Urheilua Yle Puheessa

Jääkiekkoilijan polku huipulle - studiossa pelaaja-agentti Jukka Tiilikainen

 • 48 min
 • toistaiseksi

Lahjakkaat urheilijat päätyvät huippuseurojen kiikariin yhä nuorempina ja rahakkaita sopimuksia on usein pelaajan kanssa solmimassa taho, jota pelaaja-agentiksikin kutsutaan. Ilman agenttia on pitkälti mahdotonta luoda ammattilaisuraa. Mitä agentit oikeastaan tekevät, mitä heidän toimenkuvaansa kuuluu? Onko agentti sama asia kuin scoutti? Detaljeja avaamassa pelaaja-agentti, ex-jääkiekkoilija Jukka Tiilikainen.

Lähetykset

 • ti 14.5.2019 10.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei vielä pääse hengähtämään, koska "poika" on juhannuksen vielä viimeisellä kierroksella. Jalonen istui Juha Valvion kanssa alas ja pohti voittamisen reseptiä ja sitä, mitä Suomen jääkiekkomaajoukkue voisi oppia Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajilta.

 • Rallikauden kotimaan päätapahtuma lähestyy ja on hyvä summata kauden tapahtumat tähän saakka ja kurkistaa aavistus tulevaan. Suomitrio Latvala-Lappi-Suninen ei välttämättä ole aivan odotetusti suorittanut ja epäonneakin on ollut matkassa kun taas WRC2 Pro-luokkaa dominoiva Kalle Rovanperä saatetaan nähdä kunkkuluokassa jo tällä kaudella. Luvassa myös sisäpiirin tietoa tallien kulisseista sekä ennakkokatselmus Jyväskylän ralliin. Studiossa mukana Yle Urheilun Micke Suopuro sekä asiantuntija Riku Tahko. Ohjelman juontaa Juha Valvio.

 • Rullalautailu tuli mukaan olympialaisiin nopealla aikataululla ja ilman Chasing the Spot - hanketta ei olisi ollut mahdollista lähettää suomalaisia skeittaajia karsintoihin. Suomen rullalautailun maajoukkueen matka kohti Tokion olympialaisia jatkui toukokuun lopussa Lontoossa järjestettävissä Street League -karsintakilpailuissa.
  Rullalautailun tulevaisuutta ja paikkaa maamme urheilukentässä pohtimassa Rullalautailuliiton Samuli Heino sekä Samu Karvonen.

 • Siim Liivik on tuore Itävallan mestari EBEL-kiekkoliigasta.
  Hän siirtyi SM-liigasta ja KooKoosta Klagenfurtiin ja heti ensimmäisellä kaudella
  juhlittiin torilla. Noin viikon verran. Liivik on kuitenkin paljon muutakin kuin vain ja ainoastaan
  jääkiekkoilija. Hänet voi bongata festarilavalta JVG:n keikalla tai kaupan hyllyltä voi poimia hänen nimikko-oluensa. Onko tämän päivän urheilijan oltava monialaosaaja?

 • Lahjakkaat urheilijat päätyvät huippuseurojen kiikariin yhä nuorempina ja rahakkaita sopimuksia on usein pelaajan kanssa solmimassa taho, jota pelaaja-agentiksikin kutsutaan. Ilman agenttia on pitkälti mahdotonta luoda ammattilaisuraa. Mitä agentit oikeastaan tekevät, mitä heidän toimenkuvaansa kuuluu? Onko agentti sama asia kuin scoutti? Detaljeja avaamassa pelaaja-agentti, ex-jääkiekkoilija Jukka Tiilikainen.

 • Pari vuotta sitten täyskäännöksen tehnyt muusikko Reino Nordin vaihtoi päihteettömään elämään. Nyt hänen kaikki vapaa-aikansa kuluu golfin parissa johon hän on täysin hurahtanut.

  Sportista ja vähän muustakin Nordinin kanssa juttelee Juha Valvio.

 • Loppuottelu USA - FIN. Espoo. Selostus Mikko Lehessaari.

 • Kotimainen miesten jalkapallokausi käynnistyy keskiviikkona. Yle Puhe ruotii tulevan kauden joukkueet ja puheenaiheet. Studiossa Juha Valvio ja Henri Pitkänen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä