Urheiluhullut

Nuija! Tuomari on urheilun sylkykuppi - mikä epäkiitollisessa roolissa kiehtoo?

 • 38 min
 • toistaiseksi

Mitä kaikkea hyvältä erotuomarilta vaaditaan? Mikä epäkiitollisessa roolissa kiehtoo? Kaksi mittavan tuomariuran tehnyttä oikeudenjakajaa, Kati Nynäs ja Timo Favorin, ovat Jussi Paasin isännöimän ohjelman vieraina. Urheiluhulluissa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

Lähetykset

 • ma 23.9.2019 18.08 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Miten urheilija käyttää huumoria hyväkseen kilpailutilanteessa? Miksi niin harva huippu-urheilija haluaa olla julkisesti hauska? Urheilun ja huumorin suhdetta pohtivat suorassa lähetyksessä hiihtäjä Ristomatti Hakola ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Kari-Pekka Kyrö ja Alpo Suhonen eivät säästele sanojaan, kun he puhuvat urheilijoiden ja urheilun terveydestä. Kokeneet valmentajat vaativat urheilun palauttamista urheilijoille. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Ovatko asiajournalismi ja huolella tehdyt jutut katoava luonnonvara? Mitä huomiotalous on tehnyt urheilujournalismille? Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann, toimittaja Axa Sorjanen ja Urheiluhullujen isäntä Jussi Paasi etsivät vastauksia. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija, kulttuuritoimittaja Minna Lindgrenin pakina.

 • Mitä kaikkea hyvältä erotuomarilta vaaditaan? Mikä epäkiitollisessa roolissa kiehtoo? Kaksi mittavan tuomariuran tehnyttä oikeudenjakajaa, Kati Nynäs ja Timo Favorin, ovat Jussi Paasin isännöimän ohjelman vieraina. Urheiluhulluissa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Liiallisen yksilökeskeisyyden ja joukkuepelaamisen haastavasta yhtälöstä keskustelevat Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Puhetta johtaa Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Mihin Markku Kanervan luotsaaman joukkueen menestys perustuu? Miksi "Rive" näyttää onnistuvan siinä, mihin kukaan muu valmentaja ei Suomen miesten jalkapallomaajoukkueessa ole pystynyt? Kanervan kanssa keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja Urheiluhullujen isäntä Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Mitä agentin ja managerin työhön kuuluu? Mihin kaikkeen heitä tarvitaan? Urheilumanageri Harri Halme ja pelaaja-agentti Jukka Tiilikainen ovat Jussi Paasin vieraina. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Urheilun ikärasismi, onko sellaista Suomessa? Aiheesta keskustelevat koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ja viestintäpäällikkö, penkkiurheilija Jukka Relander. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Äijäkulttuurilla on ollut urheilussa pitkä historia, erityisesti joukkuelajeissa. Nyt tuo kyseenalainen kulttuuri näyttää murenevan. Mitä kaikkea muutoksesta seuraa? Tähän vastauksia etsivät Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Vielä muutama vuosi sitten lentopallomiehet pystyivät haastamaan – ja voittamaan – maailman huippumaita. Nyt tilanne on päinvastainen. Miksi? Kysymykseen vastaavat lentopallomaajoukkueen entinen luottopelaaja Matti Oivanen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Minkälainen on hyvä selostaja? Mitä kaikkea selostaminen vaatii? Urheiluhullujen vieraina Bror-Erik Wallenius ja Antti Mäkinen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Annimari Kortteen tarina hakee vertaistaan. Sairauskierre ja lukemattomat vammat pakottivat lopettamaan jo kertaalleen uran, mutta nyt, 31-vuotiaana, hän on Suomen ennätyksen haltija. Miten mahdottomasta tuli mahdollista? Aitajuoksijan kanssa keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja ohjelman isäntä Jussi Paasi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä