Juha Valvio

Jääkiekon SM-liigan ennakkotunnelmat

 • 56 min
 • toistaiseksi

Kotimainen kiekkoliiga käynnistyy vihdoin torstaina 12.9. ja kilpajuoksu kohti Kanada-Maljaa alkaa jälleen. Mestarisuosikit lienevät melkein samat kuin aina ennenkin mutta myös muutama yllättäjä mahtuu joukkoon. Juha Valvion vieraana ennakkotunnelmia perkaamassa Yle Urheilun Sami Laine.

Lähetykset

 • ti 10.9.2019 15.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Suomalainen jalkapallo on yhden ison askeleen kynnyksellä. Miesten A-maajoukkue pääsee perjantaina voittamalla Liechtensteinin jalkapallon EM-kisoihin ensi kesänä.
  Miten tämä nousu on tehty?
  Vieraana Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti, jolla jalkapallosyksy on muutenkin ollut menestyksekäs, sillä Lahti on pääomistajana myös Suomen mestaruuden voittaneessa Kuopion palloseurassa. Kuinka suureksi jalkapallo voi Suomessa nousta?
  Toimittajana Juha Valvio

 • Janne Puhakka on ensimmäinen suomalainen jääkiekkoilijamies, joka on tullut julkisuuteen seksuaalivähemmistön edustajana. Ihmetystä herättää ainoastaan se, miksi tämä tapahtuu vasta vuonna 2019.
  Mitä Janne Puhakka ajattelee julkisuudesta nyt, reilu viikko Helsingin Sanomien haastattelun jälkeen?
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Suomen ennätys 100 metrin aidoissa, välierissä MM-kisoissa ja olympiarajan alitus. Annimari Kortteen kausi aitajuoksijana ei kovin paljon paremmin olisi voinut mennä. Mitä aituri itse ajattelee menneestä kesästä ja miten hän lähtee valmistautumaan tulevaan olympiakauteen?
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Koripallon suurin ja kaunein sarja alkaa.
  Mistä NBA:ssa puhutaan juuri kauden alla? Joko Lauri Markkanen lunastaa paikkansa kaikkein kovimpien supertähtien joukossa? Kuka voittaa?
  Juha Valvion kanssa alkavan NBA-kauden donkkaa käyntiin Yle urheilun koripallovelho Antti-Jussi Sipilä.

 • Suomen jalkapallon miesten A-maajoukkue Huuhkajat kohtaa tänään illalla kaikkien aikojen tärkeimmässä EM-karsintaottelussa Turussa Armenian.
  Mitä tilanteesta ajattelee maajoukkueessa 100 ottelua pelannut ja edelleen maajoukkueen maalintekijätilastossa neljäntenä oleva Ari "Zico" Hjelm? Joko nyt kisapaikka on tulossa?
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Urheilu on huimaavien suoritusten ja viihteen lisäksi valtavaa bisnestä.
  Kuinka urheiluseurat ja urheilun parissa toimivat varmistavat sen, että katsojat löytävät katsomoihin jatkossakin?
  Urheilumarkkinointia pohtimassa media- ja markkinointivaikuttaja, markkinointi- ja viestintätoimisto Milttonin luova johtaja Erkko Mannila sekä kauppatieteiden tohtori ja tietokirjailija Arto Kuuluvainen.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Vieraana Formula 1:n ajamisen jättänyt, mutta edelleen varikoilla ja F1-kisojen tuomaristossa viihtyvä Mika Salo.
  Luvassa tarinoita Mika-Mikasta, urasta, elämsätä ja formulamaailman kulisseista.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Yleisurheilun MM-kilpailut alkavat Qatarin Dohassa perjantaina ja kisoja seurataan tarkasti Ylen kanavilla. Puheen studiossa mukana Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja, jonka kanssa käydään läpi ennakkoasetelmat, Suomen joukkueen menestymismahdollisuudet sekä tottakai poimitaan esiin muut tärpit sekä kisojen kirkkaimmat tähdet. Juontajana Juha Valvio

 • Pukukopit ovat urheilussa pyhimpiä paikkoja, minne pääsy on ainoastaan pelaajilla, valmentajilla sekä organisaation muilla jäsenillä. Mitä tapahtuu pukukopissa, pysyy pukukopissa on edelleen lause joka pitää paikkaansa ja sitä noudatetaan. Mitä suljettujen ovien takana sitten tapahtuu? Mitkä elementit pukukopissa pitää olla että saavutetaan menestystä? Millainen suhde pelaajilla on toisiinsa, pitääkö kaikkien kanssa olla hyvää pataa. Koppien ovia meille raottaa entiset huippu-urheilijat Esa Pirnes sekä Mika Kottila. Juontajana Juha Valvio.

 • Kotimainen kiekkoliiga käynnistyy vihdoin torstaina 12.9. ja kilpajuoksu kohti Kanada-Maljaa alkaa jälleen. Mestarisuosikit lienevät melkein samat kuin aina ennenkin mutta myös muutama yllättäjä mahtuu joukkoon. Juha Valvion vieraana ennakkotunnelmia perkaamassa Yle Urheilun Sami Laine.

 • Elokuussa tuli kuluneeksi, laskutavasta riippuen, n.512 päivää siitä kun Teemu Ramstedt edellisen kerran nähtiin liigakaukaloissa. Perhesyyt painoivat vaakakupissa ja kun tytär syntyi keskosena oli päätös laittaa päivätyöt "pauselle" ilmeinen. Teemun kanssa puhumme kiekon lisäksi suomalaisesta urheilukulttuurista ja siitä millä tavoin urheilijat voisivat olla enemmän vaikuttamassa myös yhteiskunnallisissa asioissa.

 • Me seuraamme urheilua ja urheilijoita herkeämättä, joskus läpi heidän koko uransa ajan. Näemme suoritukset, ennätykset ja epäonnistumiset. Urheilija altistaa itsensä arvioinnille ja arvostelulle, usein myös pyytämättäkin. Mutta mitä tapahtuu kun ura loppuu? Miten urheilijat valmistautuvat siihen hetkeen kun kirkkaat valot eivät enää pala. Unohdetaanko urheilijat kuten vanhat pehmolelut vintille? Oman tarinansa kertoo entinen ammattinyrkkeilijä Juho "Härmän Häjy" Haapoja sekä haastattelussa lisäksi urheilupsykologi Satu Lähteenkorva. Juontajana Juha Valvio.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä