freelance-graafikko Tiina Paju.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Tällä kertaa kahvipöytäkeskustelussa raatia askarruttavat kahvipöytäkeskustelut. Miksi ihmeessä pitäisi olla kiinnostunut siitä mitä joku on syönyt viikonloppuna tai että lapsi on oppinut potalle? Eikö voitaisi keskittyä olennaiseen? Kahvipöydän ääressä tällä viikolla ovat toimittajat Jenny Lehtinen ja Miia Krause sekä kerroksista kansan pariin jalkautuneet tuottajat Erno Kulmala ja Pertti Ylikojola

 • Anna-Maria Eilittä kirjoitti esikoisromaaninsa Kun olen poissa siitä miltä tuntuu seurata läheistensä elämää oman kuolemansa jälkeen. Itse Eilittä vaihtoi rahoitusalan työt teologian opiskeluihin Helsingin yliopistossa ja viimeistelee siellä nyt maisteriopintojaan.
  Mitä esikoiskirjailija ajattelee kuolemasta ja elämänmuutoksista?
  Toimittajana Mira Selander.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä