Urheiluhullut

Urheiluhullut Kosicessa: Mikä saa miehen viettämään yli 200 päivää elämästään jääkiekon MM-kisoissa?

 • 41 min
 • toistaiseksi

Jääkiekon MM-kisat on poikkeuksellinen tapahtuma pelaajille, valmentajille, faneille ja toimittajille. Slovakiaan ovat kokoontuneet pariksi viikoksi NHL-miljonäärit, tulevaisuuden tähdet ja tuhannet suomalaiset kiekkofanit.

Ilmiö nimeltä jääkiekon MM-kisat on täysin erityislaatuinen juttu, monella tavalla. Voiko MM-kisojen poikkeuksellisuuden ymmärtää vain paikan päällä? Ja miksi Slovakia on täydellinen paikka turnauksen järjestämiseen?

Kosicessa MM-kisojen taikaa selittävät Saksan maajoukkueen suomalainen päävalmentaja Toni Söderholm ja toimittaja, selostaja Tuomas Heikkilä. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

Lähetykset

 • ma 20.5.2019 18.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Miten urheilun paras draama syntyy? Kuka vastaa käsikirjoituksesta? Ja mitä kaikkea näytelmän kulisseista löytyy? Aiheesta keskustelevat kirjailija, teatteriohjaaja Pasi Lampela ja Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Kirjailija Minna Lindgren väittää pakinassaan, että suomalaisen urheilun ylivertainen dramaturgi on Jukka Jalonen.

 • Ikuisuudelta tuntunut odotus päättyy. Suomi selviytyy ensimmäistä kertaa miesten jalkapallon arvokisoihin. Mitä kaikkea historiallinen saavutus saa aikaan? Aiheesta keskustelevat Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Ari Virtanen ja tutkija Maiju Kannisto Turun yliopistosta. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Kuljeta, kustanna, kannusta - vanha totuus vanhempien tehtävälistasta. Mutta ymmärretäänkö vanhempien elintärkeä rooli ja merkitys lasten harrastuksissa riittävän hyvin?
  Aiheesta keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja kirjailija, toimittaja Minna Lindgren. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Ilman päämäärää ei voi menestyä. Vai voiko? Miten joukkueen yhteiset tavoitteet pitää asettaa? Aiheesta keskustelevat Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja tutkija, valmentaja Kim Forsblom. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Minkälainen rooli estetiikalla on urheilijan elämässä? Keskustelemassa lumilautailija Eero Ettala ja entinen NHL-jääkiekkoilija, uransa jälkeen vaatebisnekseen uppoutunut Ville Leino. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Miten urheilija käyttää huumoria hyväkseen kilpailutilanteessa? Miksi niin harva huippu-urheilija haluaa olla julkisesti hauska? Urheilun ja huumorin suhdetta pohtivat suorassa lähetyksessä hiihtäjä Ristomatti Hakola ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Kari-Pekka Kyrö ja Alpo Suhonen eivät säästele sanojaan, kun he puhuvat urheilijoiden ja urheilun terveydestä. Kokeneet valmentajat vaativat urheilun palauttamista urheilijoille. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Ovatko asiajournalismi ja huolella tehdyt jutut katoava luonnonvara? Mitä huomiotalous on tehnyt urheilujournalismille? Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann, toimittaja Axa Sorjanen ja Urheiluhullujen isäntä Jussi Paasi etsivät vastauksia. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija, kulttuuritoimittaja Minna Lindgrenin pakina.

 • Mitä kaikkea hyvältä erotuomarilta vaaditaan? Mikä epäkiitollisessa roolissa kiehtoo? Kaksi mittavan tuomariuran tehnyttä oikeudenjakajaa, Kati Nynäs ja Timo Favorin, ovat Jussi Paasin isännöimän ohjelman vieraina. Urheiluhulluissa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Liiallisen yksilökeskeisyyden ja joukkuepelaamisen haastavasta yhtälöstä keskustelevat Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Puhetta johtaa Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Mihin Markku Kanervan luotsaaman joukkueen menestys perustuu? Miksi "Rive" näyttää onnistuvan siinä, mihin kukaan muu valmentaja ei Suomen miesten jalkapallomaajoukkueessa ole pystynyt? Kanervan kanssa keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja Urheiluhullujen isäntä Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Mitä agentin ja managerin työhön kuuluu? Mihin kaikkeen heitä tarvitaan? Urheilumanageri Harri Halme ja pelaaja-agentti Jukka Tiilikainen ovat Jussi Paasin vieraina. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä