Keikkaelämää

Torstaisin klo 18.30, Yle Radio Suomi

Artistin työstä näemme vain jäävuoren huipun. Ennen esitystä on pitänyt valmistautua monta tuntia. Miten keikkatyöläinen käyttää aikansa tien päällä ja takahuoneessa?

Marko Miettinen ja Adile Sevimli haastattelevat esiintyviä taiteilijoita: muusikkoja, stand up -koomikkoja, sirkustyöläisiä. Kesätorstaisin klo 18.30.

Jaksot

 • Scandinavian Hunksien Matias Starmansin ja Antti Lehdon laukut on pakattu esiintymisasuin ja ruusuin. Mutta mitä tapahtuu ennen kuin palomiesasut puetaan päälle tai esityksen jälkeen, kun on ensin hikoiltu porukassa lavalla? Entä miten reagoi yleisö, kun Hunksit laittoivat shown käyntiin vanhainkodissa?

  Starmansia ja Lehtoa jututti Scandinavian Hunks -ryhmän tanssistudiolla toimittajamme Adile Sevimli.

 • Heidi Pakarinen on ottanut sosiaalisen median kiinteäksi osaksi keikkaelämäänsä. Hän haluaa jakaa seuraajilleen positiivista energiaa päivityksissään. Heidin omia vakiotunnisteita ovat mm. #elämäonrakkausmatka , #iloavaloarakkautta ja #lisätäänrakkautta.

  Pakarinen on ajanut samalla autolla siitä lähtien, kun hänet kruunattiin tangokuningattareksi vuonna 2013. Uskollisen matkakumppanin mittariin on jo kertynyt kilometrejä kiitettävät 400 000.

  Jos väsymys yllättää kesken keikkamatkan, unoset voi ottaa vaikka auton takapenkillä, kertoo Heidi. Autoni takakonttiin on aina pakattuna myös tyyny ja peitto.

  Toimittajana Marko Miettinen.

 • Ranskassa asuva ilma-akrobaatti Viivi Roiha on esiintynyt kuolleen kalan kanssa sekä paennut laukauksia metsästyskaudella Latvian metsissä. Kotinsa irtisanonut sirkustaitelija elää nyt reppu selässä ja tekee töitä läppärillä keikkamatkoillaan.

  Joskus matkat tehdään karavaanin kanssa, ja silloin tällöin joutuu rikkomaan ikkunan päästäkseen omaan vaunuun sisään.

  Sirkustaiteilijan arjesta ja kiertue-elämästä Viivi Roihaa haastatteli Adile Sevimli.

 • Ali Jahangirin hima ja koti ovat eri asioita, vai ovatko? Onko se jälleen yksi Alin vitseistä?

  Huumoria ja itselleen nauramista, sekä ennen kaikkea itsensä ruoskimista, siitä on Ali Jahangirin keikkaelämä tehty.

  Marko Miettinen hyppäsi Alin kyytiin, pieneen saksalaiseen diesel-autoon.

 • Roudaako rokkarit kamansa itse lavalle ja kärrääkö hovikuski porukan paikan päälle? Millainen show on luvassa, kun keikat taltioidaan televisioon ja mitä bändin keulahahmo tekee juuri ennen lavalle astumista? Miksi Illikainen on nähty lavalla läpimärkänä?

  Toimittaja Adile Sevimli tapasi Tiisu-yhtyeen laulaja-kitaristi Henrik Illikaisen Helsingin Kansalaistorilla, mistä Illikaisella on ikimuistoisia keikkakokemuksia.

 • Sauvakävely on hurjinta, mitä taikuri Simo Aalto tekee vapaa-ajallaan. Saattaa hän toki välillä hurjastella myös ruohonleikkurilla ja imurilla.

  Taikurin tärkein työkalu ovat kädet, joten niistä pitää huolehtia. Simon vaimo Kirsti ei edes anna maailmanmestaritaikurin tehdä mitään, missä voisi satuttaa itseään.

  Millaista keikkaelämää Jokeri Pokeri Box -pariskunta viettää?

 • Yli 40 vuotta tanssilavoja kiertänyt Souvarit on jälleen tienpäällä, eikä millä tahansa kulkuneuvolla vaan Martalla.

  Radio Suomen Marko Miettinen hyppäsi yhtyeen keikkabussin kyytiin Helsingin Eteläsatamasta, päämääränä Tuusniemi, jos Lasse Hoikan johtamat Souvarit niin pitkään savolaista kyydissään pitävät.

  Luvassa on muisteluita kauheasta keikasta 70-luvulta sekä letkajenkasta Waikiki beachilta, Havajilta.

 • Drag-taiteilija Marko Vainio on tehnyt poikkeuksellisen pitkän päivän, joka alkoi varhain aamulla yksityiskeikalla bussin lentoemäntänä ja loppui helsinkiläisen Rymy-Eetun lavalle duo-esitykseen.

  Mitä kommelluksia dragia esittävän artistin keikkarepertuaareihin mahtuu ja mikä on ensimmäinen asia, mitä Vainio tekee lavalta poistuttuaan?

  Marko Vainion tapaa soundcheckissä Rymy-Eetussa Adile Sevimli.

 • Keväällä ilmestyneen Aurora-elokuvan pääroolia esittänyt Mimosa Willamo kertoo arjestaan kuvausten ympärillä.

  Willamo polki töistä kotiinsa tyhjentämään jääkaappiaan ennen aamun aikaista lentoa seuraavalle työkeikalle ulkomaille. Minne seuraava työkeikka suuntautuu ja mitä Willamo pakkaa mukaansa nopeasti kyhättyä ruisleipäillallista syödessään?

  Willamon tapasi Helsingin Kruununhaassa Adile Sevimli.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä