Etsintäryhmä Taipale etsii sodissamme taistelukentälle jääneitä sankarivainajia. Etsinnöissä on tuotu kotimaan kamalle haudattavaksi satoja sotilaita, mutta etsinnät jatkuvat edelleen. Myös omaisten toivo rajan taakse jääneiden omaisten löytymisestä elää. Toimittajana on Vesa Winberg.

Jaksot

  • Valtaosa sodissamme kaatuneista sankarivainajista saatiin kotiin hautaamista varten. Tuhannet heistä jäivät kuitekin sijoilleen sotiemme kohtalonpaikoille. Etsintäryhmä Taipale on etsinyt sankarivainajia 90-luvulta lähtien ja kotiuttanut satoja heistä kotimaan multiin haudattavaksi. Löytöjen joukossa on ollut myös sotilaille kuulunutta omaisuutta. Eräs löytö veti kokeneet etsintäryhmän jäsenetkin hiljaiseksi. Toimittajana on Vesa Winberg.

  • Etsintäryhmä Taipale on etsinyt Venäjän maaperälle jääneitä sotiemme sankarivainajia 90-luvulta lähtien. Etsinnät suuntautuvat sotiemme kiivaimmille taistelupaikoille. Etsinnät edellyttävät huolellista valmistautumista ja taustatyötä. Siltikään löydöistä ei ikinä voida olla varmoja, kertoo etsinnöissä alusta saakka mukana ollut Mika Albertsson. Hänet tapasi Vesa Winberg.

  • Tuhannet sankarivainajat jäivät taistelukentille Suomen rajojen ulkopuolelle, kun taistelut Suomen ja Neuvostoliiton välillä taukosivat kesällä 1944. Heidän pitkä tie kotiin käynnistyi vasta vuosikymmenten jälkeen, kun Suomen ja Venäjän solmima sopimus mahdollisti sotavainajien etsimisen. Mika Albertsson on yksi etsinnöissä alusta saakka mukana olleista. Hänelle etsinnät ovat ikuisen kunniavelan maksamista sotiemme sankarivainajille. Mika Albertssonia haastattelee Vesa Winberg.

  • Onni Lempiäisen isä kaatui Tali-Ihantalan tulimyrskyssä kolme kuukautta ennen poikansa syntymää kesäkuussa 1944. Lähettinä jatkosodassa taistelleen isän tarina oli Onnille pitkään tuntematon, kunnes sattumat alkoivat tuoda esille isän viimeisiä vaiheita. Onni Lempiäisen isä on yksi niistä kaatuneista, joita sankarivainajien etsintäryhmä Taipale edelleen etsii. Toivo isän löytymisestä elää edelleen. Toimittajana on Vesa Winberg.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä