Kysy mitä vaan

Koulukiusattu, tunnetko vihaa vai pelkkää pelkoa ja häpeää?

 • 57 min
 • toistaiseksi

Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Tässä ohjelmassa mikään kysymys ei ole liian nolo tai tyhmä. Tällä viikolla haastateltavana useamman vuoden ajan koulukiusausta kokenut Antti Rönkä.

Lähetykset

 • ma 19.8.2019 15.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Lopetettuaan kilpauintiuransa Matti Rajakylä lähti etsimään onnellisuutta ja läsnäoloa ja muutti Intian Keralaan Äiti Amman ashramiin viideksi vuodeksi. Kysy mitä vaan-ohjelmassa hän vastaa kysymyksiin esimerkiksi siitä minkälaista on arkielämä luostarissa, kokeeko hän, että henkisyyden etsimisessä ja olympiamitalin tavoittelussa on joitain samoja piirteitä ja miten luostarissa koettua rauhaa voi tuoda tavalliseen arkeen?

  Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Tässä ohjelmassa mikään kysymys ei ole liian nolo tai tyhmä.

 • Minkälaista valtaa raha tuo arkielämään? Kuuluuko myös rikkaiden perheiden saada lapsilisiä? Tarjoaako rikas köyhemmille kavereilleen automaattisesti baarissa? Saako rahalla helpommin naisia?
  Vastaamassa on yrittäjä ja miljonääri Kim Väisänen, joka paljastaa ohjelmassa myös sen, minkä verran hänellä on rahaa omalla käyttötilillään ja onko hän iloinen veronmaksaja?

  Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Tässä ohjelmassa mikään kysymys ei ole liian nolo tai tyhmä.

 • Jos löydät työtä tehdessäsi jotain epäillyttävää, niin kerrotko siitä ulkopuolisille?
  Millä tavalla asiakkaat käyttävät siivoojaan valtaansa?
  Minkälainen voisi olla laiskan siivoojan nautinnollinen siivouspäivä ja millä kolmella kikalla kodin saa näyttämään siistiltä?

  Muun muassa näihin kuulijoiden kysymyksiin vastaamassa siivooja ja tietokirjailija Aino-Maija Mäkikoski.

  Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Laita oma kysymyksesi tai ehdota asiantuntijaa tai kokijaa.

 • Johanin, joutilaan suomenruotsalaisen perijän elämää ei rytmitä työ, mutta onko se pelkästään positiivinen asia? Kaipaako hän työpaikan kontakteja ja rytmiä? No, entä tunnistaako Johan äkkirikastuneen ja missä määrin perittyyn hyväosaisuuteen kuuluu hänen mielestään sosiaalinen vastuu?

  Johan kertoo myös sen, minkälaisista kupeista aamutee kuuluu hänen piireissään nautiskella.

  Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Tässä ohjelmassa mikään kysymys ei ole liian nolo tai tyhmä.

 • Mitä aivotutkija ajattelee "fake it untill you make it" - ajatuksesta eli voiko aivoja huijata onnellisemmiksi? Millä tavalla eri sukupuolet näkyvät aivoissa? Miten terapia muokkaa aivoja ja onko terapiasuuntauksella väliä?

  Muun muassa näihin kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin Kysy mitä vaan -ohjelmassa vastaa aivotutkija Minna Huotilainen, joka antaa myös top 3- vinkit aivojen hyvinvointiin. Toimittaja on Mira Selander.

  Lähetä oma kysymyksesi tuleville vieraille https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/08/19/kysy-mita-vaan-esita-oma-kysymyksesi-ja-ehdota-vieraita

 • Tällä viikolla Kysy mitä vaan- ohjelmassa pureudutaan tyyliin ja tyylittömyyteen. Mitä mieltä muun muassa monia ykkösrivin artisteja stailaava Minttu Vesala on siitä, kun keski-ikäinen pukeutuu nuorten vaatteisiin? Entä siitä, kun äidit stailaavat lapsiaan? Ovatko suomalaiset hänen mielestään tyylikkäitä vai tyylittömiä ja mikä on ollut stailistin pahin henkilökohtainen tyylimoka?
  Toimittaja on Mira Selander.

  Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Lähetä oma kysymyksesi tai ehdota tulevia vieraita: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/08/19/kysy-mita-vaan-esita-oma-kysymyksesi-ja-ehdota-vieraita

 • Tällä viikolla Kysy mitä vaan paneutuu naisena olemiseen. Miten naisen täytyy esiintyä julkisesti ollakseen uskottava? Minkälainen on naisten hierarkia ja auttaako siinä ylöspäin kipuamista sopivan puolison valinta? Mitkä asiat ovat naisten maailmassa edelleen tabuja? Voisiko nainen julkaista elämänkerran, missä retostellaan seksillä ja päihteiden käytöllä?
  Kuulijoiden kysymyksiin on vastaamassa viestintäyrittäjä ja paljon mm kehitysmaissa naisten kanssa yhteistyötä tehnyt Riikka Kämppi. Toimittaja on Mira Selander.

 • Onko suomalaisista vankiloista tullut jo liian mukavia paikkoja? Kuinka nopeasti muodostuu vangin identiteetti? Onko vankien välillä edelleen tietty hierarkiajärjestys entä minkälaiset ovat vankien digitaidot? Kysy mitä vaan -ohjelmassa tällä viikolla vieraana on vankilalanjohtaja Kaisa Tammi-Moilanen. Toimittaja on Mira Selander.

 • Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Tässä ohjelmassa mikään kysymys ei ole liian nolo tai tyhmä.

 • Minkälaista valtaa raha tuo arjessa? Kuuluuko rikkaalle perhelle lapsilisät? Tarjoaako rikas köyhemmille kavereilleen baarissa? Saako rahalla helpommin naisia?
  Tällä viikolla Kysy mitä vaan esittää taas kuuntelijoiden kysymyksiä ja perehtyy niiden avulla miljonäärin elämään. Mira Selanderin vieraana on yrittäjä Kim Väisänen, joka paljastaa ohjelmassa myös sen, minkä verran hänellä on rahaa omalla käyttötilillään tai onko hän itse iloinen veronmaksaja?

 • Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin.

  Tällä viikolla ohjelma paneutuu miehenä olemiseen ja joihinkin sellaisiin sääntöihin, joita siinä ainakin kuvitellaan olevan. Onko miehenä olemisessa esimerkiksi peniksen koolla merkitystä ja miten niissä niin kutsuissa hegemonisen miehisyyden piireissä suhtaudutaan naisiin tai toisiin miehiin? Ja pitääkö paikkansa, että on olemassa tissi- ja pyllymiehiä?

  Kysymyksiin vastaa esikoiskirjailija ja jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen. Toimittajana on Mira Selander.

 • Ovatko kaikki italialaiset mafiosoja? Miksi aikuisiksi kasvaneet mammanpojat eivät muuta pois kotoa? Mitä italialaisista kertoo se, että he ovat valinneet poliittisiksi johtajikseen Silvio Berlusconin ja Matteo Salvinin? Muun muassa näihin kysymyksiin Mira Selanderin toimittamassa Kysy mitä vaan -ohjelmassa vastaa tietokirjailija Anton Monti.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä