Journalisti Johanna

Torstaisin klo 11.00, Yle Radio 1 - Yle Areena 365 pv

Mihin journalismia tarvitaan? Eikö maailmassa ole kaikenlaista tietoa muutenkin aivan riittämiin? Mitä journalismi itse asiassa on? "Journalisti Johanna" on uusi radio-ohjelma, jossa Johanna Korhonen yrittää nähdä, mitä oikeasti tapahtuu.

Äänisuunnittelija: Pentti Männikkö.
Tuottaja: Katri Henriksson.

Jaksot

 • Viime vuonna yli miljardi ihmistä matkusti jonnekin turistina. Matkailu on maailman suurin toimiala. Missä matkustivat ihan ensimmäiset turistit? Mikä saa ihmiset jonottamaan vapaaehtoisesti? Journalisti Johanna yrittää nähdä, mitä oikeasti tapahtuu. Ohjelman toimittaa Johanna Korhonen, äänisuunnittelija on Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson. Battalia-yhtye esittää vanhaa musiikkia.

 • Ensin on sokkiuutisten tulva. Samat elementit toistuvat. Koulussa on ammuttu. Mutta mikä saa koululaisen tappamaan? Ja mitä asialle voisi tehdä? Journalisti Johanna yrittää nähdä, mitä oikeasti tapahtuu. Ohjelmasarjan toimittaa Johanna Korhonen. Äänisuunnittelija on Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson. Voces8 -vokaaliyhtye laulaa.

 • Media vilisee tunteellisia otsikoita. Syvää huolta, riskejä, epäluottamusta ja pelkoa. Kun suomalaiset kokevat suuria yhteisöllisiä tunteita, syynä voi olla urheilu. Paljon useammin yhteisen tunne-elämämme lähde on kuitenkin Tilastokeskus. Journalisti Johanna yrittää nähdä, mitä oikeasti tapahtuu. Ohjelmasarjan toimittaa Johanna Korhonen. Äänisuunnittelija on Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson.

  Ohjelmassa soi Kaija Saariahon säveltämä musiikki: osia sarjasta Sept papillons soittaa sellisti Wilhelmina Smith, ja osia sarjasta Six Japanese gardens lyömäsoittimille ja elektroniikalle esittää Andreas Boettger.

 • Journalismia tehdään koko ajan pienemmistä asioista. Minun kokoisistani. Minusta. Maailman asiat käyvät isommiksi, mutta journalismin aiheet kutistuvat. Mikä journalismin tehtävä oikein on? Journalisti Johanna on Johanna Korhosen toimittama ohjelmasarja. Sen äänisuunnittelija on Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson.

  Klarinetisti Andreas Ottensamer ja Yannick Nezet-Seguinin johtama Rotterdamin filharmoninen orkesteri soittavat Domenico Cimarosan ja Aaron Coplandin säveltämää musiikkia.

 • Alkusyksystä Suomi virkistyi keskustelemaan, mikä on kohtuullista. Keskustelun alkusyy oli Posti. Yleisen mielipiteen mukaan 80 000 euroa kuussa on liian suuri palkka, mutta missä raja kulkee? Journalisti Johanna yrittää nähdä, mitä oikeasti tapahtuu. Ohjelman toimittaja on Johanna Korhonen, äänisuunnittelija Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson.

  Kokkola-kvartetti ja Juha Kankaan johtama Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri esittävät musiikkia Anders Chydeniuksen kokoelmasta.

 • Kun kielenkäyttö kovenee, miten siihen pitää suhtautua? Jättää huomiotta vai reagoida? Onko tahdikas hiljaisuus viisautta? Vai vauhditusta huonoon suuntaan? Journalisti Johanna on Johanna Korhosen toimittama ohjelma, jonka äänisuunnittelija on Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson.

  Viktoria Mullova soittaa Arvo Pärtin sävellyksiä Fratres, Darf ich .. ja Passacaglia. Viron radion sinfoniaorkesteria johtaa Paavo Järvi.

 • Osa urheilulajeista on haitallisia tai vaarallisia. Paras olisi hankkiutua niistä eroon kokonaan. Miksi niitä silti kutsutaan urheiluksi? Journalisti Johanna yrittää nähdä, mitä oikeasti tapahtuu. Ohjelmasarjan toimittaa Johanna Korhonen. Äänisuunnittelija on Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson. Pianisti Jean-Pierre Armengaud soittaa Erik Satien sarjaa Urheilua ja huvituksia.

 • Minä ensin, koska minähän olen erityistapaus. Oli sitten kyse hätätilanteesta lentokoneessa, jonossa ajamisesta tai metsän roskaamisesta, minua eivät muiden säännöt koske. Vain minä ensin.

  Journalisti Johanna yrittää nähdä, mitä oikeasti tapahtuu. Uuden ohjelmasarjan toimittaa Johanna Korhonen. Äänisuunnittelija on Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson.

  Janne Rättyä soittaa harmonikkaa.

 • Minkä ikäiseltä minä näytän? Voiko ihminen ryhtyä soittamaan oboeta 54-vuotiaana? Mikä on oikea tai sopiva ikä tehdä jotakin? Vai onko ikä aina väärä? Johanna Korhonen on näiden kysymysten äärellä uudessa ohjelmasarjassaan "Journalisti Johanna". Äänisuunnittelija on Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson.

  Ohjelman musiikki:
  Osia Evaristo Felice Dall'Abacon konsertosta soittimille nro 6 D-duuri
  Tuomo Suni ja Nadja Zwiener, viulu, sekä Joseph Crouch, sello

  Osia Alessandro Marcellon konsertosta oboelle, jousille ja continuolle d-molli
  Katharina Spreckelsen, oboe

  English Concert, joht. ja cembalo Harry Bicket

 • Minä otan kuvia minusta. Minä kotona, minä ulkona, minä matkalla, minä syömässä. Vielä kymmenen vuotta sitten tämä olisi kuulostanut omituiselta. Joku ottaa kuvia itsestään. Mistä oikeastaan on kysymys?

  Journalisti Johanna yrittää nähdä, mitä oikeasti tapahtuu. Uuden ohjelmasarjan toimittaa Johanna Korhonen. Äänisuunnittelija on Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson.

  Musiikit:
  Osia J.S. Bachin cembalokonsertoista
  Pierre Hantai ja Helsingin barokkiorkesteri, joht. Aapo Häkkinen

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä