Radio Suomi Turku

Radio Suomen pienpuoluetentti, Varsinais-Suomi

 • 45 min
 • toistaiseksi

Yle Radio Suomen Turun lähetyksessä kuultu eduskunnan ulkopuolisten puolueiden vaalitentti 2019. Mukana tentissä edsukuntavaaliehdokkaat Riku Mäkirinne (pp.), Lasse Mäkitalo (tl.), Voitto Suominen (ktp.), Mari Säisä (fp.), Kaija Kiessling (komm.), Janne Kuusisto (ipu), Hilkka Laikko (liik.), Saana-Maria Majatie (eop.) ja Olli Juntunen (ske.)

Juontajina Tarja Hiltunen ja Ari Welling.

Lähetykset

 • ti 9.4.2019 11.45 • Yle Areena

Jaksot

 • ”Pelkkä matka maksaa enemmän kuin yhden tulisijan nuohous.” Ruskon piirinuohooja Mauri Hirvonen arvioi tältä pohjalta nuohouksen vapaata kilpailua, joka on toteutumassa vuoden 2019 alusta, mikäli eduskunta hyväksyy uuden pelastuslain suunnitellussa muodossa.

  40 vuotta piirinuohoojana ollut Hirvonen aikoo jatkaa itse yrittäjänä piirinuohousjärjestelmästä luopumisen jälkeen. Hän ei ole lakimuutoksen kannalla, vaan arvelee se tuovan eriarvoisuutta asiakkaiden maksuihin. Syrjäseuduilla asuvat maksavat nuohouksesta jatkossa enemmän kuin taajamissa asuvat. Hirvonen pelkää myös paloturvallisuuden heikentyvän hintakilpailun myötä.

  Kalle Talonen kiipesi piirinuohooja Hirvosen kanssa ruskolaisen omakotitalon katolle imuroimaan piippua ja puhumaan pelastuslaitoksen uudistuksesta ja nuohouksesta.

 • Uutisissa kuuluu usein lause "poliisi tutkii palon syttymissyytä", mutta mitä kaikkea tuo fraasi pitää sisällään? Eino Kossila tapasi Lounais-Suomen poliisin teknisen tutkinnan ryhmänjohtajan rikosylikonstaapeli Jyri Jutin.

 • Kaikki tietävät nyt että Supercell-pelimiehet ovat selkeästi suurituloisimpia suomlaisia. Tai siis sellaisia, jotka maksavat veronsa Suomeen. Kaikki eivät maksa.

  Tämä periaatepäätös kerää kiitosta Kallen Kantapöydältä. Ohjelmassa pohditaan Ylen verolaskurin pohjalta myös mihin veroeurot menevät. Onko suhde oikea, jos esimerkiksi yritystukiin menee veroistasi 150 euroa ja ympäristön pilaantumisen torjuntaan 18 €?

  Veropäivän lempinimenä tunnetulle kansalliselle kateuspäivälle ehdotellaan myös muita vaihtoehtoja.

  Kantapöydän veronmaksajina Kalle Talosen kanssa Pete Poskiparta, Satu Rasila ja Roope Lipasti.

 • Pormestari vai kaupunginjohtaja? Turkua johtaa nykyään virkamies-statuksella kaupunginjohtaja. Esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella on siirrytty poliittisesti valittuun ja avoimemmin poliittisia päätöksiä tekevään pormestarimalliin. Pitäisikö Turunkin vaihtaa kaupunginjohtaja pormestariin?

  Turun johtamisjärjestelmän uudistamista suunnittelee kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Katteluksen (kok.) johtama ohjausryhmä, joka tekee esityksensä asiasta keväällä 2019.

  Shakkikello-debatissa pormestarimallia kannattaa Vihreiden kaupunginvaltuutettu ja Turun kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Jukka Vornanen. Kaupunginjohtajamallin puolella on Vasemmistoliiton Turun kunnallisjärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu Jaakko Lindfors.

  Lahjomaton shakkikello antaa kummallekin tasan 3 minuuttia aikaa argumentoida oman näkemyksensä puolesta, toisen päälle ei tässä ohjelmassa saa puhua. Shakkikellon virallisena kellokallena toimii Kalle Talonen.

 • Miten pyydetään anteeksi oikein? Anteeksipyyntö ei saa olla performanssi. Anteeksi pitää pyytää sitä mitä on tehnyt eikä sitä, millaisen reaktion on aiheuttanut muissa. Ja vilpitön pitäisi olla.

  Moni mainekriisi ja julkisuuskohu olisi kuitenkin ennaltaestettävissä, jos johtajan integriteetti ja tunnetaidot olisivat paremmalla tolalla. Viestintäasiantuntija Anna Sorainen, yrityspomo itsekin, kirjoitti johtajille selviytymisoppaan kriisitilanteisiin. Sori – johtaja ja julkisuus kriisissä –kirjassa puhutaan paljon anteeksipyytämisestä. Ja todetaan että moka ei ole lahja. Vaikka onni se voikin lopulta olla.

  Mukana omia tarinoitaan kertomassa ovat Atte Jääskeläinen, Anne Berner, Mika Kojonkoski, Risto Siilasmaa sekä Kittilän entinen kunnanjohtaja Anna Mäkelä.

  Kalle Talonen keskustelee Anna Soraisen kanssa johtajien kriiseistä ja anteeksi pyytämisestä. Aluksi mennään kuitenkin Anna Soraisen omaan menneeseen julkisuuskriisitilanteeseen, johon liittyi mm. Kimi Räikkönen.

 • Sateinen ilta 26.10 vuonna 2008 oli merkittävä turkulaisen jalkapallon kannalta - ensimmäinen mestaruus FC Interille ja ensimmäinen turkulaiselle joukkueelle sitten TPS:n vuoden 1975 mestaruuden. Merkittävä se oli myös Severi Paajaselle, joka puski ratkaisumaalin Pietarsaaren Jaron verkkoon.

  Saavutettu mestaruus vaikutti myös siihen, että Paajanen pystyi lopettamaan jalkapallon hyvillä mielin jo 28-vuotiaana nelisen vuotta sitten. Nyt hän on gradua valmis vaille erityisopettaja ja aikoo hyödyntää kokemuksiaan joukkueurheilusta myös tulevassa työssä.

  Paajanen muistelee Kalle Talosen haastattelussa historiallista iltaa Kupittaalla 10 vuotta sitten. Aluksi kuullaan tuona iltana taltioituja tunnelmia: toimittaja Talonen seuraa mestaruuden ratkaisseen ottelun FC Interin kannattajakatsomossa yhdessä kannattaja Tapani Kinnusen kanssa. Samalla kuullaan myös Paajasen haastattelu voittoillalta vuodelta 2008.

 • JP Salo tekee mainosmusiikkia radioon ja televisioon, spiikkaa, dubbaa, soittaa, säveltää ja laulaa. Hän myös kääntää ulkomaista mainosmateriaalia suomeksi. Mies siis tietää, miten ääni ja musiikki vaikuttavat ostoskäyttäytymiseen. Minkälainen ääni vetoaa kuluttajaan, onko miesääni miellyttävämpi kuin naisääni ja mistä aloitetaan ääninmainonnon suunnittelu? JP Salo kävi Tarja Hiltusen vieraana.

 • Logomon kevyen liikenteen sillan piti maksaa 6,5 miljoonaa euroa ja valmistua ensi joulukuuksi. Viimeisin uusi arvio on 13,5 miljoonaa ja vuoden 2019 heinäkuuksi.

  Samankaltaisia vaiheita liittyy Turussa vaikkapa kaupunginteatterin remonttiin, Impivaaran uimahalliin tai Kakolan funikulaariin.

  Kantapöydässä Anu Salminen, Kimi Kärki ja Valtteri Roiha yrittävät muistella onko Turussa tehty viime vuosina yhtään isoa rakennushanketta, joka olisi mennyt kustannusarvion ja aikataulun mukaan. Ja toivovat, ettei näin käy Ratapihan elämyskeskuksen ja toriparkin suhteen.

  Kallen Kantapöydän isäntänä kansalaiskeskusteluun johdattelee Kalle Talonen.

 • Tapani Maskula aloitti elokuvakriitikkona 1960-luvun alussa. Työ oli silloin hektisempää kuin nykyään. Elokuvan ensi-illoista toiseen piti ehtiä ympäri Turkua eri elokuvateattereihin. Kritiikeistä tuli usein nopeita huitaisuja, koska ne piti kirjoittaa väsyneenä yöllä elokuvien jälkeen, jotta ne ehtivät ladottavaksi ja ajoissa lehteen.

  Maskula ei kuitenkaan halunnut sensuroida Juri Nummelinin tuoreesta kirjasta ”Tapani Maskula – Intohimosta elokuvaan” niitä omasta mielestään epäonnistuneita arvosteluja., koska ne ovat oman aikansa dokumentteja. Aivan kuten vanhat fiktiiviset elokuvatkin, joista lahjomattoman kriitikon mukaan 80 % on muuten huonoja. Tosin huonotkin elokuvat voivat olla sympaattisia, jos niistä näkee intohimon elokuvan tekemiseen.

  Tapani Maskula kertoo Kalle Talosen haastattelussa nähneensä kaikki Turkuun elokuvateatterilevitykseen tulleet elokuvat 60-luvun alusta 2010-luvulla tapahtuneeseen eläköitymiseensä saakka. Samalla Kinopalatsin kakkossalin penkissä selviää, miten lempinimi ”yhden tähden Maskula” syntyi. Lopussa yritetään puristaa kriitikolta tietoa kaikkien aikojen parhaasta elokuvasta.

 • Ura Basket Kaarina tuo miesten pääsarjatason koripallopelit takaisin Turkuun lähes parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. Nousijajoukkue pelaa suurimman osan kotiotteluistaan Kupittaan uudessa palloiluhallissa.

  Joukkueen ennakolta kovin vahvistus on maajoukkuemies Fiifi Aidoo, joka siirtyi Korisliigaan ja kaarinalaisjoukkueeseen USA:n yliopistokoripallosta, Grand Canyonin joukkueesta. 31-vuotias päävalmentaja Kristian Palotie kuvailee Aidoon roolia Ura Basketissa: ”Jos Fiifi ei ole hyvä, me emme voita. Sen voi nähdä joko mahdollisuutena tai paineena, minusta se on mahdollisuus.”

  22-vuotiaalle Aidoolle vastuullinen rooli käy ja itseluottamus on kunnossa. Hän haluaa johtaa peliä ja voittaa joka ottelun ja tilanteen. Osasyy Ura Basketin valintaan tällä häviämistä vihaavalla lahjakkuudella oli juuri coach Palotie, vanha kaveri, joka halusi hänet joukkueensa ja teki sen selväksi.

  Palotien mukaan Ura Basketille on varattu mustan hevosen rooli ja tarkoituksena on pelata nopeatempoista ”kaaoskoripalloa”. Kalle Talonen jututti Fiifi Aidoota ja Kristian Palotieta Ura Basketin harjoituksissa Kupittaan palloiluhallissa.

 • Professori Ilari E. Sääksjärvellä on takanaan 30 tutkimusretkeä ja satoja uusia hyönteislöytöjä Amazonin viidakoista. Matkoilta löytyi myös vaimo. Elokuvissa viidakko on äänekäs ja vaarallinenkin paikka. Miten käärmeiden ja jaguaarien joukossa pystyy mitään tutkimaan? Millaisena Amazon on näyttäytynyt Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön johtajalle? Kimmo Gustafsson haastattelee.

 • Miesten lentopallon Mestaruusliiga on jo käynnistynyt ja viikonloppuna pääsevät mukaan myös Raision Loimu ja Loimaan Hurrikaani. 60-vuotisjuhliinsa valmistautuva Loimu kohtaa perjantaina mestaruutta puolustavan VaLePan ja lauantaina nähdäänkin jo ensimmäinen paikallispeli, kun Loimu matkaa Loimaalle Hurrikaanin vieraaksi. Tarja Hiltunen kutsui studioon Loimusta toiminnanjohtaja Jani Niemisen ja Hurrikaanista yleispelaaja Tomi Rumpusen.

  Miesten lentopallon Mestaruusliiga on jo käynnistynyt ja viikonloppuna pääsevät mukaan myös Raision Loimu ja Loimaan Hurrikaani. 60-vuotisjuhliinsa valmistautuva Loimu kohtaa perjantaina mestaruutta puolustavan VaLePan ja lauantaina nähdäänkin jo ensimmäinen paikallispeli, kun Loimu matkaa Loimaalle Hurrikaanin vieraaksi. Tarja Hiltunen kutsui studioon Loimusta toiminnanjohtaja Jani Niemisen ja Hurrikaanista yleispelaaja Tomi Rumpusen.

  Miesten lentopallon Mestaruusliiga on jo käynnistynyt ja viikonloppuna pääsevät mukaan myös Raision Loimu ja Loimaan Hurrikaani. 60-vuotisjuhliinsa valmistautuva Loimu kohtaa perjantaina mestaruutta puolustavan VaLePan ja lauantaina nähdäänkin jo ensimmäinen paikallispeli, kun Loimu matkaa Loimaalle Hurrikaanin vieraaksi. Tarja Hiltunen kutsui studioon Loimusta toiminnanjohtaja Jani Niemisen ja Hurrikaanista yleispelaaja Tomi Rumpusen.

  Miesten lentopallon Mestaruusliiga on jo käynnistynyt ja viikonloppuna mukaan pääsevät myös Raision Loimu ja Loimaan Hurrikaani. 60-vuotisjuhliinsa valmistautuva Loimu kohtaa perjantaina mestaruutta puolustavan VaLePan ja lauantaina nähdäänkin jo ensimmäinen paikallispeli, kun Loimu matkaa Loimaalle Hurrikaanin vieraaksi. Tarja Hiltunen kutsui studioon Loimusta toiminnanjohtaja Jani Niemisen ja Hurrikaanista yleispelaaja Tomi Rumpusen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Pitäisikö hallitusneuvottelupöydistä heittää lobbarit ulos? Kantapöydässä omia kantojaan tästä lobbaamassa (ilman puoluekirjoja) Satu Rasila, Marko Laihinen ja Roope Lipasti. Sekä tietysti aina puolueeton Kantapöydän neuvottelujen vetäjä Kalle Talonen.

  Rasila haluaa Petteri Orpon tavoin lobbaajat ulos hallituksen ilmiöpöydistä. Lipastin mukaan taas neuvotteluissa pitäisi kuulla monipuolisesti eri lobbareita. Laihinen paljastaa, kuinka In the ghetto –kappale lobattiin Elvikselle miesten vessassa. Talonen pohtii, haluaako kokoomusjohtaja Orpo, että kaikilla Suomen tulevaisuutta ilmiöpöydissä hahmottelevilla on SDP:n, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton tai RKP:n puoluekirja?

 • ”Tää on nyt poptail, vähän niin kuin se meidän Aperol Spritz”, koko talven tuotekehittelyä tehnyt Henri Talvitie vertaa dipatessaan mansikkamojito-jäädykkeen kuohuviiniilasiin.

  Joka kesälle on omat hittituotteensa. Nauvolainen yrittäjäpariskunta Riitta ja Henri Talvitie tähtäävät kesähittimarkkinoille mehujäillä, joita ei oikeastaan pitäisi sanoa mehujäiksi. Osittain siksi, että meksikolaisvaikutteisissa paleta-jäädykkeissä ei ole mehua, vaan puserrettuja hedelmiä ja marjoja pyreenä. Toisekseen joissain mauissa on mukana mehua väkevämpää tavaraa, esimerkiksi rommia, giniä tai kahvilikööriä.

  Kalle Talonen kävi aluksi Påps & Skål –perheyrityksen tuotantotiloissa Nauvossa ja sen jälkeen perheen pyörittämän Köpmans-ravintolan pihalla maistelemassa paletoja. Neuvottelut tukkuliikkeiden ja ravintoloiden kanssa ovat menossa ja nauvolaisyrittäjät toivotat saavansa täksi kesäksi jäädykkeensä Suomen ja sen jälkeen Euroopan markkinoille.

  Ennen maistelua otetaan kuitenkin käyttöön tehosekoitin sekä puserrin ja mitataan ainesosia.

 • Runosmäen tiettävästi vanhin aktiivinen skeittari Tero Mäkelä aloitti amerikkalaiselokuvien innoittamana rullalautailun Runosmäen lähiössä Turussa vuonna 1986. Välillä on ollut pitempiäkin taukoja, mutta nyt 46-vuotias skeittari on taas intoa täynnä. Kesken haastattelun Runosmäen poolille saapuu yksi suurimmista innoittajista, oma 13-vuotias poika Vili, joka on intoutunut todella skeittaamaan vain muutamia viikkoja sitten.

  Toinen innoittaja on ollut lohjalainen, muutaman vuoden vanhempi skeittaaja ”Rad Mike”, jonka esimerkki ja kannustus sai Mäkelän aloittamaan uudestaan viikottaisen lautailun.

  Kalle Talonen jututtaa Tero Mäkelää poolin laidalla Runosmäessä, lopussa ääneen pääsee myös Vili Mäkelä, joka on aidosti ylpeä skeittaavasta faijastaan.

 • SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Siinä Antti Rinteen kasaama porukka, jolla lähdetään hallitusneuvotteluihin. Rinne itse lanseerasi porukalle termin "Tulevaisuuden tekijät - uusi punamulta".

  Millä muilla nimillä tällaista hallitusta voisi kutsua? Ja miten kaikkein vaiheiden ja keskustan historiallisen suuren vaalitappion jälkeen tähän oikein päädyttiin?

  Muun muassa näitä pohditaan Kallen Kantapöydässä. Kalle Talonen on saanut pöytäänsä eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilän, viestintäasiantuntija Anna Soraisen sekä ensimmäisenä nimiehdotuksen peliin heittävän Mustread-verkkopalvelun johtavan politiikan tutkijan Erkka Railon.

 • Kallen Kantapöydän ja sitä edeltäneen Toriparkki-keskusteluohjelman kaikkien aikojen käsitellyin aihe on ollut Turun Toriparkki. Nyt aihetta on taas syytä ottaa agendalle kun kaivuutyöt on jouduttu keskeyttämään useampaan otteeseen.

  Savipatjaan tehty kaivanto on aiheuttanut lähikaduilla parinkymmenen sentin vajoamaa, jota on piiloteltu hiekalla ja suojapelleillä. Helsingin Sanomien jutussa hanketta kritisoinut asiantuntija ei uskaltanut puhua aiheesta omalla nimellään.

  Vajoaako Turku saviseen kuoppaan ja mitä se aiheuttaa kaupungin maineelle? Kantapöydässä ehdotetaan muun muassa asian kääntämistä matkailuvaltiksi: turistit voisivat tulla kauempaakin katsomaan Turun uutta nähtävyyttä, Barcelonan La Sagrada Familiaan verrattavissa olevaa Turun ”Kuoppatoria”.

  Tästä Kalle Talosen kanssa keskustelemassa rakkaasta Turustaan huolestuneet kansalaiset Sinikka Svärd, Mikko Kalajoki ja Tuula Vainikainen.

 • Ottaako aivoon kun kaveri on loputtomiin yltiöpositiivinen ja kehottaa myös sinua olemaan samanlainen? Vaikka ei juuri huvittaisi? Sitäkö se on se ”toksinen positiivisuus”?

  Onko kyseessä ohimenevä ja turha muotitermi vai asia, jota sietää pohtia ihan tosissaan?

  Kallen Kantapöytä päätyy pohdinnoissaan johonkin näiden vaihtoehtojen välimaastoon. Kuvan eturivissä virnettään esittelevä Marko Laihinen esittelee ohjelman aluksi toksisen positiivisuuden määritelmän ja lanseeraa lopuksi myös toisen jännittävän termin: ”botoksinen positiivisuus”.

  Laihisen lisäksi Kantapöydän positiiviset kansalaiset ovat Niina Repo ja Pete Poskiparta. Eturivissä toksisen positiivisuuden termistä mielensä pahoittaa Kantapöydän isäntä Kalle Talonen.

 • ”Eihän se hyvältä tunnu kun itse yrittää tehdä työnsä mahdollisimman hyvin”. Näin kommentoi 8 vuotta Turussa pysäköinnintarkastajana työskennellyt Henna kaduilla kohtaamaansa aggressiota. Henna esiintyy tässä haastattelussa vain etunimellään.

  Hänen mukaansa erityisesti miesten on välillä vaikea ottaa vastaan auton pysäköimiseen liittyviä ohjeita naistarkastajalta.

  Turun kaupungin valvontapäällikkö Roy Sjöblom puolestaan kertoo, että pysäköinnintarkastajien kamerakokeilusta saatiin hyviä kokemuksia ja että nyt kaikilla tarkastajilla on kamera rintapielessään. Kameroita on kokeiltu Turun lisäksi esimerkiksi Kuopiossa ja Savonlinnassa, mutta Turku ottaa kamerat ensimmäisenä Suomessa pysyvästi käyttöön.

  Tarkastaja painaa kameran napista kun kohtaa asiakkaan. Kameran puskurimuisti tallentaa kaiken kuvaamansa minuuttia ennen napin painamista.

  ”Ensinnäkin näin saadaan dokumentoitua tilanteet, joiden jälkipuinnissa on sana sanaa vastaan. Toiseksi kamera rauhoittaa tilanteita ja saa asiakkaat miettimään, miten käyttäydytään, Sjöblom selittää.

  Kalle Talonen haastattelee pysäköinnintarkastaja Hennaa sekä valvontapäällikkö Roy Sjöblomia Turun keskustassa.

 • Kahdeksan minuutin ajan Suomi oli maailmanmestari, kunnes videotuomarin päätös hylkäsi jatkoaikamaalin.

  Rangaistuslaukauskilpailussa Suomen Susanna Tapani joutui paikkaan, jossa hänen oli onnistuttava tai USA vie maailmanmestaruuden. Tapani oli säästänyt niin sanottua ringetteharhautustaan takataskussa monta vuotta MM- tai olympiafinaalia varten ja nyt tilanne tuli. Paljon harjoiteltua kikkaa ei oltu käytetty koskaan aiemmin peleissä, jotta vastustajien maalivahdeilla ei olisi siitä tietoa.

  Laukaus ei kuitenkaan lopulta onnistunut loppuottelussa ja pettymys oli valtava. Tapani uskoo kuitenkin henkisen valmentajan avulla pääsevänsä yli finaalin vaiheista, vaikkei nyt juuri rankkarin vetäminen tunnu hyvältä ajatukselta. Lopulta nälkä ja näyttämisen halu vain kasvoi historiallisen menestyksekkään MM-turnauksen myötä.

  Kalle Talonen kertaa dramaattisen MM-finaalin vaiheita Susanna Tapanin kanssa.

 • Kallen Kantapöydän suuressa (tai keskikokoisessa) vaalispesiaalissa ruoditaan aluksi vaalisalaisuuksia. Miksi toinen ei kerro puolisollekaan mitä puoluetta äänestää? Ja miksi toinen (kuten kuvan Tappara-paitainen Marko Laihinen) taas ottaa kuvan omasta äänestyslipukkeestaan ja jakaa sen auliisti kaikille?

  Satu Rasila ja Erkka Railo puolestaan eivät halua kertoa mitä puoluetta äänestävät, ettei kaikkea heidän sanomisiaan tulkita sen jälkeen tuon yksittäisen filtterin läpi.

  Vaalisalaisuuskeskustelun jälkeen kantikset saavat kertoa mistä olisi pitänyt puhua vaalien alla enemmän. Erkka Railolla tämä tarkoittaa taloutta, Marko Laihisella kellojen siirtämistä ja Satu Rasilalla kauneutta.

  Kantapöydän isäntänä gongia soittaa puoluepoliittisesti sitoutumaton Kalle Talonen.

 • - Siinä on ohjelmoitava itsensä sormia napsauttamalla semmoiseen puupäätilaan. Koivuhalkona, autopilotilla vedetään sen minkä se sitten kestää.

  Näin kuvaa Apulanta-laulaja Toni Wirtanen omaa suoritustaan Voice of Finland –ohjelman ensimmäisessä suorassa lähetyksessä kollega Olli Lindholmin kuoleman jälkeen. Sama tekniikka toimii kuulemma myös hautajaisissa, joissa laulamisesta hänellä on jo valitettavan paljon kokemusta.

  Tähtivalmentaja Wirtanen avasi laulukilpailuohjelman laulamalla itse Yön Särkynyt Enkeli –kappaleen. Voice of Finlandin ensimmäinen suora semifinaali oli sen viikon Suomen katsotuin TV-ohjelma 1,1 miljoonalla katsojalla.

  Toni Wirtanen avaa Kalle Talosen haastattelussa Olli Lindholmin merkitystä itselleen sekä Apulannalle. Hän kertoo myös miten ei olisi 90-luvun alussa Heinolassa hyväksynyt sellaista urakaarta itselleen tai bändilleen, minkä on sittemmin tullut luoneeksi.

  Lopussa yritetään puhua saloa. Alussa puhutaan siitä miksi Toni ei halua kertoa ketä äänestää vaaleissa.

 • Salibandyn maailmanmestari Miko Kailiala teki ennen kauden alkua ison päätöksen, jota ei ole katunut. Hän palasi viiden Helsingin vuoden jälkeen takaisin kotiin Turkuun ja TPS:aan.

  - Nyt on mahdollisuus nostaa pytty lempiseurassani. Ainoassa seurassa, joka on sydämessäni.

  TPS yllätti välierissä Seinäjoen Peliveljet ja pelaa ensimmäistä kertaa seurahistoriassa SM-finaaleissa. Siellä yritetään jälleen yllättää, tällä kertaa lajia viime vuodet Suomessa hallinnut Tampereen Classic. Kailiala uskoo että Tampereen ulkopuolella toivotaan vallan vaihtuvan.

  - Lähes koko suomalainen salibandyväki on varmasti meidän puolella ja liputtaa pienen ja piskuisen ja sympaattisen TPS:n puolesta näissä finaaleissa.

  Kalle Talonen jututta Kailialaa mm. välieräsarjan jälkeisestä tunteenpurkauksista, tepsiläisyydestä ja paluusta Turkuun sekä tavoitteesta olla maailman paras laitahyökkääjä.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä