Yle Vega Österbotten

Medborgarrådet i Korshom är klara med sitt arbete

 • 6 min
 • toistaiseksi

Markus Rönnblom och Marita Carlström intervjuas av Moa Mattfolk.

Lähetykset

 • ti 26.2.2019 9.40 • Yle Areena

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Ishallen ska stå klar för ligamatcher till säsongen som börjar år 2020. Då ska ishallen var 5000 kvadratmeter större och ha plats för nästan 1000 personer fler. Yle Österbottens Johanna Ventus fick ta sig en titt. Hon intervjuar Joel Johansson, som är byggherre och konsult på Sweco.

 • Bo Norrgård är aktiv inom Frivilliga räddningstjänsten. Nu och då händer det att man sätter igång en omfattande sökoperation efter någon som försvunnit och det är då tar polisen i Österbotten kontakt med Norrgård och Frivilliga räddningstjänsten. Norrgård intervjuas av Kati Enkvist.

 • Evenemanget inkludering genom idrott ska ge verktyg för hur till exempel föreningar ska arbeta med jämställdhet och integration inom idrotten. I morse hade vi besök av projektkoordinator för Föreningen Luckans och Finlands Svenska Idrotts projekt På samma linje och projektkoordinator Tomislav Krstevski från Folkhälsans projekt Hälsa i mångfald. Vade det hela handlar om berättar de för Kati Enkvist.

 • Lördagen den 1 juni är det dags igen, vuxna på stan kommer att finnas på platsunder kvällen på olika håll i Österbotten i samband med skolavslutningen. I Jakobstad har det funnits många organisatörer under årens lopp, i ett par års tid har stadens ungdomssekreterare och ungdomsstationen Fiilis skött det praktiska kring arrangemangen.
  Skolparken och gågatan är de största samlingsställena i staden på skolavslutningskvällen , i Skolparken blir det bandkväll med två band, berättar ungdomssekreteraren Tiina Höylä-Männistö i Jakobstad.

 • Vuxna på byjin är en frivilligverksamhet där föräldrar från Korsholm, Malax och Vörå finns till hands på de ställen där ungdomarna rör sig, till exempel på ungdomsdanser.
  Syftet med Vuxna på byjin är att skapa en trygg utomhusmiljö för ungdomarna att vistas i. På många av danserna räcker ordningsvakternas resurser inte till och då är det bra med extra vuxna på plats. Anna Kurtén intervjuar Kristoffer Nykopp, ungdomsledare vid Malax kommun.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä