Urheiluperjantai

Urheilua Yle Puheessa: kv. jalkapallon ratkaisuhetket

 • 46 min
 • toistaiseksi

Lähetykset

 • ti 16.4.2019 10.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Tokion olympialaiset siirtyivät vuodella eteenpäin. Mitä tilanne tarkoittaa urheilijalle? 32-vuotiaalla Kalle Samoojalla on kuitenkin vielä pelivuosia edessä, mutta nyt Suomen toiseksi korkeimmalle rankattu golffari joutuu ottamaan aikalisän ja harjoittelemaan yksin. Mitä kaikkea tämä tauko tarkoittaa?

  Entä mitä tämä tilanne tarkoittaa Suomen olympiakomitean huippu-urhiluyksikön johtaja Mika Lehtimäelle?

  Isäntänä Juha Valvio.

 • Korona pisti koko maailman sekaisin. Suuret muutokset tapahtuivat myös urheilussa, kun käytännössä kaikki urheilutapahtumat joko siirrettiin tai peruutettiin kokonaan. Miten urheilu selviää tästä? Tätä pohditaan Ylen urheilutoimittajan Inka Heneliuksen kanssa.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Autourheilun kuninkuusluokan Formula 1:en kauden piti alkaa nyt viikonloppuna. Ja jälleen kerran suomalaisten asemat ovat vähintäänkin mielenkiintoiset Valtteri Bottaksen ja Kimi Räikkösen kilpaillessa. Mitä voimme odottaa alkavalta kaudelta sitten kun se joskus alkaa?
  Vieraana F1-asiantuntija Jukka Mildh.
  Lisäksi yhteys legendaarisen erotuomariuransa päättävään Jari Levoseen sekä koronapäivitys Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtosen kanssa.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Espoolainen edustuskiekko on vaeltanut pitkään varjojen mailla ja junioripolkua ei ole juurikaan ollut. Hiljattain tehty yhteistyösopimus seurojen kanssa teki Kiekko-Espoosta suomen suurimman jääurheiluun erikoistuneen seuran. Puheenjohtaja Ami Rubinstein kertoo milloin Kiekko-Espoo nähdään takaisin liigassa.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Naisten kiekkohuuman mentyä ohi ovat vuorossa nuoret ja miehet. Juha Valvio ruotii maajoukkueiden kevättä Sami Laineen kanssa.

Klipit

 • Koronavirus peruutti jääkiekon SM-liigakauden huipennuksen ja Liigan osakaskokous joutui tekemään raskaan päätöksen - Suomen mestaruus jää jakamatta.

  Yle Puheen Urheiluperjantaissa Juha Valvion haastattelussa Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

 • Urheiluperjantain vieraana kävi taklauksesta saatuun päävämmaan uransa päättänyt entinen kiekkoilija Tommi Kovanen. Tämäkin kiekkokausi alkoi usealla tuomiolla päähän kohdistuneista taklauksista. Edelleen siis kiekkoilijat pelaavat terveyden kustannuksella. Tommi Kovasella oli kerrottavana myös julmia tarinoita nuorisokiekon parista.
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Urheiluperjantaissa Juha Valvion vieraana kävi entinen jalkapalloilija Antti Pohja, joka on seurannut jalkapallomaajoukkueen otteita hyvillä mielin. Hänen mielestä Huuhkajien mukaan on tullut sopivasti itseluottamusta ja röyhkeyttä, jolla tulosta on tullut.

 • Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaankin ääneen tulee lisää lämpöä, kun hän puhuu Huuhkajien kaikkien aikojen karsinnoista ja torstai-iltaisesta Kreikka-voitosta.

  Suuri osa maajoukkueen torstai-illan avauskokoonpanosta on aloittanut peliuransa kotimaisessa Veikkausliigassa.

  Marjamaa oli Yle Puheen Urheiluperjantaissa Juha Valvion vieraana.

  Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

 • Kun "Mörkö" löi sisään pariin otteeseen toukokuussa jääkiekon MM-kisoissa, alkoi huuma mikä on kesän jälkeen juuri ja juuri laskenut. Vai onko?

  Urheiluperjantai kysyy asiaa suoraan sylttytehtaalta kun alkavan KHL-kauden kynnyksellä elämän suurimpiin kysymyksiin vastaa Marko Anttila.

  Toimittajana Juha Valvio.

 • Matti Nykänen kuoli 5. helmikuuta 2019 vain 55-vuotiaana. Moninkertainen mäkihypyn olympiavoittaja ja maailmanmestari ei rinteessä löytänyt parempaansa. Värikkään elämän elänyttä mäkikotkaa muisteltiin Urheiluperjantain lähetyksessä sekä Salpausselällä. Mäkihyppääjäsankariamme muistelivat muun muassa Ari-Pekka Nikkola sekä Tommi Nikunen.

  Juha Valvio ja Jouko Vuolle haastattelevat.

 • Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelusta ja suomalaisen jenkkifutiksen näkymistä puhuivat Urheiluperjantaissa maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen ja Vaahteraliigan sarjapäällikkö, liiton hallituksen puheenjohtaja Roope Noronen.

  Jussi Putkonen ja Jaakko Parkkinen haastattelevat.

 • Toimintakiellosta vapautunut hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrö ihmettelee, miksi suomalaiset ovat huonoja vapaalla hiihtotavalla verraten perinteiseen hiihtotapaan. Kyrö perää kovia liikkeitä valmennukseen ja kilpailukalenteriin, jotta kansainvälinen taso saataisiin kiinni. Hiihdon MM-kisoista Seefeldistä konkari odottelee kolmea mitalia.

  Jussi Eskola ja Jussi Putkonen haastattelevat.

 • Mahdottomana pidetty unelma Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen arvoturnauspaikasta on muuttunut realistiseksi päävalmentaja Markku Kanervan johdossa. Kanervan saavuttama menestys on kuitenkin vuosien työn tulosta. Hän on tehnyt pitkän uran Palloliitossa ja A-maajoukkueen kakkosvalmentajana.

  Markku Kanerva oli Urheiluperjantaissa Jere Pehkosen ja Jarmo Lehtisen vieraana.

 • Petteri Nykyn paluu Suomen salibandymaajoukkueen peräsimeen tuotti toivotun tuloksen, kun Suomi voitti toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa Prahassa vuoden 2018 joulukuussa.

  Petteri Nykky valmensi Suomen salibandyn maailmanmestariksi jo kolmannen kerran. Vaikka tuoreimmasta tittelistä oli kulunut vain minuutteja, siirsi hän katseensa jo kohti tulevaisuutta, sillä Suomi isännöi MM-kisoja kahden vuoden kuluttua Helsingissä.

  Nykky oli Urheiluperjantaissa Jere Pehkosen ja Jarmo Lehtisen vieraana. Välissä kuullaan myös salibandylegenda Mikael Järven haastattelu sekä kuullaan Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampisen kommentit maailmanmestaruudesta ja itse lajin tulevaisuudesta.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä