Urheiluperjantai

Urheiluvuoden välintilinpäätös

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Kiekkovuosi lähestyy loppuaan ja ennen juhannuslöylyjä Urheiluperjantai tekee vuoden 2019 välitilinpäätöksen.

Pöydällä perinteiset talvilajit, jääkiekko, jalkapallo ja mitä vielä. Tapahtumia Juha Valvion kanssa pohtimassa Ylen Aamutelevision "jälkihiki"-osion vakiopanelisti Juha Kanerva.

Lähetykset

 • pe 7.6.2019 15.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Uusi suomalainen Sport Fund -rahasto tavoittelee urheilijoiden arvostuksen lisäämistä Suomessa. Sport Fundin tarkoitus on sijoittaa urheilijalupauksiin ja saada sijoituksilleen tuottoa.
  Miten rahasto toimii ja miten tuottoa saadaan?
  Vieraana rahaston perustavan Sport Fund Managementin liiketoimintajohtaja on Jyrki Louhi.
  Juontajana Juha Valvio.

 • Urheiluperjantai aloittaa historiallisen neljän päivän jännitysputken, kun Huuhkajat pelaavat EM-karsinnan tärkeimmät ottelut. Lauantain vierasottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja tiistain kotiottelu Armeniaa vastaan voivat ratkaista pääsyn ensi kesän kisoihin.
  Vieraaksi saapuu entinen maajoukkuehyökkääjä Antti Pohja, jonka kanssa puidaan Huuhkajien matkaa kisoihin.
  Lisäksi katsaus jääkiekkoliigan tapahtumiin ja viikonlopun muuhun urheilutarjontaan.
  Juontajana Juha Valvio.

 • Urheiluperjantaissa vieraana Esa "Tiki" Tikkanen kommentoimassa New Yorkin kirkkaista valoista, sokaisevatko ne Kakon vai loistaako Kaapo itse kirkkaammin?
  Luvassa myös katsaus viikonlopun muihin urheilutapahtumiin.
  Studiossa Juha Valvio.

 • Urheiluperjantai valmistautuu Yleisurheilun MM-kisoihin sekä alkavaan NHL-kauteen.
  Studiossa Juha Valvio.

 • Tämän viikon vieraana vapaaottelija Teemu Packalén. Hänen kertoo mietteitään ensimmäistä kertaa Abu Dhabin UFC-tapahtuman jälkeen, jossa hänet tyrmättiin liki veret seisauttavalla tavalla. Tuosta on nyt kulunut reilut kaksi viikkoa ja Urheiluperjantai selvittää missä mennään tulevaisuuden kannalta. Lisäksi sukellamme SM-liigan kuumiin puheenaiheisiin sekä ennakkotunnelmat ennen lauantaina pelattavaa Suomi - Ranska lentopallomaaottelua tarjoilee selostaja Mikko Hannula.
  Juontajana Juha Valvio.

 • Naisten kiekkohuuman mentyä ohi ovat vuorossa nuoret ja miehet. Juha Valvio ruotii maajoukkueiden kevättä Sami Laineen kanssa.

Klipit

 • Urheiluperjantaissa Juha Valvion vieraana kävi entinen jalkapalloilija Antti Pohja, joka on seurannut jalkapallomaajoukkueen otteita hyvillä mielin. Hänen mielestä Huuhkajien mukaan on tullut sopivasti itseluottamusta ja röyhkeyttä, jolla tulosta on tullut.

 • Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaankin ääneen tulee lisää lämpöä, kun hän puhuu Huuhkajien kaikkien aikojen karsinnoista ja torstai-iltaisesta Kreikka-voitosta.

  Suuri osa maajoukkueen torstai-illan avauskokoonpanosta on aloittanut peliuransa kotimaisessa Veikkausliigassa.

  Marjamaa oli Yle Puheen Urheiluperjantaissa Juha Valvion vieraana.

  Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

 • Kun "Mörkö" löi sisään pariin otteeseen toukokuussa jääkiekon MM-kisoissa, alkoi huuma mikä on kesän jälkeen juuri ja juuri laskenut. Vai onko?

  Urheiluperjantai kysyy asiaa suoraan sylttytehtaalta kun alkavan KHL-kauden kynnyksellä elämän suurimpiin kysymyksiin vastaa Marko Anttila.

  Toimittajana Juha Valvio.

 • Matti Nykänen kuoli 5. helmikuuta 2019 vain 55-vuotiaana. Moninkertainen mäkihypyn olympiavoittaja ja maailmanmestari ei rinteessä löytänyt parempaansa. Värikkään elämän elänyttä mäkikotkaa muisteltiin Urheiluperjantain lähetyksessä sekä Salpausselällä. Mäkihyppääjäsankariamme muistelivat muun muassa Ari-Pekka Nikkola sekä Tommi Nikunen.

  Juha Valvio ja Jouko Vuolle haastattelevat.

 • Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelusta ja suomalaisen jenkkifutiksen näkymistä puhuivat Urheiluperjantaissa maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen ja Vaahteraliigan sarjapäällikkö, liiton hallituksen puheenjohtaja Roope Noronen.

  Jussi Putkonen ja Jaakko Parkkinen haastattelevat.

 • Toimintakiellosta vapautunut hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrö ihmettelee, miksi suomalaiset ovat huonoja vapaalla hiihtotavalla verraten perinteiseen hiihtotapaan. Kyrö perää kovia liikkeitä valmennukseen ja kilpailukalenteriin, jotta kansainvälinen taso saataisiin kiinni. Hiihdon MM-kisoista Seefeldistä konkari odottelee kolmea mitalia.

  Jussi Eskola ja Jussi Putkonen haastattelevat.

 • Mahdottomana pidetty unelma Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen arvoturnauspaikasta on muuttunut realistiseksi päävalmentaja Markku Kanervan johdossa. Kanervan saavuttama menestys on kuitenkin vuosien työn tulosta. Hän on tehnyt pitkän uran Palloliitossa ja A-maajoukkueen kakkosvalmentajana.

  Markku Kanerva oli Urheiluperjantaissa Jere Pehkosen ja Jarmo Lehtisen vieraana.

 • Petteri Nykyn paluu Suomen salibandymaajoukkueen peräsimeen tuotti toivotun tuloksen, kun Suomi voitti toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa Prahassa vuoden 2018 joulukuussa.

  Petteri Nykky valmensi Suomen salibandyn maailmanmestariksi jo kolmannen kerran. Vaikka tuoreimmasta tittelistä oli kulunut vain minuutteja, siirsi hän katseensa jo kohti tulevaisuutta, sillä Suomi isännöi MM-kisoja kahden vuoden kuluttua Helsingissä.

  Nykky oli Urheiluperjantaissa Jere Pehkosen ja Jarmo Lehtisen vieraana. Välissä kuullaan myös salibandylegenda Mikael Järven haastattelu sekä kuullaan Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampisen kommentit maailmanmestaruudesta ja itse lajin tulevaisuudesta.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä