Nainen, joka tuli Suomeen

Keskiviikkoisin klo 12.10, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

13 tarinaa kotoutumisesta Suomeen. Eri kulttuuritaustasta, eri elämäntilanteista lähtöisin olevien naisten elämää Suomessa. Äänitetään lokaatissa dokumentinkaltainen sarja, jossa ollaan tarinan päähenkilön kotona/töissä/harrastuksien parissa, kenties kyläreissulla.

Toimittaja Kaisu Nevasalmi.
Tuottaja: Kirsi Mattila / Icebreakers Productions

Jaksot

  • Talebania aikanaan paennut Nadia Mosa on kotiutunut Suomeen erinomaisesti. Silti hän haluaisi palata Afganistaniin ja perustaa sinne pienen kirjaston, jossa pidettäisiin satutunteja lapsille. Maa ei kuitenkaan ole turvallinen: "Jos olisin vielä Afganistanissa, olisin myynyt kaiken ja lähettänyt poikani johonkin turvaan, että hän ei kuolisi", Nadia sanoo. Ohjelman on toimittanut Kaisu Nevasalmi ja tuottanut Kirsi Mattila / Icebreaker Productions

  • Áslaug Hersteinsdóttir-Hölttä ymmärsi suomalaisuuden tarttuneen itseensä, kun islantilaiset kaverit kauhistuivat hänen tapaansa mennä suoraan ja kiertelemättä asiaan. Islantia opettavan Áslaugin mielestä suomen kielen oppii vain, jos irrottaa pään harteilta ja kiertää sen puoliksi ympäri. Savon murre voi sekin mutkistaa oppimista. Ohjelman on toimittanut Kaisu Nevasalmi ja tuottanut Kirsi Mattila / Icebreaker Productions.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä