Urheiluperjantai

Urheilua Yle Puheessa: Leijonakevät!

 • 53 min
 • toistaiseksi

Naisten kiekkohuuman mentyä ohi ovat vuorossa nuoret ja miehet. Juha Valvio ruotii maajoukkueiden kevättä Sami Laineen kanssa.

Lähetykset

 • ti 23.4.2019 10.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Viime vuosina jääkiekossa ennenkaikkea pelinopeus on kasvanut merkittävästi. Se on pakottanut niin pelaajat kuin valmentajatkin muuttamaan harjoitus - sekä valmennusmetodejaan. Lari Joutsenlahti on luisteluvalmentaja, jonka oppeja vaalitaan niin junioriseuroissa kuin ammattilaispiireissäkin. Mitä ominaisuuksia tämän päivän urheilijalta vaaditaan että voi pärjätä kirkkaissa valoissa?

 • NHL:ssä playoffit käyvät kuumina ja jääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina 10.5. Slovakiassa. Laji muuttuu vuosi vuodelta nopeammaksi ja ylilyöntejä tapahtuu yhä enemmän jo juniorisarjoissakin.

  Mikä on jääkiekon tulevaisuus? Onko pelaaminen turvallista? Urheiluperjantain studiossa aiheista keskustelemassa pitkän linjan kiekko- ja kulttuurivaikuttaja, Leijonalegenda Alpo Suhonen.

 • Entinen pikaluistelutähti kertoo Juha Valvion ja Jouko Vuolteen haastattelussa urastaan, elämästään ja jatkosuunnitelmistaan.

 • Triathlonisti Kaisa Sali valmistautuu kesän kisoihin ja lokakuussa Havaijilla häämöttävään kauden päätavoitteeseen ja uran päätöskisaan, Ironmaniin. Sali on ollut Havaijilla kaksi kertaa viides ja viime vuonna seitsemäs. Miten harjoittelu on sujunut ja mistä kaivetaan se viimeinen rutistus, kysyvät Juha Valvio ja Jouko Vuolle.

 • Naisten kiekkohuuman mentyä ohi ovat vuorossa nuoret ja miehet. Juha Valvio ruotii maajoukkueiden kevättä Sami Laineen kanssa.

Klipit

 • Matti Nykänen kuoli 5. helmikuuta 2019 vain 55-vuotiaana. Moninkertainen mäkihypyn olympiavoittaja ja maailmanmestari ei rinteessä löytänyt parempaansa. Värikkään elämän elänyttä mäkikotkaa muisteltiin Urheiluperjantain lähetyksessä sekä Salpausselällä. Mäkihyppääjäsankariamme muistelivat muun muassa Ari-Pekka Nikkola sekä Tommi Nikunen.

  Juha Valvio ja Jouko Vuolle haastattelevat.

 • Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelusta ja suomalaisen jenkkifutiksen näkymistä puhuivat Urheiluperjantaissa maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen ja Vaahteraliigan sarjapäällikkö, liiton hallituksen puheenjohtaja Roope Noronen.

  Jussi Putkonen ja Jaakko Parkkinen haastattelevat.

 • Toimintakiellosta vapautunut hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrö ihmettelee, miksi suomalaiset ovat huonoja vapaalla hiihtotavalla verraten perinteiseen hiihtotapaan. Kyrö perää kovia liikkeitä valmennukseen ja kilpailukalenteriin, jotta kansainvälinen taso saataisiin kiinni. Hiihdon MM-kisoista Seefeldistä konkari odottelee kolmea mitalia.

  Jussi Eskola ja Jussi Putkonen haastattelevat.

 • Mahdottomana pidetty unelma Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen arvoturnauspaikasta on muuttunut realistiseksi päävalmentaja Markku Kanervan johdossa. Kanervan saavuttama menestys on kuitenkin vuosien työn tulosta. Hän on tehnyt pitkän uran Palloliitossa ja A-maajoukkueen kakkosvalmentajana.

  Markku Kanerva oli Urheiluperjantaissa Jere Pehkosen ja Jarmo Lehtisen vieraana.

 • Petteri Nykyn paluu Suomen salibandymaajoukkueen peräsimeen tuotti toivotun tuloksen, kun Suomi voitti toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa Prahassa vuoden 2018 joulukuussa.

  Petteri Nykky valmensi Suomen salibandyn maailmanmestariksi jo kolmannen kerran. Vaikka tuoreimmasta tittelistä oli kulunut vain minuutteja, siirsi hän katseensa jo kohti tulevaisuutta, sillä Suomi isännöi MM-kisoja kahden vuoden kuluttua Helsingissä.

  Nykky oli Urheiluperjantaissa Jere Pehkosen ja Jarmo Lehtisen vieraana. Välissä kuullaan myös salibandylegenda Mikael Järven haastattelu sekä kuullaan Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampisen kommentit maailmanmestaruudesta ja itse lajin tulevaisuudesta.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä