Sanoitettu kesä

Torstaisin klo 20.20, Yle Radio Suomi

Miten suomalainen kesä saatetaan sanoiksi? Sanatyöläisten kanssa pohditaan, miten suomalaista kesää voisi kuvata, mitä elementtejä se sisältää, mitä sen pinnan alla piilee. Toimittajana Paula Jokimies.
Kesätorstaisin klo 20.20.

Jaksot

  • Kirjailija Tommi Kinnuselle moni kesäinen asia liittyy lapsuuden Kuusamoon. Ja itse asiassa sitähän se kesä taitaa juuri olla, kaipuuta takaisin lapsuuden kesiin. Melankolia sävyttää aikuisia kesiä, mutta edelleen kesään liittyy vapauden tunnetta. Kinnusen kesää ei suunnitella tai tungeta täyteen tapahtumia, siinä on aikaa oleilulle. Ja kirjoittamiselle, sillä kirjat syntyvät kesäöinä.

  • Laulaja-lauluntekijä Eromalle meri on kesän olennaisin elementti. Hän naurahtaa, että haistaa meren vaikka keskellä kivikylää. Virpi Eroma sanoo olevansa äärimmäisyyksien ihminen, hän rakastaa spontaaneita hetkiä ystävien kanssa, mutta haaveilee erakkomökistä kaukana ulkosaaristossa. Eroma arvelee, että suomalaiselle kesä syntyy jokaisen omista perinteistä. Jos mökkeilijä ei pääsisikään mökille, tulisiko kesä lainkaan?

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä