Emoijit, paholaiskuvat ja käsimerkit ovat ikivanhaa symbolien kieltä. Käytämme sitä etenkin silloin, kun sanat eivät riitä tai puhe on liian hidasta.

Tutustumme symbolitutkija Liisa Väisäsen ja toimittaja Atro Lahtelan kanssa symboleihin, automerkkien logoista ja pääsiäisen symboleista hiusten merkityksiin.

Jaksot

 • Miksi ihmeessä pääsiäispupu munii suklaamunia? Tai tiesitkö, että rusetti lahjan päällä kertoo myös kenelle lahjan saaja on luvattu puolisoksi. Tätä on juhlapyhiemme symboliikka.
  Merkkien salat-ohjelmasarjassa tutustumme symbolitutkija Liisa Väisänen kanssa symbolien maailmaan. Ohjelman toimittaa Atro Lahtela. Tuotanto Femkanten Media Oy.

 • Jos pelkää paholaista, niin pelkääkö enemmän itseään vai mesopotamiasta tulevaa arkkipaholaista? Etanan kuva maalauksessa ei kerro hitaudesta vaan neitsyydestä.
  Merkkien salat-ohjelmasarjassa tutustumme symbolitutkija Liisa Väisänen kanssa symbolien maailmaan. Ohjelman toimittaa Atro Lahtela. Tuotanto Femkanten Media Oy.

 • Tiesitkö, että c-kirjain osyntynyt kamelin kyttyrästä? Entä mitä automerkkien logot todellisuudessa kertovat? Tutustumme symbolitutkija Liisa Väisänen kanssa symbolien maailmaan, kieleen joka ympäröi meitä. Ohjelman toimittaa Atro Lahtela. Tuotanto Femkanten Media Oy.

 • Tiedätkö, miksi liikennevalojen värit ovat punainen, keltainen ja vihreä? Entä millaisia seksuaalisia viestejä hiukset välittävät, ja miksi orjat olivat kaljuja? Sarjassa tutustumme symbolitutkija Liisa Väisänen kanssa meitä ympäröivään symbolien maailmaan.
  Ohjelman toimittaa Atro Lahtela. Tuotanto Femkanten Media Oy.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä