Radio Suomi Oulu

Jyrki Leskelä taivalsi jalan Suomussalmelta Ouluun festariviikonlopun jälkeen – Ultramaraton on miehelle seikkailu

 • 9 min
 • toistaiseksi

Mitä pyörii mielessä kun on juossut miltei kaksi päivää putkeen? Tämän tietää erinomaisesti ultramaratonisti Jyrki Leskelä, joka heinäkuun alkupuolella taittoi matkan Suomussalmelta Ouluun käyttäen apunaan jalkojaan. Tämä ei ole miehen "ensimmäinen rodeo", sillä mies on aiemmin taittanut matkaa myös pohjoisesta etelään. Leskelä vieraili Radio Suomen aamulähetyksessä 29.7. Toimittajana Ville Muikkula

Lähetykset

 • ma 29.7.2019 11.25 • Yle Areena

Klipit

 • Ilpo Sulkalan perustaessa oululaisen legendaarisen rokkiklubin 45 Specialin, hänen poikansa Roope ei ollut vielä syntynyt. Nyt Roope on tullut bisnekseen mukaan ja perheessä on käynnissä porrastettu sukupolven vaihtuminen. Millainen elämäntapa vaaditaan maailmaan, jossa epävarmuutta ja riskejä löytyy? Toimittajana Ville Muikkula

 • Piia Vinkin ura lähihoitajana sai ikävän käänteen, kun hän sairastui työssäuupumiseen. Henkinen reitti kohti aurinkoa ei ole ollut helppo, mutta nyt hän haluaa auttaa muita vastaavassa tilanteessa olevia. Toimittajana Ville Muikkula.

 • Erityislapsen vanhemman roolissa on tehtävä rajat ja toiminnat selkeäksi ja yrittää myös huomioida perheen muut lapset. Toimittajamme Päivi Seeskorpi tapasi Radio Suomen lauantailähetyksessä 19.10.2019 Päivin, joka oli viettämässä lapsensa kanssa hemmottelu-päivää Ylivieskassa.

 • Disneytä lapsesta saakka fanittanut Aino Isojärvi selvittää väitöskirjassaan, miten mieheys näkyy yhtiön elokuvissa muun muassa perherakenteiden näkökulmasta. Hänen tutkimuksensa mukaan isä voi olla tarinan pahis, sen katalysaattori tai muutoin juonta kannatteleva tekijä

  Toimittajana Mari Jäntti.

 • Asunnottomien määrä Suomessa on laskenut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, mutta samaan aikaan nuorten ja naisten yleistynyt suhteessa aiempaan. Tapio joutui asunnottomaksi lukiossa alkaneen huumeriippuvuuden jäljiltä, mutta nyt suunta vaikuttaa lupaavalta tulevaisuuteen katsoessa. Yle Radio Suomen Pohjois-Suomen lauantaissa puhuttiin asunnottomuudesta AUNE-ohjelman ohjelmajohtaja Jari Karppisen, entisen asunnottoman Tapion ja oululaisen asunnotonta Markkua auttavan Lassi Kuopusjärven kanssa. Toimittajina Ville Muikkula ja Päivi Seeskorpi.

 • Mitä pyörii mielessä kun on juossut miltei kaksi päivää putkeen? Tämän tietää erinomaisesti ultramaratonisti Jyrki Leskelä, joka heinäkuun alkupuolella taittoi matkan Suomussalmelta Ouluun käyttäen apunaan jalkojaan. Tämä ei ole miehen "ensimmäinen rodeo", sillä mies on aiemmin taittanut matkaa myös pohjoisesta etelään. Leskelä vieraili Radio Suomen aamulähetyksessä 29.7. Toimittajana Ville Muikkula

 • Miltä tuntui saada rintasyöpädiagnoosi 33-vuotiaana ja mitä päässä liikkui, kun piti tehdä päätös rintojen poistosta. Miten reagoida, kun tukka lähti ja piti lähteä peruukkikauppaan? Mitä kävi mielessä, kun kuumat aallot alkoikin 20 vuotta liian aikaisin ja ennen kaikkea miten pitää mieli positiivisena kaiken myllerryksen keskellä. Jenna Antinmaan avoin, rehellinen ja positiivinen haastattelu matkasta syövän kanssa. Hänelle sairaus on haaste siinä missä elämän muutkin haasteet. Suruaikaa ja kuolemanpelkoa kesti 7 minuuttia sen jälkeen hän on jatkanut matkaa sairauden kanssa sovussa ja löytänyt siitä jopa hyviä puolia. Toimittajana Ride Paularanta

  Kuva: Tuuli Nikki Photography

 • Tuore kansanedustaja Janne Heikkinen on uuden uransa alkutaipaleella: oman kotiseudun päätöksenteko vaihtuu pääkaupunkiseudun valtakunnalliseen ympäristöön, sillä Heikkinen valitiin keväällä kansanedustajaksi. Mitä tapahtuu kesällä ennen uuteen pestiin siirtymistä? Millaista vaihtoehtoa Heikkinen on pohtinut maakuntien tulevaisuutta ajatellen?

  Janne Heikkisen haastattelu kuultiin ensimmäisen kerran Radio Suomen aamulähetyksessä Pohjois-Pohjanmaalle maanantaina 17.06.2019

  Toimittajina Ville Muikkula ja Pasi Punkari

 • Kirjailija Ari Paulowin tarinat yksityisetsivä Jesse Hackmanin kanssa ovat edenneet jo kaksitoista kertaa, mutta millainen suhde kirjailijalla on muodostunut dekkaristin rooliin tämän aikana? Paulow vieraili Yle Radio Suomen Pohjois-Pohjanmaan aamulähetyksessä 11.6.2019 kertomassa uudesta kirjastaan sekä prosessista, jolla mies rikollisuuden jännittävään maailmaan uppoutuu.

  Toimittajana Ville Muikkula

 • Oululainen 28-vuotias Kerttu Korhonen on rakentanut asematunnelin Ränni-gallerian lasiboksiin taideteoksen, jossa hän nukkuu välillä. Teos koostuu muun muassa vuodevaatteista, ristipistotöistä ja unisieppareista. Herättelisin kaikkia nukkumaan -taideteoksen sanoma on Korhosen mukaan se, että ihmisten olisi hyvä muistaa myös nukkua.

  Korhonen itse on kärsinyt uniongelmista, jotka on aiheuttanut fibromyalgia-oireyhtymä. Lisäksi oireyhtymä aiheuttaa jatkuvaa kipua nivelissä. Fibromyalgiasta ei voi parantua, mutta Korhoselle apua kipuihin on tuonut liikunta ja kasvispainotteinen ruokavalio.

 • Radio Suomen lauantailähetyksessä vierailtiin Syötteellä tutustumassa Suomenpystykorvien haukkuottelun SM-kilpailuihin. Millaisia asioita lajissa tarkistellaan ja millainen suhde kilpailun ylituomarina toimivalla Kari Sarajärvellä on koiraharrastukseen? Toimittajana Timo Sipola.

 • On kulunut lähes kolme viikkoa siitä kun Oulun kaupunginvaltuustokeskustelussa pidetyn puheenvuoron yksi sana ja sen esittäjä pompsahti valtakunnan valokeilaan.Seuraavana aamuna Pihlajalinna ilmoitti että Moilanen jättää toimitusjohtajan tehtävät.

  Tuo sana oli ihmisroska ja se aikaan paitsi Riikka Moilasen potkut myös nykyajalle tyyppillisen someraivon ja törkyviestien tulvan. Tosin muutama treffikutsukin on Riikka Moilaselle kohun myötä tullut. Niihin hän ei ainakaan toistaiseksi ole tarttunut.

  Toimittajana Timo Sipola

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä