Katsottavissa ulkomailla
Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali

“Me irakilaiset tunnemme länsimaita kirjallisuuden kautta, mutta te ette tunne meitä”, sanoo Hassan Blasim Laura Saarikoskelle

  • 39 min
  • toistaiseksi

Hassan Blasim käveli Suomeen neljä vuotta. Helsingissä vuodesta 2004 asunut kirjailija ja elokuvantekijä sanoo, että pakolaisuus on kirjailijalle lahja, tutkimusretki itseen. Tänä keväänä neljännen kirjansa Allah99 julkaisseen Blasimin kotimaa on nykyään ennen kaikkea kirjoittaminen ja muut hyvät asiat, joita hän rakastaa. Kun toimittaja Laura Saarikoski ja Hassan Blasim siirtyvät keskustelussa kirjallisuudesta politiikkaan, Blasim muistuttaa, että länsimaat ovat vastuussa monesta katastrofista, joita Euroopan ulkopuolella tapahtuu.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali

Helsinki Lit 17.5. - 18.5.2019

Yle Kulttuuri on vuonna 2019 mukana jo viidennessä Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa. Lavalle nousee toinen toistaan kiiinnostavampia kansainvälisiä tekijöitä sekä suomalaisia kirjailijoita ja toimittajia. Teema & Femillä ja Areenassa voi seurata suorana lähetyksenä keskusteluja Savoy-teatterista perjantaina 17.5. ja lauantaina 18.5. Lähetykset ovat katsottavissa ulkomailla ja ne jäävät Areenaan toistaiseksi.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä