Urheiluperjantai

Urheiluperjantai: Kaisa Sali

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Triathlonisti Kaisa Sali valmistautuu kesän kisoihin ja lokakuussa Havaijilla häämöttävään kauden päätavoitteeseen ja uran päätöskisaan, Ironmaniin. Sali on ollut Havaijilla kaksi kertaa viides ja viime vuonna seitsemäs. Miten harjoittelu on sujunut ja mistä kaivetaan se viimeinen rutistus, kysyvät Juha Valvio ja Jouko Vuolle.

Lähetykset

 • pe 26.4.2019 15.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Kun "Mörkö" löi sisään pariin otteeseen kaksi ja puoli kuukautta sitten, alkoi huuma mikä on kesän jälkeen juuri ja juuri laskenut. Vai onko?

  Urheiluperjantai kysyy asiaa suoraan sylttytehtaalta kun alkavan KHL-kauden kynnyksellä elämän suurimpiin kysymyksiin vastaa Marko Anttila.

  Lisäksi tunnelmoidaan päättynyttä Formula W-seriesin kautta Emma Kimiläisen kanssa ja haastattelussa myös Teneriffalla ammattilaisuraansa jatkava Sasu Salin.

  Toimittajana Juha Valvio.

 • Urheiluperjantai palaa kesätauolta ja ensimmäisessä lähetyksessä studiovieraana Marko Yrjövuori.
  Hän on toiminut fysiikkavalmentajana niin NHL:ssä kuin NBA:ssakin ja tehnyt töitä maailman parhaiden huippu-urheilijoiden kanssa aina nyrkkeilystä taitoluisteluun.
  Lisäksi ohjelmassa luvassa Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan haastattelu.
  Suora lähetys Pasilasta, juontana Juha Valvio

 • Viikonlopun vieraana liigaikoni Kim Hirschovits. Hän ilmoitti uransa päätöksestä kuluneen viikon puolivälissä ja elokuun lopussa Espoon Metroareenalla pelataan näytösottelu, jonka yhteydessä muistellaan "Hirson" liki 20-vuotista liigauraa. Neljän liigaseuran lisäksi hän pelasi niin Ruotsin kuin Venäjänkin pääsarjaa.
  Hän voitti Liigan pistepörssin kahdesti, joista jälkimmäinen tuli Espoon Bluesissa kaudella 2014–2015. Tuolloin hänet palkittiin myös Liigan runkosarjan parhaana pelaajana. Liigassa Hirschovitsin pelasi 689 runkosarjan ottelua tehopistein 141+302=443.
  Miten Kim näkee pitkän pelaajauransa tässä vaiheessa ja mitä annettavaa hänellä on tulevaisuudessa suomalaiselle jääkiekolle. Lähetys tehdään suorana keskustakirjasto Oodista, juontajana Juha Valvio

 • Naisten kiekkohuuman mentyä ohi ovat vuorossa nuoret ja miehet. Juha Valvio ruotii maajoukkueiden kevättä Sami Laineen kanssa.

Klipit

 • Kun "Mörkö" löi sisään pariin otteeseen toukokuussa jääkiekon MM-kisoissa, alkoi huuma mikä on kesän jälkeen juuri ja juuri laskenut. Vai onko?

  Urheiluperjantai kysyy asiaa suoraan sylttytehtaalta kun alkavan KHL-kauden kynnyksellä elämän suurimpiin kysymyksiin vastaa Marko Anttila.

  Toimittajana Juha Valvio.

 • Matti Nykänen kuoli 5. helmikuuta 2019 vain 55-vuotiaana. Moninkertainen mäkihypyn olympiavoittaja ja maailmanmestari ei rinteessä löytänyt parempaansa. Värikkään elämän elänyttä mäkikotkaa muisteltiin Urheiluperjantain lähetyksessä sekä Salpausselällä. Mäkihyppääjäsankariamme muistelivat muun muassa Ari-Pekka Nikkola sekä Tommi Nikunen.

  Juha Valvio ja Jouko Vuolle haastattelevat.

 • Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelusta ja suomalaisen jenkkifutiksen näkymistä puhuivat Urheiluperjantaissa maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen ja Vaahteraliigan sarjapäällikkö, liiton hallituksen puheenjohtaja Roope Noronen.

  Jussi Putkonen ja Jaakko Parkkinen haastattelevat.

 • Toimintakiellosta vapautunut hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrö ihmettelee, miksi suomalaiset ovat huonoja vapaalla hiihtotavalla verraten perinteiseen hiihtotapaan. Kyrö perää kovia liikkeitä valmennukseen ja kilpailukalenteriin, jotta kansainvälinen taso saataisiin kiinni. Hiihdon MM-kisoista Seefeldistä konkari odottelee kolmea mitalia.

  Jussi Eskola ja Jussi Putkonen haastattelevat.

 • Mahdottomana pidetty unelma Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen arvoturnauspaikasta on muuttunut realistiseksi päävalmentaja Markku Kanervan johdossa. Kanervan saavuttama menestys on kuitenkin vuosien työn tulosta. Hän on tehnyt pitkän uran Palloliitossa ja A-maajoukkueen kakkosvalmentajana.

  Markku Kanerva oli Urheiluperjantaissa Jere Pehkosen ja Jarmo Lehtisen vieraana.

 • Petteri Nykyn paluu Suomen salibandymaajoukkueen peräsimeen tuotti toivotun tuloksen, kun Suomi voitti toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa Prahassa vuoden 2018 joulukuussa.

  Petteri Nykky valmensi Suomen salibandyn maailmanmestariksi jo kolmannen kerran. Vaikka tuoreimmasta tittelistä oli kulunut vain minuutteja, siirsi hän katseensa jo kohti tulevaisuutta, sillä Suomi isännöi MM-kisoja kahden vuoden kuluttua Helsingissä.

  Nykky oli Urheiluperjantaissa Jere Pehkosen ja Jarmo Lehtisen vieraana. Välissä kuullaan myös salibandylegenda Mikael Järven haastattelu sekä kuullaan Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampisen kommentit maailmanmestaruudesta ja itse lajin tulevaisuudesta.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä