Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä

Jaakko Kuusisto: Jää 

  • 2 h 43 min
  • ei katsottavissa

Suomen kansallisoopperan ja -baletin uutuusteos ooppera Jää kertoo saaren uuden papin Petter Kummelin ja hänen vaimonsa Mona Kummelin noin kahdesta vuodesta saarella, jään ja itä- ja länsisaarelaisten välissä. Saariston luonto, meri ja henget ovat vahvasti läsnä teoksessa.
Teos perustuu Ulla-Lena Lundbergin vuonna 2012 Finlandia-palkittuun romaaniin. Libretisti Juhani Koivisto, säveltäjä Jaakko Kuusisto.

Päärooleissa Ville Rusanen - Petter Kummel ja Marjukka Tepponen -Mona Kummel.
Muissa rooleissa: Sanna- Sointu Vestman, Anton - Marcus Groth, Lukkari - Jussi Merikanto, Irina Gyllen - Jenny Carlstedt, Adele Bergman- Jenni Lättilä, Elis Bergman - Pekka Kuivalainen, Artur Manström- Hannu Niemelä, Lydia Manström - Tiina Penttinen.
Ohjaus Anna Kelo, Kansallisoopperan orkesteri ja kuoro, johtajana Jaakko Kuusisto, lavastus Kati Lukka, puvut Marja Uusitalo, valaistus- ja videosuunnittelu Thomas Hase, äänisuunnittelu Antti Murto ja koreografi Ari Numminen.
TV-ohjaus Tiina Siniketo.
Väliaikavieraina oopperalaulajat Mari Palo ja Aarne Pelkonen, sekä säveltäjä, kapellimestari Jaakko Kuusisto ja libretisti Juhani Koivisto. Toimittajina Inari Tilli ja Ainomaija Pennanen.

Ohjelman tiedot

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä