Kutsuvieras

Kauko Röyhkä - herääminen luontoon, musiikkiin, seksiin

 • 23 min
 • toistaiseksi

Nuoruuden kesät Pellossa, herääminen musiikkiin ja seksuaalisuuteen. Siinä ainekset Kauko Röyhkän Kutsuvieras-ohjelmaan. Miltä tuntuu nähdä oikeat bändikamat ensimmäistä kertaa? Minkälaisia seikkailuja Kauko Röyhkä kavereineen koki luonnossa? Pääsemme myös mukaan Narttu-yhtyeen ensimmäiselle, haparoivalle keikalle Pateniemen nuorisotalolla. Ja kuulemme vastauksen siihen, miksi Röyhkästä tuli muusikko ja kirjailija. Toimittaja: Katarina Blomqvist. Tuotanto: Parad Media

Lähetykset

 • ke 24.7.2019 13.02 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Nuoruuden kesät Pellossa, herääminen musiikkiin ja seksuaalisuuteen. Siinä ainekset Kauko Röyhkän Kutsuvieras-ohjelmaan. Miltä tuntuu nähdä oikeat bändikamat ensimmäistä kertaa? Minkälaisia seikkailuja Kauko Röyhkä kavereineen koki luonnossa? Pääsemme myös mukaan Narttu-yhtyeen ensimmäiselle, haparoivalle keikalle Pateniemen nuorisotalolla. Ja kuulemme vastauksen siihen, miksi Röyhkästä tuli muusikko ja kirjailija.

  Toimittaja on Katarina Blomqvist, tuotanto Parad Media. Uusinta heinäkuulta 2019.

  Ohjelmassa on mukana vieraan musiikkivalinnat:

  Jethro Tull: For A Thousand Mothers
  Pink Floyd: Fat Old Sun
  David Bowie: Rebel Rebel
  Lou Reed: Walk On The Wild Side
  Jukka Tolonen: Wedding Song
  Kate Bush: Wuthering Heights
  Television: See No Evil
  Kauko Röyhkä & Riku Mattila: Kaikki menee hyvin kun olet nuori

 • Pappi ja tietokirjailija Hilkka Olkinuora käy läpi omaa merkillistä elämäänsä ja sen merkitystä itselleen ja muille. Elämä ja kuolema eivät hänelle ole vastakohtia, vaan hän näkee vastakohdiksi syntymän ja kuoleman. Ja niiden välissä tulee hyväksyä elämän perustavanlaatuinen arvaamattomuus ja epäoikeudenmukaisuus. Kutsuvieras-ohjelmassa kuullaan myös, miten seitsemänkymppisiä puhutellaan ja mikä on vaivavartti. Lisäksi Hilkka kertoo hetkestä, jolloin horisontti pysähtyy. Toimittaja on Katarina Blomqvist, tuotanto Parad Median. Uusinta heinäkuulta 2019.

  Ohjelmassa on mukana vieraan musiikkivalinnat:

  EIJA AHVO - Miss’ soutaen tuulessa
  BRUCE SPRINGSTEEN - No Surrender
  IRINA - Sateenkaariunet
  MARLENE DIETRICH - Sag mir wo die Blumen Sind
  ARJA SAIJONMAA - Sinä seisoit silloin ikkunassa
  JOAN BAEZ - All my trials
  BJÖRN AFZELIUS - Ljuset
  WOLFGANG RÛBSAM - Kantaatti BWV 147, uruilla (Johann Sebastian Bach)

 • "Onko kaikki sattumaa, vai onko jossakin olemassa Suunnitelma? Niin monet asiat olisivat voineet mennä aivan toisin." Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen pohtii elämänsä käänteentekeviä tapahtumia. Ero äidistä ja isän kuolema olivat hänen lapsuutensa dramaattisia elämänmuutoksia, mutta myös monet pikkuseikat ovat jälkikäteen tarkasteltuina osoittautuneet merkittäviksi. Sellaisia olivat koulun lainahuilun valitseminen ja lehti-ilmoitus opiskelupaikasta Sveitsissä. Kutsuvieras-ohjelmassaan Sinkkonen kertoo myös elämästään tietokirjailijana ja julkisena keskustelijana.

  Toimittaja: Katarina Blomqvist Tuotanto: Parad Media. Uusinta heinäkuulta 2019.

  Ohjelmassa on mukana vieraan musiikkivalinnat.

  JAMES GALWAY (huilu) - Memory
  THE SEEKERS - Walk with me
  EIJA AHVO - Armaan läheisyys
  LAILA KINNUNEN - Tiet
  SPIKE JONES - Hawaiian War Chant
  JUSSI BJÖRLING - Au fond du temple saint
  JANNE MERTANEN (piano) - Etydi a-molli op. 76 n:o 2
  YVANN SANGSUE & ALAINn MORISOD - L’homme et L’enfant

 • Peter Vesterbacka tekee mielellään nopeita päätöksiä. Kutsuvieras-ohjelmassaan hän kertoo, miten tunnelihanke Suomen ja Viron välillä sai alkunsa ja minkälaista on opiskella Kiinaa kahdeksan tuntia päivässä. Peterin mukaan tärkeintä on tekeminen. Hän ei pelkää epäonnistumisia ja innostuu riittävän korkealle asetetuista tavoitteista. Ja jos kartta näyttää itselle epäedulliselta, kannattaa ottaa käyttöön isompi kartta. Ohjelmaa kuunnellessa pääsee harjoittamaan näkökulman vaihtamisen taitoa.
  Toimittaja: Katarina Blomqvist. Tuotanto: Parad Media.

 • Pappi ja tietokirjailija Hilkka Olkinuora käy läpi omaa merkillistä elämäänsä ja sen merkitystä itselleen ja muille. Elämä ja kuolema eivät hänelle ole vastakohtia, vaan hän näkee vastakohdiksi syntymän ja kuoleman. Ja niiden välissä tulee hyväksyä elämän perustavanlaatuinen arvaamattomuus ja epäoikeudenmukaisuus. Kutsuvieras-ohjelmassa kuullaan myös, miten seitsemänkymppisiä puhutellaan ja mikä on vaivavartti. Lisäksi Hilkka kertoo hetkestä, jolloin horisontti pysähtyy.
  Toimittaja: Katarina Blomqvist, Parad Media.

 • Nuoruuden kesät Pellossa, herääminen musiikkiin ja seksuaalisuuteen. Siinä ainekset Kauko Röyhkän Kutsuvieras-ohjelmaan. Miltä tuntuu nähdä oikeat bändikamat ensimmäistä kertaa? Minkälaisia seikkailuja Kauko Röyhkä kavereineen koki luonnossa? Pääsemme myös mukaan Narttu-yhtyeen ensimmäiselle, haparoivalle keikalle Pateniemen nuorisotalolla. Ja kuulemme vastauksen siihen, miksi Röyhkästä tuli muusikko ja kirjailija. Toimittaja: Katarina Blomqvist. Tuotanto: Parad Media

 • Mikä osuus nokkahuilun soittamisella on ollut näyttelijä Mimosa Willamon elämässä? Ja minkälaista on kasvaa osana laumaa neljän veljen kanssa? Miltä tuntuu vastaanottaa iso palkinto gaalassa uran alussa ja palata heti seuraavana päivänä koulunkäyntiavustajaksi? Kutsuvieras-ohjelmassa Mimosa kertoo yllättäen alkaneesta elokuvaurastaan. Mimosa sai naissivuosan Jussi-palkinnon roolistaan elokuvassa Päin seinää. Hän on näytellyt myös esimerkiksi elokuvissa Aurora, Bodom, Teit meistä kauniin ja Swingers. Mimosa Willamo rakastaa karttoja ja organisointia, mutta hänen elämässään mikään ei mennyt niin kuin hän suunnitteli.
  Toimittaja: Katarina Blomqvist. Tuotanto: Parad Media

 • “Olin hengittänyt sairaalan ilmaa, saanut sotien aikana toisesta välittämisen ja yhdessä tekemisen tartunnan ja matkaevääksi koulusta luonnontieteen ja ihmistieteen kaksoiskansalaisuuden”, sanoo arkkiatri Risto Pelkonen. Hän on tehnyt pitkän uran lääkärinä, tutkijana ja opettajana. Kutsuvieras-ohjelmassa hän pohtii lapsuuttaan ja nuoruuttaan sekä päätöksiinsä vaikuttaneita tekijöitä.
  Toimittaja: Jessica Jensen. Tuotanto: Parad Media.

 • Kutsuvieras-ohjelmassa Heli Vaaranen kertoo miten oppi Andy Warholilta säästämään rahaa. Hän on siirtynyt maatilalta Hollolasta Pariisiin ja mallintöiden kautta New Yorkiin ja Andy Warholin ystäväksi. Millaista oli elää Pariisissa huippumallina ja kieltäytyä kaikista herkuista? Mitä nuori suomalainen maalla kasvanut tyttö ajatteli New Yorkin jet set elämästä?
  Toimittaja: Jessica Jensen, Parad Media.

 • Minkälainen on mies suomalaisen koripallon menestyksen takana? Millä tavoin vanhemmuus ja valmentaminen kytkeytyvät toisiinsa? Miksi liike ei saa pysähtyä ja mitä hyvää on Keski-Euroopan syksyssä? Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann tarjoilee Kutsuvieras-ohjelmassaan pitkän uran aikana keräämäänsä viisautta. Käsittelyssä valmentaminen, vanhemmuus ja ikääntyminen sekä elämään liittyvät voitot ja tappiot.
  Toimittaja: Katarina Blomqvist
  Tuotanto: Parad Media.

 • Miltä tuntuu istua Vladimir Putinin kanssa samassa lounaspöydässä? Mitä maahanmuuttajille on hyvä opettaa suomalaisesta yhteiskunnasta? Miksi historian opettaminen on tärkeätä? Kuinka haastavaa esikoisromaanin kirjoittaminen on? Ja miten ihmiset suhtautuvat kansanedustajaan ja pääministerin puolisoon? Päivi Lipponen kertoo Kutsuvieras-ohjelmassa havaintojaan elämästä poliittisen uransa ajoilta ja sen jälkeen. Ohjelma herättelee miettimään niin vallan käyttämistä kuin sen näyttämistäkin.
  Toimittaja: Katarina Blomqvist
  Tuotanto: Parad Media

 • Pata Degerman ottaa Kutsuvieras-ohjelmassaan kuulijansa mukaan matkalle ympäri maailmaa. Reitti kulkee pohjoisnavalta viidakkojen kautta etelänavalle. Matkan aikana pelotellaan jääkarhua, kuullaan viidakkoveitsen valinnan tärkeydestä ja tehdään epäonninen laskeutuminen keskelle jäätikköä. Omakohtaisia kokemuksia ääriolosuhteista.
  Toimittaja: Katarina Blomqvist. Tuotanto: Parad Media.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä