Katsottavissa ulkomailla

Richard Wagner: Reininkulta  

  • 2 h 52 min
  • 3 kk 15 pv

Ring - Yksi maailman suosituimmista ja esitetyimmistä oopperoista!

Richard Wagnerin Nibelungin sormus eli Ring sijoittuu myyttiseen maailmaan. Neliosaisen oopperakokonaisuuden avaa Reininkulta, mikä esittelee sarjan keskeiset hahmot ja teemat. Se on Wagnerin mukaan eräänlainen näyttämöjuhlan aatto. Ring on pitkä ja monipolvinen kertomus vallasta, vallan tavoittelusta ja ristiriidasta vallan sekä rakkauden välillä. Valta on sillä, joka omistaa Rein-virran kullasta taotun sormuksen. Sarjan muut osat ovat Valkyyria, Siegfrid ja Jumalten tuho. Yle lähettää myöhemmin myös nämä oopperat tuoreeltaan.

Rooleissa: Wotan -Tommi Hakala, Fricka - Lilli Paasikivi, Loge - Tuomas Katajala, Freia - Reetta Haavisto, Donner - Tuomas Pursio, Froh - Markus Nykänen, Alberich - Jukka Rasilainen, Mime - Dan Karlström, Fafner - Jyrki Korhonen, Fasolt - Koit Soasepp, Erda - Sari Nordqvist, Woglinde - Marjukka Tepponen, Wellgunde - Mari Palo, Flosshilde - Jeni Packalen, sekä Suomen kansallisoopperan orkesteri ja kuoro. Musiikin johto Esa-Pekka Salonen.

Teoksen ohjaa Anna Kelo, pukusuunnittelu Erika Turunen ja valoista sekä lavastuksesta vastaa Mikki Kunttu. #Reininkulta #Ring #FNORing

Ohjelman tiedot

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä