Fokus på

Mauro Scocco 1 - från Sveriges coolaste popgrupp till soloartist

 • 56 min
 • 11 kk 15 pv

Vemod i gult och blått. Han är den stora romantikern som tycker om att skriva om kärlek och relationer. Med sina låtar har Mauro Scocco har också gett andra artister en bra start i karriären. Men det fanns en lång period i hans liv då han inte vågade stiga upp på en scen själv. I en intervju för Kjell Ekholm berättar han hur framgången plötsligt förvandlades till ett sammanbrott på det personliga planet.

Lähetykset

 • la 7.9.2019 13.03 • Yle Vega

Jaksot

 • Slade sålde mera singlar i Storbritannien under början av 70-talet än någon annan. I slutet av decenniet var de nästan bortglömda, men en ny storhetstid väntade vid decennieskiftet. Redaktör: Michael Cronström.

  Låtarna i programmet:
  Mama Weer All Crazee Now
  Get Down and Get With It
  Coz I Luv You
  Take Me Bak 'Ome
  Know Who You Are
  How Do You Ride
  Gudbuy T'Jane
  Merry X-Mas Everybody
  Far Far Away
  When I'm Dancing I Ain't Fighting
  Run Runaway
  Cum On Feel The Noize

 • Redaktör: Kjell Ekholm.

 • Vemod i gult och blått. Han är den stora romantikern som tycker om att skriva om kärlek och relationer. Med sina låtar har Mauro Scocco har också gett andra artister en bra start i karriären. Men det fanns en lång period i hans liv då han inte vågade stiga upp på en scen själv. I en intervju för Kjell Ekholm berättar han hur framgången plötsligt förvandlades till ett sammanbrott på det personliga planet.

 • I början av 90-talet var extremmetallen en levande scen i norden. Banden triggade varandra till att utveckla stilarna i nya riktningar - soundet blev hårdare, trumkompen snabbare och growlen mer bestialiska.

  Nu, nästan 30 år senare verkar det som om en ny generation nordiska metallband har börjat gilla de grövre ljudvärldarna igen. Axel Brink har intervjuat svenska Katatonia som formades som ett extremmetalband i början av 90-talet och två unga danska band, Baest och Konvent, om varför extrem musik och norden går så bra ihop.

  Musiken i programmet:
  Bathory - Hades
  Amorphis - The Gathering
  Entombed - Left Hand Path
  Mayhem - Freezing Moon
  Katatonia - Gateways of Bereavement
  Baest - Gula
  Konvent - Tracks
  Kvelertak - Berserkr

 • Ett litet indieband från Åbo, med utgångspunkten att göra musik som de själva tyckte om. Åkta paret Jessika och Henry Neuman började göra sin musik hemma i lägenheten i Åbo. Tanken var att aldrig spela live, till skillnad från de andra band de spelade i. Men några låtar på Myspace blev ett skivkontrakt, blev inbjudan till en festival i New York. I år är det tio år sedan Burning Hearts första skiva kom ut, och sedan dess har det blivit två till fullängdare. Och många livespelningar. Redaktör Elin Willows

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä