Urheiluhullut

Kurkistus naisten jalkapallon tulevaisuuteen

 • 38 min
 • toistaiseksi

Naisten jalkapallo kehittyy huimaa vauhtia. Ranskassa pelattavat MM-kisat tavoittavat jopa miljardi tv-katsojaa ympäri maailmaa. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Ja pysyykö Suomi vauhdissa mukana? Aiheesta keskustelevat naisten maajoukkueen valmentaja Maiju Ruotsalainen ja Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattsson. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

Lähetykset

 • ma 24.6.2019 18.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Liiallisen yksilökeskeisyyden ja joukkuepelaamisen haastavasta yhtälöstä keskustelevat Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Puhetta johtaa Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Mihin Markku Kanervan luotsaaman joukkueen menestys perustuu? Miksi "Rive" näyttää onnistuvan siinä, mihin kukaan muu valmentaja ei Suomen miesten jalkapallomaajoukkueessa ole pystynyt? Kanervan kanssa keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja Urheiluhullujen isäntä Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Mitä agentin ja managerin työhön kuuluu? Mihin kaikkeen heitä tarvitaan? Urheilumanageri Harri Halme ja pelaaja-agentti Jukka Tiilikainen ovat Jussi Paasin vieraina. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Urheilun ikärasismi, onko sellaista Suomessa? Aiheesta keskustelevat koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ja viestintäpäällikkö, penkkiurheilija Jukka Relander. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Äijäkulttuurilla on ollut urheilussa pitkä historia, erityisesti joukkuelajeissa. Nyt tuo kyseenalainen kulttuuri näyttää murenevan. Mitä kaikkea muutoksesta seuraa? Tähän vastauksia etsivät Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Vielä muutama vuosi sitten lentopallomiehet pystyivät haastamaan – ja voittamaan – maailman huippumaita. Nyt tilanne on päinvastainen. Miksi? Kysymykseen vastaavat lentopallomaajoukkueen entinen luottopelaaja Matti Oivanen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Minkälainen on hyvä selostaja? Mitä kaikkea selostaminen vaatii? Urheiluhullujen vieraina Bror-Erik Wallenius ja Antti Mäkinen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Annimari Kortteen tarina hakee vertaistaan. Sairauskierre ja lukemattomat vammat pakottivat lopettamaan jo kertaalleen uran, mutta nyt, 31-vuotiaana, hän on Suomen ennätyksen haltija. Miten mahdottomasta tuli mahdollista? Aitajuoksijan kanssa keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja ohjelman isäntä Jussi Paasi.

 • Naisten jalkapallo kehittyy huimaa vauhtia. Ranskassa pelattavat MM-kisat tavoittavat jopa miljardi tv-katsojaa ympäri maailmaa. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Ja pysyykö Suomi vauhdissa mukana? Aiheesta keskustelevat naisten maajoukkueen valmentaja Maiju Ruotsalainen ja Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattsson. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Rullalautailusta tulee ensi vuonna olympialaji. Mitä siitä pitäisi ajatella? Ja missä laji menee tällä hetkellä Suomessa? Urheiluhulluissa vieraina Suomiskeittauksen elävä legenda Marko "Hakki" Harmaala ja lumilautailun elävä legenda, skeittausta harrastava Eero Ettala. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Suomen yleisurheilussa on vihdoin aihetta iloon. Minkälaisia johtopäätöksiä alkukauden lupaavista tuloksista voi vetää? Aiheesta keskustelevat entinen huippujuoksija Janne Ukonmaanaho ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Mitä tämän riemun jälkeen tapahtuu? Minkälaisia vaikutuksia miesten jääkiekkomaajoukkueen saavutuksella on laajemmin? Mikä muuttuu? Vai muuttuuko mikään? Onko joukkueurheilun menestys ainoa asia, joka vielä yhdistää – näin jättimäisellä tavalla – lähes kaikkia suomalaisia?

  Aiheesta keskustelevat professori, jääkiekkofani Markku Jokisipilä ja ohjelman vakiovieras, koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä