Urheiluhullut

Mihin suomalainen urheilujournalismi on menossa – ja mihin sen pitäisi mennä?

 • 37 min
 • toistaiseksi

Ovatko asiajournalismi ja huolella tehdyt jutut katoava luonnonvara? Mitä huomiotalous on tehnyt urheilujournalismille? Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann, toimittaja Axa Sorjanen ja Urheiluhullujen isäntä Jussi Paasi etsivät vastauksia. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija, kulttuuritoimittaja Minna Lindgrenin pakina.

Lähetykset

 • ma 30.9.2019 18.08 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Moni yksilöurheilija joutuu Suomessa tulemaan toimeen ilman riittävää valmennusta. Mitä tilanteelle pitäisi tehdä? Aiheesta keskustelevat kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja urheiluvaikuttaja, manageri Harri Halme. Kekustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Olympiastadionin suurremontin kustannukset saattavat nousta jopa 350 miljoonaan euroon. Mitä kaikkea sillä rahalla saadaan? Tarvitaanko Helsinkiin sen lisäksi vielä uusi, moderni stadion? Aiheesta keskustelevat Arto Bryggare ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Agentti, henkinen valmentaja, fysiikkavalmentaja, seura- ja maajoukkuevalmentajat ja niin edelleen.
  Huipulle tähtäävän nuoren urheilijan ympärillä pyörii valtava määrä ihmisiä. Mitä kaikkea nuori todellisesti tarvitsee?

  Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ja jalkapallovalmentaja Erkko Meri ovat Jussi Paasin isännöimän ohjelman vieraina.

 • Alle 20-vuotiaiden MM-turnaus on monella tavalla erityislaatuinen tapahtuma. Nuoret miehet ovat ammattilaisuuden kynnyksellä, maajoukkueputken päätepisteessä. Into, ilo ja ryöppyävä tunne ovat joka hetki läsnä.

  Nuorten MM-kisojen kauneudesta keskustelevat Tshekin Trinecissä valmentaja, asiantuntija Tuomas Tuokkola ja Yle Urheilun toimittaja-tuottaja Sami Laine. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Mikä oli vuoden 2019 urheiluteko? Kuka oli esikuvallisin urheilija? Mikä oli sykähdyttävin hetki?

  Ja vuoden urheilija on...

  Raadissa HBL:n urheilutoimituksen esimies Filip Saxén ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

  Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Kun Jani Sievinen ui, suomalaisilla oli aina lupa odottaa menestystä. Nyt Suomen uinti on kaukana lajin kulta-ajan saavutuksista. Miksi? Vastauksia tarjoavat Jani Sievinen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lidgrenin pakina.

 • Päähän kohdistuneet taklaukset ovat jääkiekon suurin ongelma. Pitäisikö sääntöjä muuttaa ja taklaaminen kieltää kokonaan? Voiko jääkiekosta tehdä täysin turvallista? Aiheesta keskustelevat Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen ja Ilta-Sanomien jääkiekkotoimittaja Sami Hoffrén. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Erilaisuuden ymmärtäminen on avain menestykseen. Urheilussa tämä ymmärretään jo laajasti. Suomessa tuorein esimerkki on Huuhkajat. Aiheesta keskustelevat valmentajalegenda Alpo Suhonen ja Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Voiko mikään enää kääntää Suomen yksilöurheilun menestyskäyrää ylöspäin? Entä mitä tapahtuu, jos Suomi ei tulevaisuudessa pärjää enää joukkuelajeissakaan? Aiheesta keskustelevat jääkiekkovalmentaja ja -asiantuntija Ismo Lehkonen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua isännöi Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Miten urheilun paras draama syntyy? Kuka vastaa käsikirjoituksesta? Ja mitä kaikkea näytelmän kulisseista löytyy? Aiheesta keskustelevat kirjailija, teatteriohjaaja Pasi Lampela ja Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Kirjailija Minna Lindgren väittää pakinassaan, että suomalaisen urheilun ylivertainen dramaturgi on Jukka Jalonen.

 • Ikuisuudelta tuntunut odotus päättyy. Suomi selviytyy ensimmäistä kertaa miesten jalkapallon arvokisoihin. Mitä kaikkea historiallinen saavutus saa aikaan? Aiheesta keskustelevat Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Ari Virtanen ja tutkija Maiju Kannisto Turun yliopistosta. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Kuljeta, kustanna, kannusta - vanha totuus vanhempien tehtävälistasta. Mutta ymmärretäänkö vanhempien elintärkeä rooli ja merkitys lasten harrastuksissa riittävän hyvin?
  Aiheesta keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja kirjailija, toimittaja Minna Lindgren. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä