Poliklinikka

Mitä asuntomarkkinoilla tapahtuu?

 • 59 min
 • toistaiseksi

Mitä asuntomarkkinoilla tapahtuu? Millaista asuntopolitiikkaa kannattaisi harjoittaa ensi vaalikaudella?

Sakari Sirkkasen studiovieraina ovat Suomen Vuokranantajien toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva, Hypon toimitusjohtaja Ari Pauna sekä Vuokraturvan toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

Lähetykset

 • la 9.3.2019 9.00 • Yle Puhe

Jaksot

 • Miltä hallituksen työllisyyspolitiikka näyttää? Riittääkö 60 000 uutta työllistä? Mitä ihmettä on päätösperäinen työllistämispolitiikka? Millainen rooli on työperäisellä maahanmuutolla? Entä ne kuuluisat yritystuet - onko niiden tehokas leikkaaminen ylipäätään mahdollista?

  Sakari Sirkkasen studiovieraina ovat Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Elina Pylkkänen, Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju, ennustepäällikkö Janne Huovari Pellervon taloustutkimuksesta sekä pääekonomisti Patrizio Laina STTK:sta.

 • Maailmantalouden näkymät ovat heikentyneet. Mitä on luvassa? Sakari Sirkkasen studiovieraina ovat Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu, työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto ja OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen.

 • Trump-saunassa Trumpin Yhdysvaltojen ja maailmanpolitiikan tuoreimpia käänteitä sekä syvempiä virtauksia; Mueller-tutkinnat, Euroopan-kiertue ja muu ulkopolitiikka, talous ja kauppasota sekä 2020 presidentinvaalit.

  Sakari Sirkkasen kanssa studiossa ovat tutkijat Ville Sinkkonen Ulkopoliittisesta instituutista sekä Antti Ronkainen Helsingin yliopistosta.

 • Punamultaa pukkaa - miksi ja mitä tapahtuu?

  Sakari Sirkkasen studiovieraina ovat yliopistonlehtori Jenni Karimäki Eduskuntatutkimuskeskuksesta, politiikan toimittaja Lauri Nurmi Iltalehdestä ja tutkimusjohtaja Juho Rahkonen Taloustutkimuksesta.

 • Yksi yö vaaleihin. Kuinka käy, miksi ja mitä sitten tapahtuu? Sakari Sirkkasen studiovieraina ovat yliopistonlehtori Jenni Karimäki Eduskuntatutkimuskeskuksesta, politiikan toimittaja Lauri Nurmi Iltalehdestä, tutkimusjohtaja Juho Rahkonen Taloustutkimuksesta ja yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen Nordeasta.

 • Vaaleihin on aikaa vajaa viikko ja kampanjointi käy kovimmilla kierroksillaan.

  Millainen on talousnäkymä ensi vaalikaudella ja kuinka hyvin puolueiden vaalilupaukset istuvat siihen ennen muuta työllisyyden näkökulmasta?

  Sakari Sirkkasen studiovieraina ovat Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Elina Pylkkänen, Aktia-pankin pääekonomisti Heidi Schauman, Helsingin yliopiston ja VATT:n julkistalouden professori Roope Uusitalo ja ennustepäällikkö Janne Huovari Pellervon taloustutkimuksesta.

 • Mitä asuntomarkkinoilla tapahtuu? Millaista asuntopolitiikkaa kannattaisi harjoittaa ensi vaalikaudella?

  Sakari Sirkkasen studiovieraina ovat Suomen Vuokranantajien toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva, Hypon toimitusjohtaja Ari Pauna sekä Vuokraturvan toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

 • Mitä on yleinen mielipide? Mistä puhutaan kun puhutaan yleisestä mielipiteestä? Millä tavalla yleinen mielipide on mielletty historiassa? Kuinka yleistä mielipidettä muokataan?

  Studiossa politiikantutkijat Johanna Vuorelma, Hanna Wass ja Timo Miettinen.

  Sakari Sirkkanen on toimittajana.

 • Maailmantaloudelle povataan ennusteissa noin kolmen ja puolen prosentin kasvua vuodelle 2019. Jos viime vuonna puhuttiin poliittisista riskeistä - kauppasodasta, Italiasta ja brexitistä - alkaneena vuonna ovat esiinnousseet epäluottamus globaalia taloutta kohtaan.

  Mistä on kysymys? Mitä löytyy epäluottamuksen takaa? Tuoko vuosi mukanaan talouden käänteen mihin suuntaan? Onko luvassa talouden taantuma globaalilla tasolla, maailmantalouden zombistumista?

  Poliklinikalla vuoden 2019 talousnäkymiä hahmottelevat Aktian pääekonomisti Heidi Schauman, Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju sekä GNS Economicsin toimitusjohtaja Tuomas Malinen.

  Toimittajana on Sakari Sirkkanen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä