Urheiluhullut

Kurkistus naisten jalkapallon tulevaisuuteen

 • 38 min
 • toistaiseksi

Naisten jalkapallo kehittyy huimaa vauhtia. Ranskassa pelattavat MM-kisat tavoittavat jopa miljardi tv-katsojaa ympäri maailmaa. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Ja pysyykö Suomi vauhdissa mukana? Aiheesta keskustelevat naisten maajoukkueen valmentaja Maiju Ruotsalainen ja Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattsson. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

Lähetykset

 • ma 24.6.2019 18.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Päähän kohdistuneet taklaukset ovat jääkiekon suurin ongelma. Pitäisikö sääntöjä muuttaa ja taklaaminen kieltää kokonaan? Voiko jääkiekosta tehdä täysin turvallista? Aiheesta keskustelevat Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen ja Ilta-Sanomien jääkiekkotoimittaja Sami Hoffrén. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Erilaisuuden ymmärtäminen on avain menestykseen. Urheilussa tämä ymmärretään jo laajasti. Suomessa tuorein esimerkki on Huuhkajat. Aiheesta keskustelevat valmentajalegenda Alpo Suhonen ja Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Voiko mikään enää kääntää Suomen yksilöurheilun menestyskäyrää ylöspäin? Entä mitä tapahtuu, jos Suomi ei tulevaisuudessa pärjää enää joukkuelajeissakaan? Aiheesta keskustelevat jääkiekkovalmentaja ja -asiantuntija Ismo Lehkonen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua isännöi Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Miten urheilun paras draama syntyy? Kuka vastaa käsikirjoituksesta? Ja mitä kaikkea näytelmän kulisseista löytyy? Aiheesta keskustelevat kirjailija, teatteriohjaaja Pasi Lampela ja Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Kirjailija Minna Lindgren väittää pakinassaan, että suomalaisen urheilun ylivertainen dramaturgi on Jukka Jalonen.

 • Ikuisuudelta tuntunut odotus päättyy. Suomi selviytyy ensimmäistä kertaa miesten jalkapallon arvokisoihin. Mitä kaikkea historiallinen saavutus saa aikaan? Aiheesta keskustelevat Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Ari Virtanen ja tutkija Maiju Kannisto Turun yliopistosta. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Kuljeta, kustanna, kannusta - vanha totuus vanhempien tehtävälistasta. Mutta ymmärretäänkö vanhempien elintärkeä rooli ja merkitys lasten harrastuksissa riittävän hyvin?
  Aiheesta keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja kirjailija, toimittaja Minna Lindgren. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Ilman päämäärää ei voi menestyä. Vai voiko? Miten joukkueen yhteiset tavoitteet pitää asettaa? Aiheesta keskustelevat Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja tutkija, valmentaja Kim Forsblom. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Minkälainen rooli estetiikalla on urheilijan elämässä? Keskustelemassa lumilautailija Eero Ettala ja entinen NHL-jääkiekkoilija, uransa jälkeen vaatebisnekseen uppoutunut Ville Leino. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Miten urheilija käyttää huumoria hyväkseen kilpailutilanteessa? Miksi niin harva huippu-urheilija haluaa olla julkisesti hauska? Urheilun ja huumorin suhdetta pohtivat suorassa lähetyksessä hiihtäjä Ristomatti Hakola ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Kari-Pekka Kyrö ja Alpo Suhonen eivät säästele sanojaan, kun he puhuvat urheilijoiden ja urheilun terveydestä. Kokeneet valmentajat vaativat urheilun palauttamista urheilijoille. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Ovatko asiajournalismi ja huolella tehdyt jutut katoava luonnonvara? Mitä huomiotalous on tehnyt urheilujournalismille? Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann, toimittaja Axa Sorjanen ja Urheiluhullujen isäntä Jussi Paasi etsivät vastauksia. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija, kulttuuritoimittaja Minna Lindgrenin pakina.

 • Mitä kaikkea hyvältä erotuomarilta vaaditaan? Mikä epäkiitollisessa roolissa kiehtoo? Kaksi mittavan tuomariuran tehnyttä oikeudenjakajaa, Kati Nynäs ja Timo Favorin, ovat Jussi Paasin isännöimän ohjelman vieraina. Urheiluhulluissa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä