Kuuluttajan vieras

Toimittaja Marjo Näkki

 • 8 min
 • toistaiseksi

Marjo Näkki on Yle Radio 1:n Ykkösaamun juontajana vieraistaan kiinnostunut, alati utelias journalisti. Vaikka ohjelma valmistellaankin hyvin, niin suoraan lähetykseen mahtuu yllätyksiäkin ja siinä niiden viehätys onkin. Ennen Ykkösaamua Näkki oli Ylen kirjeenvaihtajana Moskovassa. Millaisen Moskovan ja millaisen Venäjän Näkki jätti taakseen kun oli aika palata Pasilaan? Siitä lähti keskustelu käyntiin Jalmari Laineen kanssa.

Lähetykset

 • to 20.6.2019 12.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Ylen tämänvuotinen VR- eli virtuaalitodellisuusprojekti "Paratiisi" työllisti uutiskuvaaja Jani Saikkoa poikkeuksellisella tavalla. Vaikkei uutista syntynytkään, komennuksella oli silti sama päätarkoitus kuin esimerkiksi kotimaisen politiikan hektisten tapahtumien kuvaamisessa: jonkun on rynnättävä paikan päälle tallentamaan. Tv-uutisiin tarvitaan monenlaista materiaalia, ja seuraavaa työtehtävää ei useinkaan tiedä etukäteen. Tatu Tamminen haastattelee.

 • Kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras suhtautuu digilaitteisiin ja moderniin teknologiaan kielteisesti. Miksi? Ja mitä tekemistä kutomakoneilla on älypuhelinten vastustamisen kanssa?

 • - Uutisten päätehtävä Yleisradiossa on pitää ihmiset kartalla, kiteyttää Jukka Niva, jonka tiimissä pyritään kehittämään tulevina vuosikymmeninä tarvittavia journalismin muotoja. Juttutuokion aluksi kuuluttaja Heikki Puskala kysyi, mikä on Yle News Lab.

 • Ylen pitkäaikainen luontotoimittaja, Luontoillan lintuekspertti ja kirjailija Juha Laaksonen tuntee luonnon moninaisuuden kaikessa komeudessaan. Linnut ovat olleet Juhaa lähellä jo pienestä pitäen, ja luontoinnostuksesta kehkeytyi lopulta myös ammatti. Luontoretkillä on syytä olla mukana myös kiikari ja kamera, koska luonto aina yllättää. Onpa mies kohdannut lähietäisyydeltä karhunkin. Jari Aula tapasi Juha Laaksosen.

 • Yle Radio 1:n kuuluttamon lattialla on pari yksipistekeppejä. Kuuluttaja Tuija Kurvisen vieraaksi on saapunut kaksi omaäänistä nuorta naista. Jenniina Järvi ja Julianna Brandt toimittavat Yle Puheen radiosarjaa Vammaiskultti. Vammaiskultti on kultti kaikille.

 • Yhden miehen valmiusjoukko, Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronen välittää suomalaisille uutisia kriisialueilta. Mitä pakata matkalaukkuun, millaisia ihmisiä haastatella? Kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras kertoo.

 • Tuottaja Riina Malhotra tietää, miten Ylen aamu rakentuu. Kuuluttaja Maaria Holman kanssa hän poimi TV 1:n uudistuneen aamulähetyksen parhaita paloja.

 • – Tuottaja on vähän sellainen jokapaikanhöylä – tuottajan vastuulla on suunnitella ohjelma, kuvailee työtään Ylen aamun Anne Achté. Hän on tehnyt pitkän uran Ylellä, ja haastattelun aluksi Heikki Puskala kysyikin, onko Anne Achté työskennellyt enemmän radiossa vai televisiossa.

 • – Yle on työpaikka, jolla on merkitystä – ja se merkityksellisyys on älyttömän suuri voimavara meidän työssä, kertoo HR-partneri Heikki Lammi. Juttutuokion aluksi kuuluttaja Heikki Puskala kysyi mikä on HR-partneri.

 • Aleksis Kiven päivänä kuuluttaja Tuija Kurvisen vieraana on tiedonjanoinen ihminen. Juuso Pekkinen pohtii ohjelmissaan laaja-alaisesti sekä teknologia-alan kysymyksiä että perimmäisiä kysymyksiä oikeasta, hyvästä ja kauniista. Suomalaisen kirjallisuuden päivän tunnelmissa keskustelu alkaa lukemisesta.

 • Tuottaja Peter Westerholm eli Petski on ollut mukana Yle Kioskin toiminnassa alusta alkaen. Ylen uudentyyppinen verkkovideoita tarjoava journalistinen palvelu perustettiin vuonna 2015. Miten Kioski syntyi, ja mitä sieltä löytyy? Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma kyseli.

  Kioskin tuotteet näkyvät kootusti Yle Areenassa, ja sieltä Petskin päivän suositus oli Aleksi Rantamaan sarja Hullu, hullumpi Suomi, joka käsittelee mielenterveysongelmien hoidon karua historiaa.

 • Millaista on toimittaa uutisia verkkoon, mitä työssä täytyy ottaa huomioon? Siitä kertoo toimittaja-tuottaja Jaakko Mannermaa, joka on kuuluttaja Heikki Puskalan jututettavana.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä