X3M Dag

X3M Dag - Tävlingen "Tidsmaskinen" & Intervju med ItaloBrothers

 • 1 h 59 min
 • ei kuunneltavissa

Hannes träffade Matthias från bandet ItaloBrothers och snackade med honom efter deras spelning i Vasa. Den intervjun kan du lyssna på här samt lyssna på två av deras låtar. Förutom intervjun med ItaloBrothers snackas det om varför du inte ska säga "No Pukki, no party" i Malaysia och frilliga piloter.

Lähetykset

 • pe 6.9.2019 10.00 • Yle X3M

Jaksot

 • Hannes har idag tävlingen "Det österbottniska instrumentet". Han har spelat in en låt på en "instrument", denna onsdag föll valet på ett tangetbord. Detta kan vara den svåraste tävlingen någonsin på X3M. Andra snackisar handlade om yrkesmördare, farliga experiment och råttor som kör bilar.

 • Hannes har som vanligt tävlingen "Vart är du på väg" på tisdagarna. Denna gång var det än en gång en person som fick det rätta svaret snuskigt snabbt! Förutom detta snackade Hannes om att skicka emojis genom att kittla sin telefon, potatiskrig under andra världskriget och hur han klåpat sig under en resa.

 • Hannes kommer till sändningen med trevliga nyheter denna måndag, han ska nämligen bli pappa. Han har mycket roligt att se fram emot alltså. Han har därtill varit på en resa med 32 andra till Gdansk i Polen. Hannes var reseledare och har väl använt sin röst lite för mycket, eftersom den knappt existerar denna måndag.

 • Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Samtalet kostar 25,41 cent/minut. Köandet är gratis. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

 • Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Samtalet kostar 25,41 cent/minut. Köandet är gratis. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

 • Hannes ska iväg på resa till Gdansk. Han är reseledare för ett grupp på 33 personer, och är således mycket nervös. Men enligt honom har resan lyckats bara 90 procent kommer hem igen, ett bortfall på 10 procent får man alltid räkna med! Hannes diskuterade också idag de farligaste städerna och länderna i världen, Kim Jong-Un som rider på en vit häst och Hannes har även blivit kallad för "Världens otrevligaste man" av sin sambo.

 • På tisdagarna tävlas det ju alltid i "Vart är du på väg". Lyssnarna är smarta, och visste vilken stad Hannes sökte efter vid den första ledtråden. Andra snackisar idag handlade om italienare på toaletten och Amsterdam som målar flugor i pissoarerna.

 • Svenskfinlands bästa fru ringer Hannes till i denna sändning, och vilken typ han får kontakt med. Ida vann och hon satt på biblioteket i Larsmo och studerade, med sig hade hon sin lilla bebis. Imponerande att hon får ihop studier och livet som småbarnsmamma. Andra samtalsämnen idag handlade om Elton John som beskriver en av sina låter med att runka och Zlatans staty som det stavats fel på.

 • "Tävlingen som fick heta tidsmaskinen" går ju av stapeln varje fredag tillsammans med Hannes i X3M DAG. Denna fredag var det mycket svårare än tidigare, men visst var det en filur som kom på vilket årtal Hannes sökte efter. Förutom detta pratade Hannes om att han är med i ett innebandylag där han är sämst!

 • Hannes fick idag Axel Brink på besök. Axel har varit till USA på en kort semester, fyra nätter blev det på den amerikanska västkusten. Trots det hann han med mycket, bland annat åka hummer längs med The Strip i Las Vegas och se Ron Jeremy (inte frivilligt). Andra snackisar idag handalde om fiskar som dras till din käraste ägodel, de bästa låtarna från 2010-talet och personer som studerar ninjans historia.

 • Hannes blev så skrämd under denna sändning att det nästan skedde en olycka. Vad som hände hör du i denna sändning. Förutom att nästan kissa ner sig så snackade Hannes idag om de 25 bästa hiphoplåtarna, grannar som spelar opera på full volym och jaguarer som knarkar.

 • Tisdag betyder tävling. Tävlingen på tisdagarna är givetvis "Vart är du på väg". Idag var den lite lättare än den brukar vara, eftersom många visste det rätta svaret vid den första ledtråden. Andra samtalsämnen handlade om tjocka björnar i Alaska och sjuka räkningar som personer fått i USA när de besökt sjukhuset.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä