Keikkaelämää

Satuprinsessa elää unelmaansa

 • 13 min
 • toistaiseksi

Parikymppinen Cecilia Vuorimaa on satuprinsessa. Ylioppilasvuotenaan hän perusti yrityksen Prinsessaunelmia ja on toiminut siitä lähtien satuprinsessana lastenjuhlissa. Cecilia elää unelmaansa ja rakastaa työtään. Toimittajana Marko Miettinen.

Lähetykset

 • to 26.9.2019 18.30 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Kansainvälisesti tunnetuin oopperatähtemme on Karita Mattila. Nyt syksyllä oopperadiiva esiintyy Berliinissä Leoš Janáček oopperassa Katja Kabanowa, jossa Karita laulaa rikkaan lesken Kabanichan roolin.

  Oman instrumenttinsa, äänen kunnon Mattila selvittää heti aamulla nielaisemalla. Tällä ei niin tieteellisellä menetelmällä selviää "onko kurkku klaari".

  Millaisin rituaalein Mattila valmistautuu illan esitykseen ja millainen hän on heti esityksen jälkeen?

  Oopperatähden tapasi toimittaja Marko Miettinen.

 • Marko Miettinen tapaa lavamiksaaja Anssi Aamuvuoren backstagella juuri ennen Ismo Alangon keikkaa. Aamuvuori on stagemanager, monitorimiksaaja, kitaranvirittäjä ja yleismies.

  Keikkaelämää - esiintyvän artistin arjen kulisseissa.

 • Työ, jossa päivän mittaan näkee paljon sairaita lapsia ja heidän omaisiaan on raskasta kaikilla mittareilla mitattuna. Mutta jokin siinä on, koska sitä haluaa tehdä vuodesta toiseen.

  Sairaalaklovnit taistelevat rahoituksesta vuosi vuoden jälkeen, mutta toiminta onneksi jatkuu, sillä tarvetta on. Näyttelijä Laura Rämä on tehnyt tätä työtä jo 8 vuotta. Hänen klovnihahmonsa on Hartsa-Liisa Mono.

  Toimittajana Marko Miettinen.

 • Parikymppinen Cecilia Vuorimaa on satuprinsessa. Ylioppilasvuotenaan hän perusti yrityksen Prinsessaunelmia ja on toiminut siitä lähtien satuprinsessana lastenjuhlissa. Cecilia elää unelmaansa ja rakastaa työtään. Toimittajana Marko Miettinen.

 • Milana Misic jännitti valtavasti, kun hän esitti ensimmäistä kertaa äitinsä Laila Kinnusen lauluja.
  Haastattelijana Marko Miettinen.

 • "Tää on oikeastaan enempi mun koti kun mikään muu paikka", toteaa Amanda Harkimo, joka on toiminut Jokerien DJ:nä vuodesta 2006 lähtien.

  Vuodet ovat koulineet naisesta piinkovan ja arvostetun ammattilaisen, joka on käynyt esiintymässä myös ulkomailla.

  Keikkaelämässä tänään vähän Jokereita, Leijonia ja klubeja, Amanda Harkimon kertomana.

  Toimittajana Marko Miettinen.

 • Mies, joka on manageroinut Dingoa ja monta muutakin, hän on Lasse Norres.
  Hän on nähnyt lähes kaiken, mitä keikkamatkalla voi nähdä, ja ollut osallisena myös sellaisessa, johon ei ole paluuta. Norres muistelee juhannusta, jolloin keikkapalkkiot sullotttiin riihikuivana putkikassiin ja siirryttiin helikopterilla seuravalle kassalle.

  Toimittajana Marko Miettinen.

 • Laura Voutilainen kiertää kesällä keikkalavoja, mutta kiireisten viikonloppujen välissä hän rentoutuu luonnossa. Enää virkkuukoukku ei malta pysyä kädessä, sillä keskittyminen on vaikeampaa, kuin ennen. Laura Voutilainen vaikuttaa kuitenkin määrätietoiselta artistilta, jolla on vahva visio esiintymisistään. Mitä valmistautuminen vaatii ja millaisia kommelluksia keikkamatkoilta on muistiin kertynyt?

  Merellisissä maisemissa Laura Voutilaisen tapasi Adile Sevimli.

 • Seppo "Sebastian" Tauriainen on työskennellyt useita vuosia Sirkus Finlandiassa ja asunut omassa karavaanivaunussaan. Suomen tiet ovat tulleet tutuiksi, mutta miten matkat tien päällä taittuvat?
  Entä millainen oli ikimuistoinen keikka Tauriaisen sirkusuran alkuvaiheilta, jolloin itse tasavallan presidenttikin istui katsomossa seuraamassa näytöstä?

  Sirkustirehtööri Seppo Tauriainen löytyi langan päästä Rovaniemeltä, kun toimittajamme Adile Sevimli soitti sirkustaiteilijalle kesken kiertueen.

 • Scandinavian Hunksien Matias Starmansin ja Antti Lehdon laukut on pakattu esiintymisasuin ja ruusuin. Mutta mitä tapahtuu ennen kuin palomiesasut puetaan päälle tai esityksen jälkeen, kun on ensin hikoiltu porukassa lavalla? Entä miten reagoi yleisö, kun Hunksit laittoivat shown käyntiin vanhainkodissa?

  Starmansia ja Lehtoa jututti Scandinavian Hunks -ryhmän tanssistudiolla toimittajamme Adile Sevimli.

 • Heidi Pakarinen on ottanut sosiaalisen median kiinteäksi osaksi keikkaelämäänsä. Hän haluaa jakaa seuraajilleen positiivista energiaa päivityksissään. Heidin omia vakiotunnisteita ovat mm. #elämäonrakkausmatka , #iloavaloarakkautta ja #lisätäänrakkautta.

  Pakarinen on ajanut samalla autolla siitä lähtien, kun hänet kruunattiin tangokuningattareksi vuonna 2013. Uskollisen matkakumppanin mittariin on jo kertynyt kilometrejä kiitettävät 400 000.

  Jos väsymys yllättää kesken keikkamatkan, unoset voi ottaa vaikka auton takapenkillä, kertoo Heidi. Autoni takakonttiin on aina pakattuna myös tyyny ja peitto.

  Toimittajana Marko Miettinen.

 • Ranskassa asuva ilma-akrobaatti Viivi Roiha on esiintynyt kuolleen kalan kanssa sekä paennut laukauksia metsästyskaudella Latvian metsissä. Kotinsa irtisanonut sirkustaitelija elää nyt reppu selässä ja tekee töitä läppärillä keikkamatkoillaan.

  Joskus matkat tehdään karavaanin kanssa, ja silloin tällöin joutuu rikkomaan ikkunan päästäkseen omaan vaunuun sisään.

  Sirkustaiteilijan arjesta ja kiertue-elämästä Viivi Roihaa haastatteli Adile Sevimli.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä