Levylautakunta

Savonlinnalaissiskojen kesäinen souteluhetki Saimaalla yllätti Levylautakunnassa!

 • 56 min
 • 6 kk 5 pv

Syksyn ensimmäisessä istunnossa Samae Koskinen, Pepe Johansson ja Susanna Vainiola saivat pähkäiltäväkseen seuraavat uutuuslaulut:

1. Stereo feat. Samu Haber: Sä saat mut palasiksi
2. Simply Red: Thinking Of You
3. Luoto: Nuottaluodolle
4. Tommi Läntinen: Ääretön ikävä
5. Mount Mary: I'm Like A Mountain
6. Samanna: Ei

Lähetykset

 • la 31.8.2019 13.02 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Matka maailman ympäri -yhtyeen kaksikko Miro Palokallio ja Saara Niemelä sekä tamperelaisbändi Holmalan nokkamies Vesa Holmala saivat kuultavakseen seuraavat laulut.

  1. Antti Tuisku: Kahvia ja pullaa
  Tuiskun 12. albumi Valittu kansa on ollut yksi alkuvuoden kehutuimpia levyjä, niin tuotannon kuin tekstienkin takia. Madonnaa yhtenä esikuvanaan pitävä Antti ottaa tässä yhdessä uuden levyn hempeimmistä lauluista idolinsa mukaan laulutekstiin.

  2. Smith And Thell: Goliath
  Ruotsalainen lauluntekijäpariskunta Maria Jane Smith ja Victor Thell (pari myös siviilissä) löi viime vuonna lopullisesti läpi länsinaapurissa, vaikka musaa ovat tehneet paitsi itselleen myös muille jo monta vuotta. Nyt tavoitteeksi on otettu menestys Yhdysvalloissa, jota lähdetään hakemaan aluksi tällä uudella laululla.

  3. Marita Kuula: Moitteita
  Kohta jo 40 vuotta on oululaislähtöinen Marita vaikuttanut musapiireissä, aluksi 500 kg lihaa -yhtyeessä yhdessä Kauko Röyhkän kanssa. Sooloura alkoi 90-luvun alussa. Uusin julkaisu on neljä uutta laulua sisältävä ep.

  4. Tenho Olavi: Eikun
  Uusi laulajatuttavuus Helsingistä, takana on kokeilu pari vuotta sitten myös Voice Of Finland -kisasta. Uuden singlen teemana on, että parisuhde ei ole periksi antamista, se on yrittämistä ja yrittämistä taas uudelleen.

  5. Aloe Blacc: I Do
  Kymmenkunta vuotta sitten pinnalle pompahtanut amerikkalaislaulaja, jonka suurimmat hitit ovat olleet fiittaukset ruotsalaistähti Aviciin levyillä. Uusin single on hunajainen rakkauslaulu omalle vaimolle ja varmasti myös tuleva häähitti ainakin rapakon takana.

  6. Luukas Oja: Ostan ostan
  Yhdeksi tämän vuoden rocktulokkaaksi on veikkailtu tätä joensuulaislähtöistä yhtyettä, jonka perustivat kaverukset Iita Ylönen ja Jessica Kräkin. Tämä on vasta toinen virallinen single.

 • Helsingin Peacock-teatterissa pyörivän Haloo Helsinki -yhtyeen musiikkiin pohjautuvan Maailma on tehty meitä varten -musikaalin nuoret tähdet Meeri Toivonen ja Tatu Sinisalo saivat seurakseen vahvistuksen Turusta, eli Lasten Hautausmaa -yhtyeen solistin Kristiina Vaaran. Lautakunnan kuuntelemat laulut löytyvät näistä kohdista:

  06:40 Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani: Rakastan sua niin et se sattuu
  10 vuotta toiminut suosikkikokoonpano juhlistaa tasavuosiaan keväämmällä paitsi uudella albumilla myös koko maan kattavalla konserttisalikiertueella. Tuuren mukaan uusien laulujen, kuten tämän vastaanotto jännittää, vaikka tukena onkin melkoinen määrä tuttuja hittejä.

  13:47 Christine and the Queens: People, I’ve Been Sad
  Nimestään huolimatta ranskalainen, ei yhtye vaan artisti Héloise Letissier. Laulaa sekä ranskaksi että englanniksi, tässä jopa yhden laulun sisällä. Pari vuotta sitten julkaistu albumi Chris oli kansainvälinen menestys. Kutsuu itse musiikkiaan friikkipopiksi.

  21:46 Ursus Factory: Enneunia
  Helsinkiläinen rockduo koostuu kitaristista ja rumpalista, jotka ovat keränneet mainetta melkoisena live-elämyksenä. Ääntä lähtee kuin isommastakin kokoonpanosta. Paitsi että julkaisivat tämän uuden laulun, on suunta myös ulkomaille, sillä ovat tehneet kolmen biisin englanninkielisen ep-levyn.

  27:15 Mooa: Joku kuuluisa
  Muutamia lauluja on lauluntekijätulokas, oikealta nimeltään Miia Stranden ehtinyt jo julkaista, mutta tämän laulun valmistuminen on ottanut sen verran aikaa, että siitä on ehtinyt tulla tekijälleen erityisen läheinen. Miia on kotoisin Imatralta.

  34:49 X Ambassadors: Everything Sounds Like A Love Song
  Amerikkalaistrio julkaisi viime kesänä hyvällä menestyksellä toisen albuminsa, ja on parhaillaan kiertämässä Eurooppaa. Parin viikon päästä on luvassa uusia lauluja, solisti Sam Harrisin mukaan kunnianosoituksina yhtyeen idoleille Aretha Franklinistä Joe Cockeriin.

  43:49 Minä ja Nieminen: Sekalaisia
  Tamperelainen duo, jonka minä on nimeltään Teemu Kiiskilä ja Nieminen on etunimeltään Henrika. Viitisen vuotta toiminut duo soittaa sähköakustista folkpoppia, ja uusi singlensä palaa tekstissään c-kasettien menneeseen maailmaan. Onpa mukaan samplattu myös vuosien takaa tuttu radioääni.

 • Pöydän ympärillä istuvat musiikintekijät Joel Melasniemi ja Knipi, sekä Radio Suomen Olga Ketonen. Tarjolla oli niin turboahdettua hittimusaa kuin myös estetiikka edellä tehtyä taidepoppia, eikä suomalaisen miehen tilitystäkään ole unohdettu. Valikoima oli tällainen:

  1. Elastinen: Epäröimättä hetkeekään feat. Jenni Vartiainen
  Vuosikaudet yhteistä levytystä suunnitelleet Elastinen ja Jenni Vartiainen ovat vihdoin saaneet aikataulut sopimaan, ja räpin lisäksi kuullaan nyt myös oikein kunnolla Elastisen laulua!

  2. Kaleo: I Want More
  Reykjavikin pohjoispuolelta pienestä Mosfellsbærin kaupungista tuleva viisikko, joka on tosin jo usean vuoden ajan luonut musauraansa Yhdysvalloissa erittäin hyvällä menestyksellä, edellinen albumi myi yli miljoona kappaletta.

  3. Karina: Teko
  Karin Mäkirannan ja Helmi Tikkasen muodostama taidepoppia soittava duo, jonka edellinen levy kaksi vuotta sitten oli arvostelumenestys. Jatkoa on luvassa helmikuun lopulla, levy julkaistaan myös laajemmin Euroopassa suomenkielisyydestä huolimatta.

  4. Jussi Kari: Olisiko meillä
  Kuusi vuotta sitten Voice of Finlandin finaaliin asti päässyt nykyinen oululainen Jussi on pitänyt kisan jälkeen pitkään taukoa musiikkihommista, mutta veri veti takaisin. Jo viime vuoden puolella ilmestyi sinkku, ja nyt tuli jatkoa.

  5. Hayley Williams: Simmer
  15 vuotta Paramore-yhtyeen solistina laulanut Williams aloittaa soolouransa, ensimmäinen albumi on tulossa keväämmällä. Kuulemma sooloilu ei merkitse Suomessakin suositun ja täällä useita kertoja vierailleen yhtyeen taipaleen päättymistä.

  6. Keko Salata: Lumilinna
  Anagrammitaiteilijanimen taakse kätkeytyvä artisti julkaisi menestyksellä viime vuonna Laulajan näköinen mies -nimisen levyn. Uusi laulu pohtii uuden alun vaikutusta parisuhteeseen.

 • Muusikot ja lauluntekijät Petra Gargano ja Olli Helenius saivat seurakseen Ylen Pasi Hiihtolan. Kuuluisan isän poika ja flamencon supertähti saivat vastaansa tasaisen kotimaisen nelikon. Tässa lautakunnan tämänkertainen kattaus soittojärjestyksessä.

  1. Vilma Alina: Rikollinen
  - Viitisen vuotta sitten pinnalle ponnahtanut Vilma Alina valmistelee vähitellen kolmatta albumiaan, jota toki saadaan vielä odottaa vuoden verran. Eka uusi laulu on vahvasti kantriin vivahtava.

  2. Rosalia: Juro Que
  - Yksi viime vuosien suurimmista latinotähdistä palaa uudella singlellään sinne mistä musiikkiuransa aloittikin, eli kotimaansa Espanjan flamencoperinteeseen.

  3. Folkhem: Kuolemantähti
  - uusi yhtye koostuu miehistä monien hittien takaa, jotka nyt ovat halunneet sanoa jotain sellaista, vakavaakin, joka ei nykyajan perushittibiiseissä esiin pääse. Muun muassa Ultra Bra, Scandinavian Music Group, Paradise Oskar ja Mikael Gabriel löytyvät miesten CV:stä.

  4. Joose Keskitalo: Nukkekoti
  - Joose on yksi omaperäisimmistä lauluntekijöista, jonka teksteissä on usein heijastuksia jopa uskonnollisista asioista. Uusi, ehkä aikaisempia keveämpi laulu ennakoi samannimistä albumia maaliskuussa.

  5. Inhaler: We Have To Move On
  - Jos isä on maailmankuulu rock-tähti, onko pojan mitään järkeä lähteä samalle uralle? U2-yhtyeen johtohahmon Bonon 21-vuotias poika Elijah Hewson on päättänyt yrittää, vaikka ulkonäkö ja lauluääni aiheuttavat väkisinkin vertailua.

  6. Anna Inginmaa: Kesäyön melankoliaa
  - Anna teki viimeksi Kauko Röyhkän kanssa albumin mutta nyt laulaa ilmeisesti itselleen kuitenkin sitä lähintä musaa eli jatsia taitavan kvartetin säestämänä.

 • Pintandwefall, The Hearing ja Ruusut, kaikkia näitä ihan viime aikoina uutta musiikkia tehneitä nimiä yhdistää näköjään asioita aikaansaapa Ringa Manner. Ruusuissa hänen kanssaan soittaa YleX:ssä omaa ohjelmaa vetävä Miikka Koivisto. He kuuntelivat nämä kuusi uutuutta yhdessä Radio Suomen Markus Turusen kanssa.

  1. Aleksanteri Hakaniemi: Kouvola
  - lukuisia hyvin menestyneitä biisejä julkaisseen Hakaniemen debyyttialbumi ilmestyi kaksi vuotta sitten, ja kuukauden päästä toinen, tämä on kotiseutunostalginen nimibiisi

  2. Sofia & Jesse Markin: Sorry
  - parikymppinen hesalainen on selvästi ottanut tavoitteekseen kansainväliset markkinat. Uusi sinkku on erobiisi, vahvistuksena vastikään Suomea Hollannissa Eurosonic-festareilla ”edustanut” hesalais-tamperelais-liberialainen rappari Jesse Markin

  3. Antti Kleemola: Pilke
  - paremmin lauluntekijänä muille (Yö, Suvi Teräsniska, Pate Mustajärvi, Danny jne.) kunnostautunut Antti esittää vaihteeksi myös itse omaa musaansa. Mies on julkaissut sinkkuja harvakseltaan, edellinen oma albumi ilmestyi 7 vuotta sitten

  4. Tilhet, pajut ja muut: Maailma näyttää
  - kohta jo 10 vuotta toiminut yhtye julkaisee keväämmällä kolmannen levynsä, laulusolistina on edelleen Anna Sofia Tuominen, myös näyttelijä sekä puhe- että musiikkiteatteriesityksissä

  5. Tame Impala: Lost in Yesterday
  - australialaisen Kevin Parkerin projekti on tuottanut tähän mennessä kolme albumia, neljäs Slow Rush ilmestyy helmikuussa. Musiikkiaan on kuvattu mm. uuspsykedeliaksi tai 2000-luvun progeksi

  6. Mokoma: Toinen ihminen
  - jo parikymmentä vuotta yhtenä suomenkielisen metallin lipunkantajana toiminut Lappeenrannasta lähtöisin oleva yhtye valmistelee kuukauden päästä ilmestyvää jo 13. levyään

 • Mokoma-yhtye valmistelee uutta albumia mutta kitaristi Tuomo Saikkonen ehti studioon kuuntelemaan levyuutuuksia. Mukana myös yleläiset Susanna Vainiola ja Juha-Pekka Sillanpää.
  Ja nämä kuunneltiin:

  1. Lätsä: Työtön nuori mies
  - jokainen vuosikymmen vaatii oman työttömyyslaulunsa, tässä asialla myös teatteritaiteen saralla toimiva uusi tulokas

  2. Nathaniel Rateliff: And It's Still Alright
  - menevällä soulilla aiemmin menestynyt coloradolainen keskittyy uudella soololevyllään henkilökohtaisempiin ja herkkävireisemppin lauluihin

  3. Maija Vilkkumaa: Hei sisko
  - Maija on tehnyt laulun Teräsleidit-elokuvaan vähän Thelma ja Louise -hengessä

  4. Afromikko: Maailma loppuu sun suudelmaan
  - ensilevyllään vuosi sitten retrosoundeillaan (ja muillakin...) ihastuttanut mystinen lauluntekijä nojaa uudella laulullaan edelleen menneeseen soundimaailmaan

  5. Pintandwefall: Short Goodbye
  - kotimaisen kvartetin kuudes levy on aikaisempaa melodisempaa tuotantoa, aikaa levyn tekoon onkin käytetty peräti kolme viikonloppua

  6. Charles Plogman: Vedän elämän henkeen
  - Iskelmä-Finlandiankin aikoinaan pokannut konkari näyttää, että perinteinen menevä tanssi-iskelmäkin on vielä voimissaan

 • Levylautakunnassa ei tänään tarvittu ulkomaisia uutuuksia, koska kotimaista musiikkiosaamistakin oli tarjolla yllin kyllin. Laulaja-lauluntekijä Mikko Ilmari, Poppikoulustakin tuttu hittituottaja Samuli Sirviö sekä toimittaja Josper Knutas kuuntelivat nämä:
  1. Vesala: Meillä kummittelee
  2. Joni Ekman: Mikään ei riitä
  3. Lxandra: Other People
  4. Pyhimys feat. Jukka Poika: Kuinka kangas kudotaan
  5. Emmi Kujanpää: Sirkus Savonia
  6. Janne Masalin: Gospel sumun keskellä

 • Vuoden 2020 ensimmäisessä lautakunnassa uutuuksia järjestykseen ovat laittamassa pari ex-puheenjohtajaa, eli Tarja Närhi ja Hanna Pakarinen, sekä Suomilove-solisti Eva Louhivuori.
  Nämä kuunneltiin:
  1. Käärijä: Mic Mac
  2. Camila Cabello: First Man
  3. Jere Valkonen: Laulu
  4. Milla Rumi: Mä olen se tyttö
  5. Surfaces: Bloom
  6. Lasten Hautausmaa: Sähköisku

 • Vuosikatsauksessa kuunneltiin nämä laulut:
  1. Jesse Kaikuranta: Et kuollut vieläkään
  2. Jukka Nissinen: Bändit hajoo
  3. Viitasen Piia: Meidän jälkeemme hiljaisuus
  4. Nick Cave: Galleon Ship
  5. Tiisu: Kuollaan me kaikki
  6. Maustetytöt: Tein kai lottorivini väärin
  7. Pikku Kukka: Hengityksesi rytmi
  8. Ellips: Kukkapuro

 • Viisi uutta suomalaista joululaulua kuunneltiin, ja nämä pääsivät mukaan Levylautakuntaan:
  1. J. Matkala: Valoon päin
  2. Arja Saijonmaa: Maailman juhlayö
  3. Jiri Tammilehto ja Muukalaiset: Kun peittyy hämärään maa
  4. Heidi Simelius: Ikiaikojen taa
  5. Joel Vataja: Musta joulu

 • Irina, Keko Salata ja Laura Korhonen kuuntelivat vuoden toiseksi viimeiset uutuuslevyt tässä järjestyksessä:
  1. Maustetytöt: Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään
  2. Robbie Williams: New Year's Day
  3. Maanalainen Armeija: Rakkaus elää
  4. Isaac Sene: Akryyli
  5. Alanis Morissette: Reasons I Drink
  6. Pietarin Spektaakkeli: Siivet feat. Yona

 • Katri Ylander, Kalevi Pollari ja Jyrki Koskenseppä saivat kuulla lisäksi vaasalaista voimapoppia ja tamperelaista bluesia, sekä vähän myös jouluista musiikkia. Kuultujen laulujen lista kokonaisuudessaan:
  1. Ellinoora ja Juha Tapio: Hiljaisii heeroksii
  2. Brother Alfred: We're Still Here
  3. Mitä helvettiä nyt taas: Tuu mun luo
  4. Uusikuu: Käpylä kutsuu
  5. James Blunt: The Truth
  6. Lepolan Akka ja Kulkutauti: Hiki kohtalon

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä