Radio Suomi Kotka

Kuvaa ja Muotoa 2019 -näyttely tekee näkyväksi muotoilun opiskelijoiden osaamista

 • 7 min
 • toistaiseksi

Virta muotoilijoiden yhteisö on rakentanut Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun muotoilijoiden pop-up näyttelyn Kouvolan Manskille. Virta -yhteisön tavoitteena on tuoda esille nuoria muotoilijoita, luoda kontakteja ja tilaisuuksia, joissa voi tuoda omia töitään esille. Näyttelyssä on esillä monipuolinen kattaus eri koulutusalojen osaamista kuten koruja, huonekaluja, lyhytelokuvia ja graafista taidetta. Esillä oli noin 60 työtä 40 opiskelijalta. Kirsi Lönnblad kävi näyttelyssä ja tapasi pelisuunnittelua opiskelevan Janika Kaarniojan, sekä restauroinnin opiskelija Touko Joentaustan, joka on myös yksi näyttelyn järjestäjistä.

Lähetykset

 • to 28.3.2019 13.45 • Yle Areena

Jaksot

 • Kaikki alkoi kalamaratonista, sitten se oli menoa. Kotkalainen Petri Ristola harrastaa lajikalastusta, ja harrastuksensa takia hän matkustaa vaikka maan toiselle puolelle uuden eväkäslajin takia. Olli Törönen tapasi Petri Ristolan onkineen Kotkan Sapokassa.

 • Haminalaislähtöinen Purovaara on viettänyt viimeiset 30 vuotta pääkaupunkiseudulla työskennellen mm. elokuvan, sirkuksen, musiikin ja kirjallisuuden parissa. Kotkan kulttuurijohtajaksi Purovaara valittiin pitkän hakuprosessin päätteeksi. Millainen kulttuuritoimija ottaa haltuun Kotkan kulttuurielämän? Toimittajana Kirsi Lönnblad.

 • Kotkan nuorisotoimi aloittaa uudenlaisen liikkuvan nuorisotyömuodon, ns. Willari-toiminnan. Aseman Lapset ry. on lahjoittanut Kotkan nuorisotoimelle kolme polkupyörää, joilla nuoriso-ohjaajat ja vapaaehtoiset pääsevät tapaamaan nuoria paikkoihin, joihin muuten on vaikea päästä. Kotkassa toteutetaan Willari-toimintaa ensimmäisenä Suomessa, ja polkupyörät ovat käytössä koko kesäkauden kahtena iltana viikossa. Olli Törönen kävi tutustumassa upouusiin Willari-pyöriin.

 • Kotkalainen Roope Palmu lauloi vielä viisi vuotta sitten sellaisissa paikoissa, missä kukaan ei varmasti häntä kuullut. Rohkeus ei riittänyt.
  Sitten hän uskaltautui laulamaan perhepiirissä ja siitä se sitten lähti. Ja tämän vuoden Voice of Finland -kisassa hän lauloi jo valtavan suuren studio- ja tv-yleisön edessä. Hän sijoittui kisan finaalissa kolmanneksi.
  Millainen kisa kaiken kaikkiaan oli, miten kevät jatkui sen jälkeen ja millaisia tulevaisuuden suunnitelmia hänellä on.
  Roope Palmu oli Radio Suomen Kymenlaakson aamussa Maija Tuunilan jututettavana.

 • Kouvolan Yhteiskoulun 8-luokkalaiset oppilaat viettivät helmikuussa mediataitoviikkoa, jonka aikana he toteuttivat erilaisia kaupunginosamainoksia 10-vuotisjuhliaan viettävän Kouvolan kunniaksi. Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Mikael Törö oli yksi projektia ohjaavista aikuisista. Kiira Ikävalkon haastattelussa projektista ovat kertomassa Iida Paakala, Siiri Karttunen, Ilona Suoknuuti, Kiira Soininen, Johanna Hyppänen, Niilo Mämmelä sekä Aapo Sinkkonen.

 • Emmi Kirvesniemi ylläpitää Positiivisen palautteen vallankumous Kotka -ryhmää Facebookissa. Ryhmässä on yli 8000 jäsentä. Kirvesniemi liputtaa aidon positiivisuuden puolesta ja arvostaa sitä,että huonoina hetkinä voi purnata ystävilleen. Ryhmän ylläpitoa hän pitää kivana hommana.

 • Huhtikuun lopussa vietettiin jälleen Yle Uutisluokan päivää. Korian koulun uutisluokkalaiset Veikko Sorsa, Eetu Junnola, Lotta Ahtiainen, Sara Kiukas ja Julia Toivonen vierailivat Kymenlaakson aamustudiossa. Oppilaat keskustelivat Juulia Tillaeuksen ja Aleksi Taposen kanssa muun muassa uutisista ja koulunkäynnistä.

 • Vuonna 2014 Jukka Hallikainen teki Radio Suomelle 15 osaisen sarjan “Rakkaudesta tangoon”. Siinä hän haastatteli tangon tekijöitä ja esittäjiä.
  Luonnollisesti yksi osa oli varattu tangon suurelle nimelle, Reijo Taipaleelle.
  Miehet istuivat Taipaleen Miehikkälän mökin kuistilla ja puhe liikkui Taipaleen uran ympärillä, johon liittyi tiiviisti mm Satumaa-tango.

 • Tapio Pulkkanen pelaa nyt toista kautta Euroopan kiertuetta eli European Touria. Viime vuonna hän sijoittui rankingissa sijalle 78 ja nyt tavoitteena päästä 60 parhaan joukkoon.
  Ensimmäisellä kaudella hän seurasi tarkasti vanhempien pelaajien työtä ja sanoo oppineensa heiltä kärsivällisyyttä.
  Maija Tuunila tapasi Pulkkasen pääsiäisen aikaan miehen entisillä kotikonnuilla Kotkassa.

 • Pesäpallo oli Sami Joukaisen koko elämä, kunnes bussin nopea jarrutus muutti kaiken. Lyöjäkuningas Sami Joukainen halusi kertoa uransa tähtihetkistä, mutta myös sen varjopuolista kirjassaan. Kirsi Lönnblad tapasi Joukaisen uunituoreen kirjan äärellä.

 • Vuosi sitten Tytti Ripatti kertoi, kuinka oma mies hakkasi ja raiskasi hänet – se järkytti jopa turvakodit, ja siksi ne levittivät tarinan ympäri maan. Nyt hänen kokemuksensa auttavat tuhansia muita vastaavassa tilanteessa olevia. Tytti Ripattia hänen kokemuksistaan haastattelee Satu Krautsuk.

 • Naisten korisliigan finaalipelit alkavat perjantaina. Kirkkaimmaista mitalista taistelevat jälleen PeliKarhut Kotkasta ja Catz Lappeenrannasta. PeliKarhut puolustavat Suomen mestaruutta viime vuodelta. Lappeenrannan Catz on tuttu vastustaja PeliKarhuille. PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä kävi aamuvieraana ennen finaalipelejä. Toimittajana Kirsi Lönnblad ja Aleksi Taponen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Pirkka-Pekka Peteliuksen pitkäaikainen haave on ollut veneilysäätietojen lukeminen radiossa. Toive toteutui, kun Pirkka-Pekka vieraili Kymenlaakson Radiossa. Kuuntele kuinka mies selviytyi. Samalla selviää myös mikä olisi Peteliuksen unelmien täyttymys ja miksi unelma ei ole vielä toteutunut.

 • Kymenlaakson Radio sai mieluisan vieraan, kun Pirkka-Pekka Petelius saapui Mari Pekkasen juontopariksi iltapäivälähetykseen. Lähetys täyttyi toivekappaleista, yleisön kysymyksistä ja vapaasta assosiaatiosta. Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat!

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) Lappeenrannasta. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa.

 • Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut. Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta.
  Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

 • Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), uskoo hovioikeuden jäävän Kouvolaan. Haastattelijana Vesa Grekula.

 • Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Mari Pekkasen jututettavina ovat solisti Kimmo Hoivassilta ja kitaristi Marko Aho.

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Vesa Grekula haastattelee.

 • Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Olli Törönen tapasi Maiju Langin Haminan Nuokoissa.

 • Iittiläset maatalousyrittäjät Pekka Mukula ja Mikko Hietalahti puivat viikonloppuna rypsisatonsa viimeiset erät. Alkukesästä kirpat söivät taimia, seuraavaksi kuoriaiset imivät kukista nesteet pois ja lopuksi kaalikoi söi puolet siemenistä. Sadosta tuli niin kehno , että Mukula ei aio kylvää rypsiä ensi keväänä ja Hietalahtikin pienentää viljelyalaansa. Kirsi Partanen haastatteli.

 • Kouvolan kulttuurilautakunta on ehdottanut museoverkkoselvityksen pohjalta yhdeksän Kouvolassa sijaitsevan museon lakkauttamista. Elimäen kotiseutuyhdistys on anonut kotiseutumuseolleen vuoden jatkoaikaa. Museonhoitaja Paula Heikkilä kertoi museon kiinnostaneen tänä kesänä matkailijoita. Kirsi Partanen haastatteli.

 • Kotkassa pelataan viikonloppuna rockfutiksen SM-mitaleista. Kyseessä on ei-niin-totinen tapahtuma, jossa jaetaan sarjapisteiden lisäksi myös tyylipisteitä. Kentällä kirmaa viikonloppuna useita rokkistaroja ja julkkiksia, muun muassa Kalle Ahola ja Paavo Arhinmäki nähdään kentällä.

  Tapahtuma avataan jo tänään perjantaina, kun vastakkain asettuvat viime vuoden divarisarjan voittaja Moskovan Laturi ja kotkalaisista rock-ihmisistä koottu dream team. Jaakko Mäntymaa tapasi kotkalaiset haastajat.

 • Satakunta koiranäyttelyä kiertänyt Risse ei saa näyttää kehässä liian siistiltä. Rodun ulkomuotokriteereihin kuuluu, että koira tulee olla pörheä. Seuraava koitos Rissellä on edessään Kouvolassa. Kirsi Partanen haastatteli näyttelyyn valmistautuvan koiran omistajaa Sirpa Ylätaloa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä