Juha Valvio

Teemu Ramstedt palaa kaukaloon

 • 57 min
 • toistaiseksi

Elokuussa tuli kuluneeksi, laskutavasta riippuen, n.512 päivää siitä kun Teemu Ramstedt edellisen kerran nähtiin liigakaukaloissa. Perhesyyt painoivat vaakakupissa ja kun tytär syntyi keskosena oli päätös laittaa päivätyöt "pauselle" ilmeinen. Teemun kanssa puhumme kiekon lisäksi suomalaisesta urheilukulttuurista ja siitä millä tavoin urheilijat voisivat olla enemmän vaikuttamassa myös yhteiskunnallisissa asioissa.

Lähetykset

 • ti 3.9.2019 15.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Suomen jalkapallon miesten A-maajoukkue Huuhkajat kohtaa tänään illalla kaikkien aikojen tärkeimmässä EM-karsintaottelussa Turussa Armenian.
  Mitä tilanteesta ajattelee maajoukkueessa 100 ottelua pelannut ja edelleen maajoukkueen maalintekijätilastossa neljäntenä oleva Ari "Zico" Hjelm? Joko nyt kisapaikka on tulossa?
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Urheilu on huimaavien suoritusten ja viihteen lisäksi valtavaa bisnestä.
  Kuinka urheiluseurat ja urheilun parissa toimivat varmistavat sen, että katsojat löytävät katsomoihin jatkossakin?
  Urheilumarkkinointia pohtimassa media- ja markkinointivaikuttaja, markkinointi- ja viestintätoimisto Milttonin luova johtaja Erkko Mannila sekä kauppatieteiden tohtori ja tietokirjailija Arto Kuuluvainen.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Vieraana Formula 1:n ajamisen jättänyt, mutta edelleen varikoilla ja F1-kisojen tuomaristossa viihtyvä Mika Salo.
  Luvassa tarinoita Mika-Mikasta, urasta, elämsätä ja formulamaailman kulisseista.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Yleisurheilun MM-kilpailut alkavat Qatarin Dohassa perjantaina ja kisoja seurataan tarkasti Ylen kanavilla. Puheen studiossa mukana Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja, jonka kanssa käydään läpi ennakkoasetelmat, Suomen joukkueen menestymismahdollisuudet sekä tottakai poimitaan esiin muut tärpit sekä kisojen kirkkaimmat tähdet. Juontajana Juha Valvio

 • Pukukopit ovat urheilussa pyhimpiä paikkoja, minne pääsy on ainoastaan pelaajilla, valmentajilla sekä organisaation muilla jäsenillä. Mitä tapahtuu pukukopissa, pysyy pukukopissa on edelleen lause joka pitää paikkaansa ja sitä noudatetaan. Mitä suljettujen ovien takana sitten tapahtuu? Mitkä elementit pukukopissa pitää olla että saavutetaan menestystä? Millainen suhde pelaajilla on toisiinsa, pitääkö kaikkien kanssa olla hyvää pataa. Koppien ovia meille raottaa entiset huippu-urheilijat Esa Pirnes sekä Mika Kottila. Juontajana Juha Valvio.

 • Kotimainen kiekkoliiga käynnistyy vihdoin torstaina 12.9. ja kilpajuoksu kohti Kanada-Maljaa alkaa jälleen. Mestarisuosikit lienevät melkein samat kuin aina ennenkin mutta myös muutama yllättäjä mahtuu joukkoon. Juha Valvion vieraana ennakkotunnelmia perkaamassa Yle Urheilun Sami Laine.

 • Elokuussa tuli kuluneeksi, laskutavasta riippuen, n.512 päivää siitä kun Teemu Ramstedt edellisen kerran nähtiin liigakaukaloissa. Perhesyyt painoivat vaakakupissa ja kun tytär syntyi keskosena oli päätös laittaa päivätyöt "pauselle" ilmeinen. Teemun kanssa puhumme kiekon lisäksi suomalaisesta urheilukulttuurista ja siitä millä tavoin urheilijat voisivat olla enemmän vaikuttamassa myös yhteiskunnallisissa asioissa.

 • Me seuraamme urheilua ja urheilijoita herkeämättä, joskus läpi heidän koko uransa ajan. Näemme suoritukset, ennätykset ja epäonnistumiset. Urheilija altistaa itsensä arvioinnille ja arvostelulle, usein myös pyytämättäkin. Mutta mitä tapahtuu kun ura loppuu? Miten urheilijat valmistautuvat siihen hetkeen kun kirkkaat valot eivät enää pala. Unohdetaanko urheilijat kuten vanhat pehmolelut vintille? Oman tarinansa kertoo entinen ammattinyrkkeilijä Juho "Härmän Häjy" Haapoja sekä haastattelussa lisäksi urheilupsykologi Satu Lähteenkorva. Juontajana Juha Valvio.

 • Urheilu herättää meissä tunteita. Oman suosikkijoukkueen tapahtumat puhuttavat meitä työpaikan kahvipöydissä ja kenttien laidoilla. Urheilutapahtumissa koetaan tunnekirjon koko skaala, juhlitaan menestystä ja itketään häviämistä. Fanittaminen saa meidät tatuoimaan ihoon suosikkijoukkueen logon tai tähtipelaajan naaman. Urheilufanin elämä vaatii uhrauksia. Milloin fanitus menee liian pitkälle?

  Juha Valvion koppipuheet sukeltaa urheilumaailman pinnan alle viikottain vaihtuvan vieraan kanssa.

 • Mitä vaaditaan, että voi menestyä huippu-urheilijana? Tai mitä vaaditaan, että voi edes saavuttaa huippu-urheilijan statuksen?

  Pitäisi pystyä keskittymään täysillä omaan lajiinsa ja saada ajatus pois epäolennaisesta. Usein siihen tarvitaan hyvät taustajoukot. Esimerkiksi urheilijan managerin työnä on auttaa urheilijaa ansaitsemaan niin paljon rahaa, että tämä pystyy keskittymään täydellisesti urheiluun.

  Onko niin, että kun on rahaa niin kaikki muuttuu helpoksi? Kotiasiat ovat kunnossa ja urheilu on mukavaa?

  Studiossa asioita valottamassa Harri Halme, joka on monien suomalaisten huippujen taustalla. Hänen manageroimat urheilijat ovat saavuttaneet yli 100 arvokisamitalia olympialajeissa.

  Toimittajana Juha Valvio.

 • "Kun Suomi pelaa lätkää, se iskee joka jätkään", sanotaan legendaarisessa Popedan Ukkometso-biisissä. Mutta mitä tapahtuu taustalla? Pelaajat ovat usein keskiössä sekä valokeilassa, mutta on olemassa nippu ihmisiä, jotka pitävät huolen siitä, että sirkus pyörii.
  Riku Koivunen on toiminut yli 10 vuotta maajoukkueen mukana vastaavana huoltajana, virallinen titteli on "Jääkiekkoliiton Huoltopäällikkö". Riku tiimeineen on hallilla ensimmäisenä ja lähtee pois viimeisenä. Ilman huoltajia tuskin maailmanmestaruuksia voitetaan ja Koivuselle on niitäkin siunaantunut kaksi, sattumoisin molemmat juuri Bratislavasta 2011 & 2019.
  Mitä muuta huoltajan tehtäviin kuuluu, kuin vain teroitella luistimia? Ovatko huoltotiimin jäsenet joukkueen keittiöpsykologeja, joille pelaajat avautuvat kun on vaikeaa? Miten voitot ja häviöt näkyvät kopissa. Kuuntele suora lähetys Pasilasta, juontajana Juha Valvio.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä