Samassa paikassa

Miten tutun paikan voikin nähdä niin toisin!

Sarja katsoo tuttuja paikkoja kolmin eri silmin. Mitä näet, mihin sinun huomiosi kiinnittyy? Maailma ei ole mustavalkoinen, vaan jokainen näkee ja kokee sen omalla tavallaan. Toimittajat Reetta Arvila, Janette Leino, Päivi Leino ja Riikka Rahi.

Jaksot

 • Tutuissa paikoissa aistit turtuvat eikä niissä tahdo huomata mitään uutta tai erikoista. Lomakohteissakin katse kiinnittyy yleensä etupäässä aurinkoon ja luontoon, nähtävyyksiin ja toisiin lomailojoihin. Samassa paikassa-sarjan viimeisessä jaksossa kolmen ihmisen havainnot johdattavat katsomaan lomakohdetta myös hieman toisin.

  Matkaopas Kimmo Selenius on ollut vuosia turisten apuna eri puolilla maailmaa ja kokki Marco Kaasinen asuu ja tekee töitä ravintolassaan Etelä-Espanjassa. Henna Tuovinen taas on rakastunut miehensä kanssa Rhodokseen niin, että pitää paikkaa kesämökkinään. Toimittaja Riikka Rahi heilutti mikkiä kaikkien kolmen edessä.

  .

 • Lähiö on koti peräti miljoonalle suomalaiselle. Melkein viidellä miljoonalla suomalaisella on näkemys lähiöstä. Mutta mitä sanovat päivittäin lähiössä liikkuvat? Mihin heidän huomionsa kiinnittyy? Piitu Viittanen on parkouraaja, Ari Hulden entinen asunnoton ja Henri Kainulainen kiinteistönhoitaja Kotikatu Oy:stä. Toimittajana on Päivi Leino ja äänisuunnittelijana Kai Rantala.

 • Sivistyksen valtakunnassa, kirjastossa riittää kävijöitä laidasta laitaan ja kukin meistä käyttää sitä itselleen sopivalla tavalla. Harvoin tulee ajatelleeksi, kuinka paljon näitä tapoja onkaan ja miten eri tavoin paikka meitä palvelee. Kirjaston eri ulottuvuuksia ovat pohtimassa erikoiskirjastovirkailija Marika Nikula, kirjallisuustieteenopiskelija ja esikoiskirjailija Aino Vähäpesola sekä eläkeläinen Olavi Kolliander. Ohjelman on toimittanut Janette Leino ja äänisuunnittelija on Kai Rantala.

 • Minkälaisena paikkana metsä näyttäytyy luontokuvaajalle? Miksi näyttelijä rentoutuu nimenomaan metsässä? Mihin puunostajan huomio aina kiinnittyy? Vastaukset selviävät, kun metsässä käyskentelevät luontokuvausta harrastava Mikko Laakkkonen, sieni- ja kasvibongari, näyttelijä Nina Petelius-Lehto sekä Pölkky Oy:n hankintaesimies Vilho Koivisto. Maailma ei ole mustavalkoinen vaan jokainen näkee ja kokee sen omalla tavallaan. Ohjelman toimittaja on Reetta Arvila ja äänisuunnittelija Kai Rantala.

 • Kaikki me näemme maailman omalta kantiltamme. Paitsi silloin, kun näkemämme paikka liittyy joka päiväiseen elämään ja arkeen. Silloin ei huomaa oikein mitään! Mutta entäpä jos katsoisit tuttua paikkaa kerrankin tarkemmin? Mihin huomiosi kiinnittyisi, näkisitkö jotain yllättävää, millaisia ajatuksia päähän putkahtaisikaan?
  Samassa paikassa-sarjassa kolme toisilleen tuntematonta ihmistä katsoo meille kaikille tuttuja paikkoja omalta kantiltaan. He kaikki huomaavat eri asioita ja heissä kaikissa herää erilaisia mielleyhtymiä. Taksista erilaisista havainnoistaan taksissa kertovat taksinkuljettaja Maarit Säteri, Helsingin kaupungin sosiaalitoimen kuljetuspäällikkö Tuomas Päivinen sekä teatteriohjaaja ja näyttelijä Juha Kukkonen.

 • Arkinenkin paikka tarjoaa yllättäviä oivalluksia ja näkökulmia kulkijasta riippuen. Kolme kulkijaa kadulla, jokainen heistä - ja meistä - kokee maailman omalla tavallaan. Kadulla käyskentelevät näkövammainen Elisa Montonen, liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen sekä katujen keräilijä Mikko Alho. Ohjelman on toimittanut Päivi Leino ja äänisuunnittelija on Kai Rantala.

 • Jokainen näkee maailman ja yhteisesti jaetut paikat ja tilat omalta kannaltaan. Sairaalan päivystystä katsovat ja omista persoonallisista huomioistaan kertovat sairaanhoitaja Mika Huhtaniemi, Suomessa vuosikausia asunut yhdysvaltalainen taiteilija Robin DeWan sekä päivystykseen itsensä ja lastensa kanssa tutustumaan joutunut Johanna Seppovaara.
  Toimittajana Riikka Rahi, äänisuunnitelijana Kai Rantala ja tuottajana Hannu Karisto.

 • Tuttukin paikka tarjoaa yllättäviä oivalluksia ja näkökulmia riippuen katsojasta. Mitä näet, mihin sinun huomiosi kiinnittyy, mikä on sinulle merkityksellistä? Jokainen näkee ja kokee maailman omalla tavallaan. Kirpputoria tunnustelemassa ovat minimalisti ja sisustusbloggaaja Miia Salmi, yrittäjä Hesham Ramadan sekä kirpputorilla vaatteitaan myyvä Meri Jaakola. Ohjelman on toimittanut Janette Leino ja äänisuunnittelija on Kai Rantala.

 • Mihin sinä kiinnität kirkkoon mennessäsi ensimäiseksi huomiota? Minkölaisia aisteja kirkko herättää, millaisia tuntemuksia ja muistoja kirkko nostattaa? Tiedätkö, mitä kaikkea kirkon muotoihin ja rakenteisiin kätkeytyy.

  Kanttori Inka Kinnunen, uskontotieteilija Tiina Mahlamäki sekä käsityötaiteilija ja pappisperheen kasvatti Lilli Unkari katsovat kirkkoa kukin omalta kannaltaan ja tavallaan.
  Toimittajana on Riikka Rahi ja äänisuunnitelijana Anders Wiksten.

 • Jokainen kokee maailman omalla tavallaan. Tuttukin paikka tarjoaa yllättäviä oivalluksia ja näkökulmia katsojasta riippuen. Mihin sinun huomiosi kiinnittyy, kun astut kauppakeskukseen?

  Kauppakeskuksessa tavataan rattaissa nukkuvan taaperon kanssa liikkeellä oleva Henna-äiti, Finnwatch ry:n toiminnanjohtaja Sonja Vartiala sekä järjestyksenvalvonnan kohde-esimies Sami Pokka. Ohjelman toimittaja on Päivi Leino ja äänisuunnittelija on Kai Rantala.

 • Tuttukin paikka tarjoaa yllättäviä oivalluksia ja näkökulmia katsojasta riippuen. Mihin sinun huomiosi kiinnittyy, mikä on sinulle merkityksellistä? Jokainen näkee ja kokee maailman omalla tavallaan.
  Koulussa seikkailemassa ovat vanhempi konsultti Leena Alanko ajatushautomo Demos Helsingistä, 8-luokkalaiset Ida Cardona ja Liinu Lainisalo Riihikallion koulusta Tuusulasta sekä erityisopettaja Hannu Syrjä Seinäjoen yhteiskoulusta. Ohjelman toimittaja on Päivi Leino ja äänisuunnittelija on Anders Wiksten.

 • Tuttukin paikka tarjoaa yllättäviä oivalluksia ja näkökulmia riippuen katsojasta. Mitä näet, mikä on sinulle merkityksellistä? Jokainen näkee ja kokee maailman omalla tavallaan. Leikkipuistoa katsovat Anna Moring Monimuotoisista perheistä, leikkipuistoja suunnitteleva Jan Sundvik Lappsetilta sekä kiusaamisen jälkihoidon mielenterveysohjaaja Katri Salmi tukikeskus Valopilkusta. Ohjelman on toimittanut Reetta Arvila ja äänisuunnittelija on Anders Wiksten.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä