Katsottavissa ulkomailla
Yle Uutiset suora

Valtiovarainministeriö julkistaa madonluvut taloudesta – Pitääkö uuden hallituksen varautua heti leikkauksiin?

  • 2 h 15 min
  • ei katsottavissa

Valtiovarainministeriö julkistaa maanantaina virkamiesnäkemyksen Suomen taloudesta ja tekee ehdotuksia uudelle hallitukselle.

Yle näyttää tilaisuuden suorana verkkolähetyksenä kello 8.55 alkaen Yle Areenassa. Voit myös kysyä Suomen taloudesta, kysymyksiin vastataan tiedotustilaisuuden jälkeen alkavassa verkkolähetyksen arviointiosuudessa. Ohjeet löydät tämän jutun lopusta.

Johtavien virkamiesten näkemyksillä Suomen taloudesta on merkitystä. Neljä vuotta sitten valtiovarainministeriö painotti menoleikkauksia. Painotus oli myös Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ohjelmassa.

Maanantaiaamuna virkamiesten talousnäkemykset esitellään kansliapäällikkö Martti Hetemäen ja ylijohtaja Sami Yläoutisen johdolla.

Virkamiesten ehdotuksia ovat arvioimassa Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju, Tilastokeskuksen pääjohtaja Marjo Bruun ja Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä.

Valtiovarainministeriön tiedotustilaisuus kestänee kello 10.30 asti. Sen jälkeen Ylen verkkolähetyksessä Suomen Pankin vt. ennustepäällikkö Meri Obstbaum ja politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta arvioivat virkamiesehdotuksia verkkolähetyksessä puolen tunnin ajan, noin klo 11.00 asti.

Voit myös kysyä taloustilanteesta tai julkisen talouden kestävyysvajeesta, Meri Obstbaum ja Ari Hakahuhta vastaavat suorassa verkkolähetyksessä.

Jätä kysymyksesi Ylen uutissivujen jutun keskustelualueelle. Tarvitset keskusteluun osallistuaksesi Yle-tunnuksen. Voit luoda tunnuksen oheisen linkin kautta.

Ohjelman tiedot

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Yle Uutiset suora

Kiinnostavimmat uutistapahtumat suorana

Yle Uutiset näyttää kiinnostavimmat ja merkittävimmät uutistapahtumat suorana Suomesta ja maailmalta.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä