Kulttuurin kutsumana Euroopassa

Lauantaisin klo 10.00, Yle Radio 1

Miksi kirjailija, kuvataiteilija Hannu Väisänen rakastaa pariisilaisen tavaratalon rautaosastoa? Minkä takia kirjailija Satu Taskinen istuu wieniläispuistossa aina samalla penkillä? Entä kuinka muusikko Marko Ojalasta tuli Latvian Elvis?

Näihin saadaan vastaus sarjassa Kulttuurin kutsumana Euroopassa, jossa tavataan kymmenen eri puolille Eurooppaa kotiutunutta suomalaistaiteilijaa ja kulttuurivaikuttajaa. He kertovat elämästään uudessa kotikaupungissaan ja siitä, mitä nykyään ajattelevat Suomesta ja suomalaisuudesta. Toimittaja on Maarit Lukkarinen.

Jaksot

  • ”Kun olin uusi Wienissä, hämmästyin sitä, että wieniläiset näyttivät minulle maanalaisia paikkoja, kuten hautakammioita”, muistelee kirjailija Satu Taskinen alkuaikojaan Wienissä. Wien on ollut Taskisen kotikaupunki viimeiset kaksikymmentä vuotta. Mitä asioita Taskinen Wienissä arvostaa? Entä miksi hän istuu Volksgarten-puistossa aina samalla penkillä? Satu Taskisen tapasi Wienissä Maarit Lukkarinen.

  • Kirjailija ja kuvataiteilija Hannu Väisänen tykkää korkeista paikoista. Myös hänen Pariisin kotinsa on korkealla. Väisänen asuu La Défensen kaupunginosassa sijaitsevan tornitalon 37. kerroksessa. Mutta minkälaista taiteilijan elämä on Pariisissa? Miksi Hannu Väisänen rakastaa pariisilaisen tavaratalon rautatavaraosastoa? Ja miksi Hannu Väisänen on maanantaihullu ja inhoaa viikonloppuja? Hannu Väisäsen tapasi Maarit Lukkarinen.

  • Laulaja ja muusikko Sanna Kurki-Suonio on asunut reilun vuoden ajan Görlitzin kaupungissa. Mitä hän ajattelee elämästään kaakkois-saksalaisessa pikkukaupungissa? Miten arkiset asiat sujuvat, kun ne on hoidettava saksaksi? Tai miltä tuntui, kun maistraatin virkailija epäili, että Suomessa on moniavioisuutta? Sanna Kurki-Suonio kertoo kokemuksistaan uudessa kotikaupungissaan, mutta myös työstään musiikin parissa. Sanna Kurki-Suoniota kävi tapaamassa Maarit Lukkarinen.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä