Juha Valvio

Mikä fanituksessa on parasta?

 • 57 min
 • toistaiseksi

Urheilu herättää meissä tunteita. Oman suosikkijoukkueen tapahtumat puhuttavat meitä työpaikan kahvipöydissä ja kenttien laidoilla. Urheilutapahtumissa koetaan tunnekirjon koko skaala, juhlitaan menestystä ja itketään häviämistä. Fanittaminen saa meidät tatuoimaan ihoon suosikkijoukkueen logon tai tähtipelaajan naaman. Urheilufanin elämä vaatii uhrauksia. Milloin fanitus menee liian pitkälle?

Juha Valvion koppipuheet sukeltaa urheilumaailman pinnan alle viikottain vaihtuvan vieraan kanssa.

Lähetykset

 • ti 20.8.2019 15.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Koppipuheiden vieraaksi saapuu psykoterapeutti, VTM, Heidi Packalen sekä nykyisin pelaajatarkkailijana pitkän valmennusuran jälkeen toimiva Harri Rindell, jotka tekivät selvityksen jääkiekon liigavalmentajien työnkuvasta kaudella 2018-2019.
  Selvityksessä valmentajat kuvailivat mm. tekevänsä työtään vuorokauden ympäri.
  Paineen alla työskentely kovassa työtahdissa asettaa lisäksi sosiaaliset suhteet koetukselle.
  Viimeisen 1,5 kauden aikana 15:stä valmentajasta 10 on saanut potkut.
  Suuri osa selvitykseen osallistuneista valmentajista koki tarvitsevansa lisää apua työhönsä.
  Juontajana Juha Valvio

 • Miten suomalaiset pärjäävät urheilun kovassa maailmassa? Miten Suomi nostetaan takaisin urheilun huipulle?
  Vieraina aiheesta kirjan kirjoittaneet Sami Itani sekä Janne Tienari.

 • Torstaina juhlitaan ja palkitaan viime vuoden menestyneimpiä urheilijoita, kun Urheilugaala kokoaa kotimaisen urheiluväen perinteiseen palkintojuhlaan. Torstaina julkistetaan myös aina keskustelua aiheuttava Vuoden urheilija -palkinnon voittaja.
  Kuinka eri lajien urheilijoita on edes mahdollista laittaa paremmuusjärjestykseen? Ovatko kriteerit muuttuneet vuosien varrella?
  Palkintojen perusteista ja arvotuksista keskustelemassa Urheilutoimittajien liiton Vuoden urheilija -valiokunnan puheenjohtaja Matti Hannula sekä Yle Urheilun Jaakko Parkkinen.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Mikä on jääkiekon tulevaisuus? Pitääkö taklaaminen kieltää?
  Studiossa Petteri Sihvonen, Vesa Rantanen ja Antti Mäkinen.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Onko urheilutoimenjohtajalla yhtä tuulinen pesti kuin valmentajalla?
  Kun Tobias Salmelainen tarttui yhden Suomen seuratuimman joukkueen, HIFK:n, urheilujohtajan tehtävään pari vuotta sitten, kritiikkiä tuli paljon. Nyt, toisella täydellä kaudellaan, hänen työtään kiitellään mm. Ville Leskisen nappaamisesta seuraan.
  Mitä Tobias Salmelainen ajattelee joukkueen kokoamisesta ja kuinka pitkä prosessi se hänen mukaansa on?
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Olympiakultamitalisti ja maailmanmestari Matti Suur-Hamari avasi maailmancup-kautensa osakilpailuvoitolla Hollannin Landgraafista ja seuraava etappi on Pyhän maailmancup 3.- 4.12. Mitkä ovat Suur-Hamarin tavoitteet tulevaisuudessa, mitä voi vielä saavuttaa kun kaikki on käytännössä jo voitettu? Puhumme myös Matin uskomattomasta matkasta sairaalan teho-osastolta paralumilautailun vauhtilajien tähdeksi, joka kolkuttelee jo vammattomienkin terävintä kärkeä.
  Haastattelu nauhoitettiin torstaina 28.marraskuuta. Tieto paralumilautailun päävalmentajan ja Matti Suur-Hamarin henkilökohtaisen valmentajan Mikko Wendelinin menehtymisestä tuli haastattelun jälkeisenä päivänä. Toivomme Matille sekä suomalaiselle koko suomen lumilautayhteisölle voimia surutyöhön.
  Toimittajana Juha Valvio

 • Maalivahti on joukkuelajeissa se suuri yksinäinen joukkueen keskellä, yksilöurheilija joukkuelajissa.
  Meiltä Suomesta näitä huippuyksilöitä on tullut vuosien aikana useita aivan maailman huipulle saakka varsinkin jääkiekossa, mutta myös jalkapallossa. Miten hyväksi maalivahdiksi tullaan ja kuinka yksinäistä hommaa se on?
  Vieraana entinen jääkiekkomaalivahti Niklas Bäckström.
  Toimittaja Juha Valvio.

 • Suomen miesten jalkapallomaajoukkue selvitti tiensä historiallisesti ensi kesän EM-kisoihin. Mitä tämä tarkoittaa, miten kesän lohkot menevät ja mitä lopputurnauspaikka merkitsee?
  Toimittajana Juha Valvio

 • Suomalainen jalkapallo on yhden ison askeleen kynnyksellä. Miesten A-maajoukkue pääsee perjantaina voittamalla Liechtensteinin jalkapallon EM-kisoihin ensi kesänä.
  Miten tämä nousu on tehty?
  Vieraana Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti, jolla jalkapallosyksy on muutenkin ollut menestyksekäs, sillä Lahti on pääomistajana myös Suomen mestaruuden voittaneessa Kuopion palloseurassa. Kuinka suureksi jalkapallo voi Suomessa nousta?
  Toimittajana Juha Valvio

 • Janne Puhakka on ensimmäinen suomalainen jääkiekkoilijamies, joka on tullut julkisuuteen seksuaalivähemmistön edustajana. Ihmetystä herättää ainoastaan se, miksi tämä tapahtuu vasta vuonna 2019.
  Mitä Janne Puhakka ajattelee julkisuudesta nyt, reilu viikko Helsingin Sanomien haastattelun jälkeen?
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Suomen ennätys 100 metrin aidoissa, välierissä MM-kisoissa ja olympiarajan alitus. Annimari Kortteen kausi aitajuoksijana ei kovin paljon paremmin olisi voinut mennä. Mitä aituri itse ajattelee menneestä kesästä ja miten hän lähtee valmistautumaan tulevaan olympiakauteen?
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Koripallon suurin ja kaunein sarja alkaa.
  Mistä NBA:ssa puhutaan juuri kauden alla? Joko Lauri Markkanen lunastaa paikkansa kaikkein kovimpien supertähtien joukossa? Kuka voittaa?
  Juha Valvion kanssa alkavan NBA-kauden donkkaa käyntiin Yle urheilun koripallovelho Antti-Jussi Sipilä.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä