Sunnuntaivieras

Pohjalaismies käy yhä herkemmäksi, uskoo lauluntekijä

 • 24 min
 • toistaiseksi

Säveltäjä, sanoittaja, lauluntekijä ja lehtikuvaaja Jussi Asu on satojen sävelmien mies.
Seinäjokelainen taiteilija on pelimmanni sielultaan, mutta myös suuri jazzin ystävä. Kun
sielunveli, runoilija Arto Juurakko saapuu kylään, miehet pohtivat, miten pohjalaismies
kertoisi tunteensa armaalleen. Sehän käy vaikka laulamalla perunamaasta! Päivi
Rautanen tapasi Jussi Asun vieraineen.

Lähetykset

 • su 1.9.2019 16.30 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Sunnuntaivieraana on Suomen ensimmäinen transsukupuolinen näyttelijä Miiko Toiviainen, 30. Hän valmistui teatterikorkeakoulusta vuosi sitten ja on opiskellut teatterin tekemistä Lontoossa. Miiko Toiviainen on aina tuntenut olevansa mies, mutta vasta käytyään läpi sukupuolenkorjausprosessin, hän tuli mieheksi myös muiden silmissä. Toimittajana Johanna Talasterä.

 • Voiko pessimisti olla onnellinen ja miten syntyy mielenkiintoista markkinointia kuolevalle pikkukunnalle? Sunnuntaivieras esittelee ajankohtaisia ja valtakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen. Tänään vieraana Puolangan pessimistit ry:n puheenjohtaja ja Puolanka-lehden päätoimittaja Tuomo Seppänen. Toimittajana on Markus Leskinen.

 • Säveltäjä, sanoittaja, lauluntekijä ja lehtikuvaaja Jussi Asu on satojen sävelmien mies.
  Seinäjokelainen taiteilija on pelimmanni sielultaan, mutta myös suuri jazzin ystävä. Kun
  sielunveli, runoilija Arto Juurakko saapuu kylään, miehet pohtivat, miten pohjalaismies
  kertoisi tunteensa armaalleen. Sehän käy vaikka laulamalla perunamaasta! Päivi
  Rautanen tapasi Jussi Asun vieraineen.

 • Sunnuntaivieraana tänään Kotkan kaupungin kehitysjohtaja Terhi Lindholm joka toivoo, että naisjohtajista- tai kiintiöistä ei tarvitsisi kohta enää puhua erikseen. Miten yhdistää ura ja perhe ja toteutuuko tasa-arvo työelämässä? Toimittajana Kirsi Lönnblad.

 • Merigeologi Maija Huttusen työpäivät kuluvat isoilta osin pinnan alla. Tänä kesänä nainen on työskennellyt Näsijärvessä vanhan hinaajan hylkyä dokumentoiden. Töitä riittää Ruotsissa asti, mutta jostakin löytyy aikaa myös panna olutta historiallisen Laukon kartanon tarpeisiin. Toimittaja Anna Sirén istui järven rantaan Maija Huttusen kanssa.

 • Kesävieraamme Eija Vähälän yksi elämän tähtihetki koetti viime viikolla, kun Kuopion Palloseura pelasi loppuunmyydyn stadionin edessä Eurooppaliigan karsintaotteluaan. Yli 40-vuotisen työuran hän ennätti tekemään muotoilun ja käsityön maailmassa, mutta vapaa-ajan on vienyt rakkaus jalkapalloon. Millainen matka on ollut? Petri Julkunen vie meidät Kuopion Kauppahalliin.

 • Kesävieraana on teatterin monitoimimies, hämeenlinnalainen näyttelijä Otto Kanerva. Kanerva myös käsikirjottaa, ohjaa ja pyörittää omaa tuotantoyhtiötään. Kesäisin miehen pitävät kiireisenä myös kesäteatterit. Tiina Kokko tapaa Otto Kanervan.

 • Kesävieraana tapaamme Ruotsin Haaparannalla asuvan Adam Huuvan. Huuvan isä on ruotsalainen ja äiti suomalainen, mutta niin sanottu poikkinainti on ollut yleistä jo aikaisemmissa sukupolvissa. The Meänland yhtyeen solisti on huolissaan oman kotikielen tulevaisuudesta. Toimittajana on Kyösti Vaara ja haastattelupaikkana Suomen ja Ruotsin raja.

 • Radio Suomen Kesävieraana on taiteilija Taika Mannila. Helsinkiläinen Mannila tunnetaan erityisesti kuvittajana sekä dj-duo Dreamin toisena puoliskona.

  Mannila ammentaa taiteessaan melankoliasta, pinkistä väristä ja ennen kaikkea tyttöydestä

  Toimittajana Emil Johansson.

 • Kesävieraana tänä vuonna 80 täyttävä säveltäjänero Kaj Chydenius. Haastattelussa tapaamme hänet kesäpaikassaan Huhtarannan piilopirtissä Jyväskylän kupeessa. Toimittajana Mikko Maasola.

 • Radio Suomen Kesävieraana on Naantalin terveyskeskuksen ylilääkäri Kristian Kallio. Puhetta terveydestä, elämästä ja vähän kuolemastakin. Toimittajana on Ari Welling.

 • Uinnin kolminkertainen Euroopan mestari, jyväskyläläinen Jere Hård yöskentelee nykyään palomiehenä.

  Uintiuran päätyttyä hän ei ollut heti kiinnostunut kilpauinnin seuraamisesta, mutta kipinä omaan entiseen lajiin on pikku hiljaa sittemmin palannut.

  Jere Hårdia jututtaa Jorma Hietamäki.

Klipit

 • Sairaalaympäristö ruokkii joensuulaisen lääkintävahtimestari-kirjailijan Mika Kähkösen mielikuvitusta. Hän on työskennellyt jo parikymmentä vuotta keskussairaalan päivystyspoliklinikalla. Omassa työssään 48-vuotias Mika Kähkönen kohtaa elämän ja kuoleman ihan konkreettisesti. Näitä kokemuksiaan hän hyödyntää dekkareissaan, joita on syntynyt jo viisi. Uusin on nimeltään Kroonikko. Toimittajana on Lea Joutsensaari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä