Nainen, joka tuli Suomeen

Keskiviikkoisin klo 12.10, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

13 tarinaa kotoutumisesta Suomeen. Eri kulttuuritaustasta, eri elämäntilanteista lähtöisin olevien naisten elämää Suomessa. Äänitetään lokaatissa dokumentinkaltainen sarja, jossa ollaan tarinan päähenkilön kotona/töissä/harrastuksien parissa, kenties kyläreissulla.

Toimittaja Kaisu Nevasalmi.
Tuottaja: Kirsi Mattila / Icebreakers Productions

Jaksot

  • Kun puolalainen Justyna Duda matkusteli Euroopassa ja päätyi lopulta Suomeen, hän totesi, että "tämä on mun tyyli"! Kuitenkin vasta rakkaus sai Justynan muuttamaan Suomeen.

    Puolassa Justynaa ärsyttää se, että sukulaiset ja naapurit pitävät oikeutenaan kysellä naiselta tämän avioliitto- ja lapsenhankkimisaikeista. Miehet eivät joudu samanlaisen utelun kohteeksi.

    Ohjelman on toimittanut Kaisu Nevasalmi ja tuottanut Kirsi Mattila/Icebreaker Productions.

  • Kurditaustainen Mirjam Sidik Ali oli 5-vuotias, kun hänen äitinsä lähti seitsemän lapsen kanssa pakoon Saddam Husseinin vainoa. Turkin kautta perhe päätyi kiintiöpakolaisiksi talviseen Kajaaniin ja oppi suomea kainuulaisittain. Uutiset irakilaisten maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista ovat saaneet Mirjamin veren kiehumaan: kaikkien maine menee pilalle pahantekijöiden vuoksi! Ohjelman on toimittanut Kaisu Nevasalmi ja tuottanut Kirsi Mattila/Icebreaker Productions.

  • Bangladeshissa syntynyt Shahnaj Begum on asunut Suomessa pitkään, mutta alussa kotoutuminen tuntui pitkän aikaa vaikealta. Nyt hän on löytänyt paikkansa Lapista, jossa hän arvostaa turvallisuutta. Mutta kuinka pitää huoli siitä, että omat suomalaistuneet lapset tuntevat myös Bangladeshin kulttuurin? Ohjelman on toimittanut Kaisu Nevasalmi ja tuottanut Kirsi Mattila/Icebreaker Productions.

  • Suomessa 34 vuotta asunut Oge Eneh muutti tänne Nigeriasta opiskelujen perässä. Täällä hän on oppinut marjastamaan, hiihtämään ja sauvakävelemään metsissä, mutta hän kokee itsensä silti enemmän kansainväliseksi kuin suomalaiseksi. Tulevaisuudessa Oge haluaisi viedä Nigeriaan kaiken oppimansa, mitä on saanut koulutuksesta Suomesta. Koti on kuitenkin lopulta siellä, minne omat lapset perheineen päätyvät asumaan. Ohjelman on toimittanut Kaisu Nevasalmi ja tuottanut Kirsi Mattila/Icebreaker Productions.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä