Radio Suomen Ilta

Matti Mikkola isyydestä: Tuoreet vanhemmat eivät kehtaa kertoa, kuinka onnellisia he ovat

 • 40 min
 • toistaiseksi

Matti Mikkola keskustelee Olga Ketosen kanssa hiuksista, isyydestä ja musiikista.

Mikkolan johtama Saimaa-yhtye ja Pyhimys julkaisevat 10.5.2019 albumin "Olisinpa täällä". Vastikään Mikkola teki yhteistyötä Ellipsin eli Elli Haloon kanssa.

Lähetykset

 • pe 10.5.2019 9.35 • Yle Areena

Jaksot

 • Laulaja, näyttelijä Ritva Oksanen juhlii 80-vuotispäiviään kesäkuun 16. päivänä töiden merkeissä. Hän lausuu Petäjäveden kirkossa Irja Askolan runoja. Ihmiseltä ihmiselle -tilaisuudessa esiintyvät myös Kirsi-Kaisa Sinisalo ja Lena Labart.

  Ritva Oksasen hyvä kunto sekä elämänilo on löytynyt painonnostosalilta. Harrastus pitää hyvässä työvireessä ja näyttelijä kertookin, että töitä on kalenteriin suunniteltu aina 84-vuotiaaksi asti.

  Kuuluisuus tuli rytinällä osaksi Oksasen elämää vuonna 1971, kun hän esitti Tuli mies -kappaleen Syksyn Sävelessä. Millaisia olivat Ritvan ruuhkavuodet tämän esityksen jälkeen?
  Elämänmeno -televisiosarja sementoi hänen asemansa vahvojen naisten näyttelijänä. Vaikka sarjasta on jo vuosikymmeniä, se tuottaa edelleen palautetta.

  Toimittajana Maija Salminen.

 • Matti ja Teppo Ruohonen valmistautuvat viimeiseen konserttikiertueeseen, joka huipentuu joulukuussa Helsingin Hartwall Arenan konserttiin.

  Veljekset kertovat että rohkein päätös heidän elämässään on ollut oman levy-yhtiön perustaminen. Esimerkkiä otettiin Jukka Kuoppamäestä ja hänen Satsanga Records -yhtiöstä.

  Kiireinen veljespari haaveilee jo ihan tavallisesta eläkeläiselämästä, lastenlasten kanssa leikkimisestä, matkailemisesta ja ristisanojen täyttämisestä.

  Toimittajana Olga Ketonen.

 • Tunteiden tiistai summaa aihevalikoimaa viime syksystä tähän kevääseen, illan lähetykseen on koottu maistiaisia käydyistä keskusteluista.

  Tänään ei jaeta todistuksia, ei edes poksautella kuohujuomaa, mutta ajatuksellista poksauttelua ja sihinää on tarjolla.

  Tunteet todellakin liittyvät ihan kaikkeen. Näin voi todeta kun silmäilee kevätjuhlan aihekirjoa. Keskustelemme suomen kielen ilmaisuvoimasta, hyvästä erosta, elinsiirroista, kuolemasta, rahasta ja kosketuksen voimasta.

  Toimittajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • ​Kalastus on siitä mukava harrastus, että koskaan siinä ei voi tuntea itseään täysin oppineeksi. Kalastuksessa hyvin pienillä ja vähäpätöisiltäkin tuntuvilla asioilla voi olla suuri merkitys. Pikkuasioiden loksahdellessa kohdalleen onnistumisen kokemukset vesillä voivat kasvaa nopeasti. Toimittaja Jari Rannisto on kirjoittanut kirjan, jonka sivuilta löytyy paljon oppeja ja niksejä kalasaaliin kartuttamiseksi. Sanna Pirkkalainen osti kalastusluvan ja lähti Ranniston mukaan kalareissulle.

 • Rakkaus pehmentää polvet, viha kiristää vatsaa. Tuttuja tuntemuksia, mutta miksi näin käy ja voimmeko käskeä aivojamme tuntemaan toisin? Mihin kaikkeen tunteet vaikuttavat? Miten tunteita tutkitaan ja voimmeko kontrolloida niitä? Paula Jokimiehen vieraana on filosofian tohtori Heini Saarimäki Aalto-yliopistosta.

 • Viitasen Piia on laulaja-lauluntekijä, joka tekee pieniä kappaleita, pienen ihmisen elämästä.
  Mitä tapahtuu kun ihminen lukee ydinaseiden historiasta? Siitä voi tulla laulu, kuten Piia Viitasen tapauksessa on käynyt.

  Pianisti, säveltäjä, juontaja Iiro Rantala on tullut tutuksi Radio Suomen kuuntelijoille Tunteiden Ilta -lähetyksen juontajana, joka viljelee hienovireisesti verhottua ronskia huumoria pianon soiton lomassa sekä juttelee lämpimän empaattisesti suoraan lähetykseen soittavien kanssa.

  Miten Iiro pukee sävelmäksi lähetykseen soittavan henkilön tunnetilan? Entä väräjääkö säveltäjän sielun ripsi kun keväinen Suvivirsi ilmoille kajahtaa?

  Juontajana Olga Ketonen.

 • Keväinen tiistai-ilta ja ilma on sakeana erilaisia ajatuksia. Paula Jokimies ja Markus Turunen ovat kumpikin valinneet tälle illalle muutaman heitä askarruttavan aiheen. Kuunnellaan mitä siitä syntyy.

 • Miten tottelematon tyttö bussissa tuli aloittaneeksi taistelun ihmisoikeuksien puolesta? Jenni Pääskysaaren uutuuskirja "Hetki ennen kuin maailma muuttui" saa näkemään, miten jokainen voi itse vaikuttaa maailman kulkuun. Kirjassa kerrotaan tositarinoita pienistä askeleista ja teoista, jotka ovat saaneet aikaan maailmaa mullistavia tapahtumia.

  Jennillä on parhaillaan työn alla Haloo Helsinki! -yhtyeen musiikkiin pohjautuva musikaalikäsikirjoitus, jota hän työstää yhdessä näyttelijä Kiti Kokkosen kanssa. Toimittajana Olga Ketonen.

 • Miten tehdä avioero siististi? Voiko oikeasti jatkaa ystävinä? Miten selvitä tilanteesta niin, etteivät lapset kärsisi? Keskustelemassa bloggaajat Sami Minkkinen ja Laura Satamo. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Vaalit ovat kaikille vastuullisille medioille – ja varsinkin julkisen palvelun Ylelle – jättimäinen ponnistus. Mitä sinä haluaisit tietää Ylen vaalisisältöjen teosta? Studiossa kysymyksiin vastaamassa Ylen Politiikka ja yhteiskunta -toimituksen päällikkö Paula Pokkinen, Ajankohtaistoimituksen päällikkö Riitta Pihlajamäki, vaaliohjelmien vastaava tuottaja Petri Kejonen, politiikan toimittaja, vaalitenttien ja Ykkösaamun juontaja Seija Vaaherkumpu sekä Ylen Vaalikoneen ja vaalisisältöjen verkkotuottaja Ville Seuri. Mukana myös vuorovaikutuksen päällikkö Sami Koivisto ja lähetyksen juontajana Markus Turunen.

 • Mehustaminen on toiminut monelle ihmiselle helppona ja edullisena tapana aloittaa elämänmuutos. Miten vihermehut vaikuttavat terveyteen? Mitä kaikkea voi mehustaa ja miksi?

  Riikka Porttilan studiovieraana kirjailija, hyvinvointiluennoitsija Tara Lange, jonka opastuksella valmistamme energisoivan ja herkullisen vihermehun.

 • Uutta kehon varaosaa voi joutua odottamaan vuosikausia. Miltä odotus tuntuu? Keskustelemassa Ilkka Vass, joka sai 30 vuotta sitten uuden sydämen sekä munuaissiirrännäisen saanut Veera Holappa. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

Klipit

 • Olga Ketosen vieraana pianisti Iiro Rantala muistelee lämmöllä entisiä opinahjojaan, soittaa Suvivirttä, kertoo pianon virittäjistä ja haaveilee nuorten soittajien tukemisesta.
  Iiro Rantala muuttaa kuuntelijoiden tunnetilat musiikiksi Tunteiden illassa jälleen helatorstaina.

 • KUUMAA-yhtyeen keulahahmo, muusikko ja näyttelijä Johannes Brotherus on ehtinyt näytellä ja soittaa nuoresta iästään huolimatta useissa eri projekteissa. Miten elokuvien ja sarjojen tähdittäminen ja säveltäminen ovat vaikuttaneet Johanneksen elämään ja millainen on kesällä festarilavoille nouseva Johannes Brotherus?

  Brotheruksen tapaa Adile Sevimli.

 • Matti Mikkola keskustelee Olga Ketosen kanssa hiuksista, isyydestä ja musiikista.

  Mikkolan johtama Saimaa-yhtye ja Pyhimys julkaisevat 10.5.2019 albumin "Olisinpa täällä". Vastikään Mikkola teki yhteistyötä Ellipsin eli Elli Haloon kanssa.

 • Konsta Punkka on elättänyt itsensä luontokuvillaan viiden vuoden ajan. 25-vuotias Punkka on intohimoinen luontoihminen, joka hakee eläinkuviinsa tiettyä tunnelmaa. Hän pitää maagisena hetkeä, jolloin hän katsoo kamernansa linssin läpi oravaa tai kettua suoraan silmiin.

  Punkka on kuviensa ansiosta yksi Suomen suosituimmista ja seuratuimmista Instagram-käyttäjistä.

  Hänet tapasi helsinkiläisessä puistossa itsekin valokuvaukseen aikoinaan hurahtanut luontoihminen Juha Blomberg.

  Kuvalähde: konstapunkka.com

 • Hlei Sutela on näyttelijä, komedienne, stand up -koomikko ja käsikirjoittaja. Ylellä pyörivä uusi komediasarja Melkein totta kertoo teatterin tekemisestä. Sutela on yksi sen käsikirjoittajista ja näyttelijöistä. Sutelan hurmaava hahmo saapastelee töihin joka päivä joogamatto kainalossa.

  Käsikirjoitusvaiheessa harmaita hiuksia tuotti naisroolien yksioikoisuus ja vähyys näytelmissä. Sutelan mukaan se oli "paljastavan, musertavan, kiusallisen kamalaa".

 • Hyvien kirjojen aloituksia muistellaan ja siteerataan, mutta kuka muistaa hyvän kirjan lopetuksen? Onko loppu vähemmän tärkeä kuin mukaansatempaava aloitus. Miksi romaanit usein menettävät voimansa loppua kohti? Mitä kirja voi parhaimmillaan antaa lukijalle?

  Adile Sevimli haastatteli Sinikka Vuolaa ja Tommi Melenderiä, jotka ovat kirjoittaneet Maailmojen loput -nimisen teoksen, jossa ruoditaan kaavamaisia tapoja päättää romaani.

  Kuva: Veikko Somerpuro, Wsoy

 • Vappu Pimiä tuli tunnetuksi chat-juontajana 2000-luvun alussa. Tie on vienyt sittemmin tv-töiden ja radio-ohjelmien pariin. Nykyään urapalettiin kuuluu myös astioiden ja kodintekstiilien suunnittelukin. Tekeillä on myös kirja. Sen motto on: "kiitollisuus johtaa onnellisuuteen ja onnellisuus johtaa menestykseen".

  Vappu Pimiä käväisi Riikka Porttilan vieraana.

 • Reino Nordinin helmikuussa ilmestyneellä albumilla Cara mia kuullaan artistin itsensä mukaan "parempaa Reinoa".
  Nordin on jättänyt päihteet taakseen ja kertoo nyt, millaista on rakastaa elämää, elää hetkessä ja heittää irti egon lieveilmiöistä.

  Adile Sevimli haastatteli Reino Nordinia aikuisen miehen perheeseen liittyvistä ajatuksista

 • Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa on kuulunut suomalaisen populaarikulttuurin vakionimiin jo 1990-luvulta lähtien. Vilkkumaa juhlistaa 20-vuotista soolouraa kiertueella ja kokoelmalevyllä.

  Olga Ketonen haastattelee Vilkkumaata.

 • Millaisen perinnön Minna Canth meille jätti? Mitä Minna Canth tuumisi ajastamme? Mihin hän ajassamme tarttuisi?
  Olga Ketosen vieraana ohjaaja, kirjailija Juha Hurme.

 • Viime ajat Mariska on keskittynyt oman soolomusiikin tekemiseen, mutta hän sanoittaa kappaleita myös muille artisteille.
  Mariska on kirjoittanut tekstit mm. "Missä muruseni on", "Mestaripiirros" ja "Suloinen myrkynkeittäjä" -kappaleisiin.
  Mariskan tapaa Olga Ketonen.

 • Lauri Tähkä on saavuttanut urallaan sellaisen aseman, josta moni voi vain haaveilla. Helmikuun Iskelmägaalassa hänet nimettiin vuoden miesartistiksi ja kappaleensa ”Mä en pelkää” vuoden iskelmäksi. Ja uutta tuotantoakin pukkaa - peräti kahdella rintamalla. On vastajulkaistu albumi "Meidän tulevat päivät" ja valokuvakirja "Äärille".

  Toimittaja Olli-Pekka Kursi tapasi Lauri Tähkän uuden levyn julkaisupäivänä. Kovin syvällisiä pohtivatkin miehet juttutuokiossa, jossa Tähkä kertoo mm. tärkeästä luontosuhteestaan ja onnellisuudestaan, yleisön parissa, olla ukkosenjohtimena ihmisten tunteille.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä