Nosto

Sophia ja Pelle Heikkilä: Invisible Heroes -sarjan sanomasta voisi ottaa oppia myös tähän päivään

 • 57 min
 • toistaiseksi

Invisible Heroes on tositapahtumiin pohjautuva fiktiivinen draamasarja, joka kertoo suomalaisille tuntemattoman sankaritarinan Tapani ja Lysa Brotheruksesta ja Ilkka Jaamalasta. jotka pelastivat yli 2000 henkeä Chilen sotilasjuntan vainolta eri puolille Eurooppaa.
Invisible Heroes nähdään Yle TV1:ssä 21.4. alkaen ja samana päivänä myös Yle Areenassa.
Kuvauksista ja Chilestä saapuvat kertomaan Sophia ja Pelle Heikkilä, jotka näyttelevät pääosia uutuussarjassa.
Toimittajana Miia Krause.

Lähetykset

 • ti 16.4.2019 15.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Kahvipöydässä otetaan selvää Curly girl - metodista ja sen miten sen avulla työssäkäyvä perheenäiti voi suoda itselleen useamman tunnin omaa aikaa ilman minkäänlaista syyllistymistä. Ja samalla puhutaan ylipäätään hiusten ja varsinkin kiharoiden merkityksestä ihmisen itsetunnon kannalta. Kuten myös siitä, miltä kaljuuntuminen tuntuu miehisen itsetunnon kannalta.
  Keskustelijoina Minna Perovuo, Petteri Sihvonen, Heikki Soini ja Mira Selander.

 • Äiti on elokuvaohjaaja Samppa Batalin toinen pitkä elokuva, joka on juuri elokuvateattereissa.
  Tosin ensi-ilta viivästyi tulipalon takia.
  Samppa on myös ollut juuri Cannesin elokuvajuhlilla elokuvansa kanssa. Jossa hän huomasi elokuvansa olevan myös Hollywood Reporterin kannessa. Millaisia terveisiä tuore elokuva maailman kuuluisimmilta juhlilta sai? Ja mikä on ohjaajan näkymä suomalaiseen elokuvaan?
  Toimittajana Juho Keskitalo.

 • Kahvipöydässä puhutaan Game of Thronesin aikaansaamasta yhtenäiskulttuurista ja siitä, miltä tuntuu kun jää sen ulkopuolelle. Miksi me ylipäätään kaipaamme minkäänlaista yhtenäiskulttuuria?
  Keskustelijoina Minna Perovuo, Petteri Sihvonen, Heikki Soini ja Mira Selander.

 • Tänään kahvipöytä kysyy hyysäämmekö me jo liikaa lapsiamme eli onko lapsista tullut vanhempiensa pomoja? Ja pitääkö lapsi tuupata ovesta ulos heti kun hän on käynyt lukion loppuun vai saako häntä kypsyttää rauhassa kotona vielä muutaman vuoden senkin jälkeen?
  Keskustelijoina Minna Perovuo, Petteri Sihvonen, Heikki Soini ja Mira Selander.

 • Tuoreessa Digihuijatut-sarjassa huijauksen kohteeksi joutuneet kertovat kokemuksistaan identiteettivarkauksista, romanssihuijauksista, nettihäiriköinnistä, nettikauppapetoksista ja älylaitemurroista.
  Nostossa huijaamisen anatomiaan paneuduttiin huijauksen uhriksi joutuneen Maria Smuran sekä sarjassa myös esiintyvän Rikosuhripäivystyksen kehitysjohtaja Jaana Koivukankaan kanssa.
  Toimittajana Juho Keskitalo.

 • Syntetisaattoreita, rumpukoneita ja paljon sampleja. Sitä on uudistunut Pimeys.
  Mutta mistä asioista Pimeys haluaa kertoa tarinoita? Ja pitääkö kuuntelijan tietää, mistä laulut kertovat?
  Vieraana laulaja-kitaristi Pekka Nisu.
  Toimittajana Juho Keskitalo.

 • Music Finlandilla alkaa syksyllä vientiartistijalostamo, jonka ideana on löytää potentiaalisia vientiartisteja ja auttaa suomalaista musiikkialaa löytämään uusia, kansainväliseen uraan valmiita nimiä.
  Mitä ominaisuuksia artistilta vaaditaan maailmalla? Löytyykö meiltä tarpeeksi vietäviä artisteja?
  Vieraana Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö.
  Toimittajana Juho Keskitalo.

 • Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali tuo loppuviikosta huippukirjailijoita maailmalta Helsinkiin. Mistä tänä vuonna keskustellaan ja mitä kuuluu kirjallisuusmaailmaan juuri nyt?
  Vieraana Helsinki Litin taiteellinen johtaja Philip Teir.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Vieläkö kärsit vaalikrapulasta? Ei kannata, sillä europarlamenttivaalit ovat jo ovella.
  Politiikkaradion toimittajat Linda Pelkonen ja Tapio Pajunen kuopivat innokkaina eurovaalitenttien ollessa ovella.
  Millaisiin asioihin äänestäjän kannattaa keskittyä äänestyspäätöstä tehdessään? Ja millaisia asioita Euroopan poliittisella kentällä on tällä hetkellä menossa?

 • Laura Airaksinen on rohkea nainen. Hän tekee musiikkia omilla ehdoillaan, lähti aikoinaan yksin New Yorkiin musiikillisen unelmansa perässä ja asuu nykyään Fiskarsin pienessä kylässä yhdessä 4-vuotiaan lapsensa kanssa.
  Mistä rohkeus kumpuaa ja mitä se tarkoittaa Lauralle?
  Toimittajana Mira Selander.

 • Ismo Alanko julkaisee uuden albuminsa Minä halusin olla niin kuin Beethoven perjantaina 17.toukokuuta. Löytääkö Alanko itsensä vielä vanhoistakin biiseistä? Mitä hän ajattelee itsensä brändäämisestä? Millainen on kesäkuussa Itä-Suomen yliopistossa kunniatohtoriksi vihittävän Ismo Alangon maailma? Toimittajana Mira Selander.

 • Kevät tarkoittaa monessa taloyhtiössä pihatalkoita. Mitkä ovat ne taloyhtiön arkkityypit jotka talkoisiin joko osallistuvat tai eivät osallistu? Entä mitä talkoissa olisi hyvä olla tarjolla että väki innostuisi yhteisölliseen puuhasteluun? Onko pakko sitten osallistua jos ei halua?
  Vastuuta kahvipöydässä pakoilevat Alina Kulo, Jussi Putkonen, Juha Valvio sekä Miia Krause.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä