Lukupiiri

Arto Paasilinnan romaani Ulvova Mylläri

  • 1 h 56 min
  • ei kuunneltavissa

Vuonna 1981 julkaistu Ulvova Mylläri on Paasilinnan ulvaisu erilaisuuden hyväksymisen puolesta. Lukupiirin kuulijoiden kanssa Ulvovasta mylläristä keskustelevat teatteriohjaaja ja dramaturgi Sirkku Peltola, kirjailija ja teatterintekijä Juha Hurme ja toimittaja Kaisa Pulakka.

Puhelinnumero suoraan lähetykseen on 09144800. Lähetykseen voi osallistua myös verkkokeskustelussa osoitteessa yle.fi/lukupiiri tai WhatsApp-viesteillä numeroon 044-5144800.

Lähetykset

  • la 30.3.2019 19.02 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Väinö Linnan Sotaromaanista eli Tuntemattoman sotilaan alkuperäiskäsikirjoituksesta keskustelevat Lukupiirissä kirjailija, teatterintekijä Juha Hurme ja sosiologi Sari Näre. Toimittajana on Jukka Kuosmanen. Lukijana Anu Heikkinen.

    KUVA: SA-kuva

  • Vuosiin 1955-58 sijoittuvassa Hyvästi, Iijoki -romaanissa Kalle Päätalosta tulee kirjailija ja rakennusmestarin elämä saa uuden suunnan. Lukupiirin studiovieraina kuulijoiden kanssa ovat keskustelemassa Päätalon matkassa -teoksen kirjoittaja Kai Hirvasnoro ja kirjailija Juha Hurme. Ohjelmassa haastatellaan myös tietokirjailija Ritva Ylöstä. Lukunäytteet lukee Anna Tulusto. Ohjelman toimittaja on Jukka Kuosmanen.

  • Lukupiirin kirjana on pelottavan ajankohtainen Margaret Atwoodin Orjattaresi. Vuonna 1984 ilmestynyt dystopiaromaani vie maailmaan, missä totuutta vääristellään, fundamentalistiset arvot jylläävät ja missä naisilla ei ole oikeutta päättää omasta kehostaan. Kuuntelijoiden kanssa kirjasta keskustelevat kirjailija Johanna Sinisalo ja Suomen Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson sekä toimittaja Kaisa Pulakka.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä