Paineessa

Pelko tappaa innostuksen

  • 12 min
  • toistaiseksi

Mitä tehdä, jos pelko on niin suuri että se lamaannuttaa kyvyn toimia? Podcastin toisessa jaksossa tarjotaan Tiia-Roosan ja Venlan kanssa vertaistukea tilanteisiin, joissa koulu ahdistaa liikaa. Venla jakaa omia kokemuksiaan aiheesta ja kertoo, miten itse on saanut apua ahdistukseensa. Miten kestää riittämättömyyden tunnetta ja epäonnistumisen pelkoa samalla, kun haluaa tavoitella omia unelmiaan?

Lähetykset

  • ti 5.2.2019 0.02 • Yle Areena

Jaksot

  • Entä, jos mikään ei kiinnosta? Miten saada itsensä opiskelemaan, kun on vältellyt lukemista jo tuntikausia roikkumalla somessa ja kissavideoiden parissa? Podcastin viimeisessä jaksossa kokoamme Sonjan ja Venlan kanssa motivaation check-listin, jolla opiskeluinnon saa syttymään varmasti.

  • Miten innostaa itsensä opiskelemaan pääsykokeita varten, jos jää välivuodelle? Tässä jaksossa ensimmäistä välivuottaan viettävät Tiia-Roosa ja Sonja kertovat, mitä hyvää aluksi ahdistavalta tuntunut välivuosi on antanut, ja miten se voi auttaa tulevaisuutta ajatellen. Lisäksi he jakavat vinkkinsä opiskeluun ja kertovat, miten saavutat opiskelun flow’n.

  • Mitä tehdä, jos pelko on niin suuri että se lamaannuttaa kyvyn toimia? Podcastin toisessa jaksossa tarjotaan Tiia-Roosan ja Venlan kanssa vertaistukea tilanteisiin, joissa koulu ahdistaa liikaa. Venla jakaa omia kokemuksiaan aiheesta ja kertoo, miten itse on saanut apua ahdistukseensa. Miten kestää riittämättömyyden tunnetta ja epäonnistumisen pelkoa samalla, kun haluaa tavoitella omia unelmiaan?

  • Miten niin motivaatiota ei ole olemassa? Venla ja Sonja pohtivat, miten ajatus motivaatiosta voi olla ehkä väärä ja Sonja avaa näkemystään siitä, miten meitä kaikkia on huijattu motivaation todellisesta luonteesta. Lisäksi etsimme ratkaisuja siihen, mitä motivaation tilalle tulee jos sitä ei kerran ole olemassa - miten ihmeessä saa opinnot maaliin motivaation jälkeisessä maailmassa?

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä