Veli Kauppinen yhtyeineen

Kosketinsoittajat

 • 58 min
 • ei kuunneltavissa

Kaksi televisiosta tuttua kosketinsoittajaa kertomassa instrumenttinsa ihmeistä, bändeissä soittamisesta sekä siitä miksi kosketinsoittajia nimitetään usein velhoiksi.

Heikki Puhakainen tunnetaan erityisesti My First Bandistä sekä Jenni Vartiaisen yhtyeestä, Okke Komulainen puolestaan on vuosien saatossa nähty lavalla Palefacen, Liekin, Nylon Beatin ja vaikkapa Leningrad Cowboysin kanssa.

Molemmat vieraat ovat valinneet ohjelmassa kuultavaksi yhden biisin, jossa kosketinsoittimet ovat mielestään ihanasti esillä.

Lähetykset

 • pe 19.7.2019 9.30 • Yle Puhe

Jaksot

 • Sarjassa on käyty läpi ne useimmiten bändien käyttämät instrumentit eli kitara, basso, koskettimet, rummut sekä laulu, mutta eiväthän ne ainoita soittimia ole. Siitä todisteena saksofonisti Linda Fredriksson ja jouhikkoa soittava Pekko Käppi kertomassa suhteestaan yhtyeissä soittamiseen sekä omaan instrumenttiinsa.

  Linda Fredriksson on tuttu erityisesti Mopo-yhtyeestä, mutta on ollut mukana myös Ricky-Tick Big Bandissä ja nähtiin muutama vuosi sitten hetkeksi paluun tehneen Ultra Bran riveissä. Jouhikkotaiteilija Pekko Käppi aloitti sooloartistina, mutta on sittemmin vieraillut useiden yhtyeiden levyillä ja keikoilla sekä johtaa omaa K:H:H:L-bändiään.

  Kumpikin vieras on valinnut mukaansa laulun, jossa oma instrumenttinsa on hienosti esillä.

 • Kaksi keskenään hyvin erityylistä kitaristia jakaa näkemyksiään useimmiten kuusikielisen soittimen kanssa touhuilemisesta sekä bändissä soittamisesta.

  Pauli Halme on juurevaan musikkiin, erityisesti countryyn, erikoistunut kitaristi, joka vaikuttaa Hilland Playboys -ryhmässä ja on julkaissut kaksi sooloalbumia. Johannes Leppänen tunnetaan parhaiten yhtyeistä French Films, Teksti-TV 666 sekä Kynnet, mutta nämä eivät suinkaan ole ainoat bändit, joissa mies on ollut tai on mukana.

  Mikä tämänkertaisia soittajavieraita instrumentissaan kiehtoo ja millaiset laulut he ovat ottaneet mukaansa, kun tehtävänä oli valita biisi, jossa kitara on hienosti esillä?

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä