Politiikkaradio

Puheet päreiksi: Greta Thunbergin ilmastopuhe

 • 33 min
 • toistaiseksi

Ilmastoaktivisti Greta Thunbergin YK:n ilmastokokouksessa pitämä puhe leviää maailmalla kulolvalkean tavoin. Kyse on radikaalista puheesta. Thunbergin syytös poliitikkoja ja politiikkaa kohtaan on hyvin suora. Ilmassa on myös radikaalia sukupolvisyytöstä ilmastopolitiikan epäonnistumisesta.

Mistä Gretan puheessa on kyse? Sanoittaako Thunberg aitoa ison mittakaavan poliittista sukupolvikysymystä? Onko Thunbergin politiikanvastainen viesti loppuun saakka harkittu? Mihin sillä pyritään, mihin se kannustaa? Kenelle Gretan viesti on suunnattu?

Mikä on päivän politiikan sana?

Suomen kielen dosentti Vesa Heikkinen ja toimittaja Tapio Pajunen puivat politiikan kielen ajankohtaisuuksia.

Lähetykset

 • pe 27.9.2019 12.30 • Yle Puhe

Jaksot

 • EU ja Iso-Britannia ovat saavuttaneet sovun neuvotteluissa Iso-Britannian EU-eron uusista yksityiskohdista. EU:n pääneuvottelijan Michel Barnierin mukaan neuvottelutulos on pääpiirteissään sama kuin edellinenkin brexit-sopimus, mutta Iso-Britannian pyynnöstä Irlantia ja Pohjois-Irlantia käsitteleviä kohtia neuvoteltiin uusiksi. Jo edellistä sopimusta vastustanut Pohjois-Irlannin unionistipuolue tyrmää neuvottelutuloksen uusista EU-eron yksityiskohdista.

  Onko uudella neuvottelutuloksella mahdollisuuksia mennä läpi Iso-Britannian parlamentissa, kun Pohjois-Irlannin unionistipuolue on jo vetänyt tukensa?

  Minkälainen on EU:n juridinen tulkinta syntyneestä neuvottelutuloksesta? Ovatko uudet EU-eron yksityiskohdat poliittisesti hyväksyttävissä Euroopan unionin puolesta?

  Brexit-tilannetta analysoimassa ovat Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela ja tutkija Timo Miettinen Helsingin yliopiston Eurooppa tutkimuksen keskuksesta. Analyysi alkaa tiedosta, että neuvottelutulos sovusta olisi syntymässä. Varsinainen tieto syntyneestä neuvottelutuloksesta ennättää studioon Politiikkaradion lähetyksen loppupuolella.

  Toimittajana on Tapio Pajunen.

 • Nato-maa Turkin hyökkäys Syyriaan repii Nato-maiden rivejä. Ranska ja Italia ovat syyttäneet Natossa pääsihteeri Jens Stoltenbergiä Turkki-myönteisistä kommenteista. Pääsihteeri on korostanut Naton yhtenäisyyttä ja Turkin tärkeyttä Natossa. Luxemburgin ulkoministeri sen sijaan varoittaa, että Nato-maat saattavat joutua puolustamaan Turkkia, jos Syyria tai sen liittolaiset iskevät Turkkia vastaan.

  Voiko Naton viides artikla todella pakottaa muut Nato-maat mukaan Syyrian konfliktiin vai onko moinen tulkinta tuulesta temmattu? Joutuvatko Nato-maat puolustamaan Turkkia?

  Entä hajottaako Turkin hyökkäys Syyriaan Isisin ja terrorisminvastaisen rintaman?

  Keskustelemassa ovat NATO:n parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan jäsenet, kansanedustajat Tom Packalen (ps.), Mika Kari (sd.) ja Mikko Savola (kesk.).

  Toimittajana on Tapio Pajunen.

 • Miksi eriarvoisuus kasvaa?

  Haastateltavana Tampereen yliopiston kansantaloustieteen professori Matti Tuomala. Toimittajana Linda Pelkonen.

  1980-luvulta lähtien on ajateltu, että suurituloisten verotusta keventämällä myös köyhemmät hyötyvät. Tätä teoriaa kyseenalaistetaan Tuomalan uutuuskirjassa Markkinat, valtio & eriarvoisuus (Vastapaino 2019). Yhdysvaltojen presidentin Ronald Reganin ja Britannian pääministerin Margaret Thatcherin aloittama talousajattelu ei saa Tuomalalta kehuja.

  Eriarvoisuus on kasvanut maailmassa ja Suomessa jyrkästi. Maailman 42:n varakkaimman henkilön yhteenlaskettu nettovarallisuus oli vuonna 2017 yhtä suuri kuin koko maailman varallisuusjakauman alemman puoliskon eli noin 3,7 miljardin ihmisen yhteenlaskettu nettovarallisuus.

  Miksi eriarvoisuudesta pitäisi olla huolissaan? Mitä tapahtuu, jos eriarvoistuminen jatkaa kasvuaan?

  Riippumattoman World Values Surveyn tekemien tutkimusten mukaan eurooppalaiset ja yhdvaltalaiset pitävät eriarvoisuutta suurempana uhkana kuin uskonnollista tai etnistä vihanpitoa, saasteita, ydinaseita tai AIDS:in kaltaisia sairauksia.

  Suomessakin eriarvoisuus on kasvanut 1990-luvulta lähtien. Tuomalan mukaan vuonna 2000 silloisen valtiovarainministerin Sauli Niinistön (kok.) tukena oli valtiovarainministeriön virkamiesjohto ja neuvonantajaekonomistit, "jotka ovat jo pitkään tulkinneet taloustieteellistä tutkimuskirjallisuutta valikoivasti".

  Tuomalan mukaan vasta hiljattain on saatu tarpeeksi uskottavaa tutkimusta työttömyystuen porrastamisesta.

  Onko työttömyys merkki siitä, että järjestelmässämme on jotain pahasti pielessä?

  Tuomala väittää, että työttömyyden pitkittyminen ei ole pelkästään huono asia. Miksi?

 • Turkin hyökkäys Syyrian kurdialueelle sai uuden käänteen, kun Syyrian hallinto ilmoitti lähettävänsä asevoimia maan pohjoisosaan kohtaamaan Turkin hyökkäystä. Myöhemmin kurdien edustajat ilmoittivat, että Syyria ja kurdien johtamat SDF-joukot ovat päässeet sopimukseen syyrialaisten joukkojen sijoittelusta lähelle Turkin rajaa. Vaikuttaako kurdien ja Syyrian hallinnon välinen sopimus Turkin hyökkäykseen? Mitä sopimuksesta tiedetään?

  Valitsiko seinää vasten asetettu kurdihallinto kompromissin kansanmurhan sijaan? Päättääkö sopimus kurdien reilun viiden vuoden puolittaisen autonomian Koillis-Syyrian kurdialueilla? Toimiko Venäjä sopimuksen kätilönä?

  Mikä on Turkin tavoite? Pystyykö Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan toimimaan laajasta kansainvälisestä vastustuksesta piittaamatta? Nauttiiko Turkin hyökkäys sisäpoliittista suosiota?

  Entä miten Yhdysvaltain joukkojen poisvetäminen Turkin hyökkäyksen alta muuttaa Lähi-idän geopoliittista tasapainoa?

  Turkin hyökkäystä Syyriaan analysoivat Lähi-Idän asiantuntija Mikko Patokallio CMI:stä ja vanhempi tutkija Toni Alaranta Ulkopoliittisesta instituutista.

  Toimittajana on Tapio Pajunen.

 • Suomen historian ensimmäinen hallituksen oma viestintästrategia on julkaistu. Pääministeri Antti Rinteen hallituksen viestintästrategia sisältää hallituksen viestinnän tavoitteet ja arvot.

  Miksi moinen strategia julkaistiin vasta vuonna 2019? Olisiko Sipilän hallituksen sote-sotkut vältetty strategisella viestinnällä?

  Entä pohjaavatko kaikki lausunnot politiikassa johonkin tietoisesti valittuun strategiaan? Miksi nykyhallituksen ministerit näyttävät esiintyvän ministeriaitiossa jopa korostetun yliasiallisesti? Toteuttavatko he tietoisesti valittua hymykampanjaa?

  Entä onko politiikassa yleinen tiedon ja faktan manipulointi, jopa suoranainen valehtelu, tarkkaan harkitun strategian toteuttamista? Onko valehtelu keino saada gallupit nousuun?

  Mikä on päivän politiikan sana?

  Suomen kielen dosentti Vesa Heikkinen ja toimittaja Tapio Pajunen puivat politiikan kielen ajankohtaisuuksia.

 • Oikeusvaltioperiaatteesta EU:n kanssa riitaantunut Unkari käy sunnuntaina paikallisvaaleja.

  Haastateltavana yliopistolehtorit Katalin Miklossy Helsingin yliopistosta ja Heino Nyyssönen Turun yliopistosta. Toimittajana Linda Pelkonen.

  Nyyssönen kertoo, ettei ole koskaan nähnyt yhtä likaista vaalikampanjointia kuin Unkarin paikallisvaaleissa on nähty.

  Mihin perustuu Unkarin pääministerin Viktor Orbanin ja hänen Fidez-puolueensa suosio? Miten Orbanista tuli yksi Euroopan tunntetuimmista johtajista? Vielä 90-luvulla Orban kosiskeli liberaaleja kaupunkilaisia. Nyt Orban vastustaa maahanmuuttoa ja kehittää omaa kristiilistä demokratiakäsitystään Unkarissa.

  Lisääkö Orban valtaansa sunnuntain vaaleissa vai onko oppositiopuolueilla mahdollisuuksia? Hivuttaako Orban ja Fidez krisillistä demokratiaansa ja autoritäärisen johtajuuden mallia Eurooppaan?

  "Orbanismi tai Unkarin ja Puolan malli on leviämässä nopeasti itäisessä EU:ssa. Samanlaisia piirteitä on Romaniassa, Slovakiassa, Bulgariassa, jopa Tsekissä. Pitäisi pohtia miten torpataan tämän leviämistä länteen", Miklossy sanoo.

 • Suomen päättäjistä 45 prosenttia kohtaa verkossa aggressiivista, hyökkäävää tai painostavaa viestittelyä, paljastaa hallituksen teettämä tutkimus Viha Vallassa: vihapuheen vaikutukset.

  Miten painostus, uhkailu ja haukkuminen vaikuttaa poliitikon työhön? Onnistuvatko vihapuheen käyttäjät vaientamaan ihmisiä?

  Haastateltavana Vihapuheen vaikutukset -tutkimuksen tekijä Heidi Kosonen ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski. Toimittajana Linda Pelkonen.

  Tutkimuksesta käy ilmi, että vihapuhetta tehtaillaan systemaattisesti tiettyjen tahojen vaientamiseksi.

  "Tutkimus oli tyrmäävää luettavaa. Moni joutuu pelkäämään itsensä ja myös perheensä puolesta. Politiikan huipulla tätä on ollut aina, mutta sosiaalinen media tekee sen todella helpoksi", Anttikoski sanoo.

  Turvapaikanhakijat, maahanmuutto ja Venäjä ovat aiheita, joista kirjoittaviin kohdistuu usein verkkohäirintää. Miksi juuri nämä aiheet saavat aikaan keskustelun kärjistymistä?

  Vihapuheen taustalla on kohtalaisen pieni joukko, joista 98 prosenttia on yli 30-vuotiaita ja 85 prosenttia on miehiä.

  "Vihapuhe on päässyt normalisoitumaan, koska sitä ei ole tuomittu tarpeeksi selväsanaisesti ja tarpeeksi korkealta tasolta", Kosonen sanoo.

  Kososen ja Anttikosken mielestä pitää kiinnittää myös huomio siihen, millaista kuvaa media esittää Suomesta.

 • Rinteen hallitus kasasi ensimmäisen budjettinsa keskellä hidastuvaa talouskasvua. Valtiovarainministeriön uusimman talousennusteen mukaan Suomen bruttokansantuotteen kasvu on hidastumassa noin prosenttiin. Riittääkö yhden prosentin talouskasvu hyvinvointivaltion tarpeisiin?

  Kuinka vakavaa on, että valtion menot ovat tuloja suuremmat myös talouskasvun oloissa?

  Politiikkaradion budjettikeskustelussa ovat Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah, Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri, SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen sekä Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

  Toimittajana on Tapio Pajunen.

 • Yhdysvaltain presidentinhallinnon mukaan Turkki aloittaa piakkoin operaation Koillis-Syyriassa. Turkin presidentti Erdogan vahvistaa, että operaatio voi alkaa hetkenä minä hyvänsä. Turkin tavoitteena on ajaa terroristeinaan pitämät kurdijoukot pois rajaseudulta. Onko edessä laajamittainen sota kurdijoukkoja vastaan?

  Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan pahimmillaan Turkin toimiin voi sisältyä ihmisoikeusloukkauksia ja hän on huolissaaan koko Syyrian sodan loppuselvittelystä.

  Yhdysvaltojen mukaan alueella olevat äärijärjestö Isisiin kuuluneet vangit siirtyvät tulevaisuudessa Turkin vastuulle. Ovatko al-Holin leirillä olevat suomalaiset vaarassa joutua sodan jalkoihin? Mitä hallitus tekee al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten kanssa?

  Ovatko Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kädet sidottu maan ulkopolitiikassa virkarikostutkinnan johdosta?

  Ovatko Montenegro, Serbia, Pohjois-Makedonia ja Albania ottamassa todellisia askeleita EU-jäsenyyteen?

  Vieraana ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

  Toimittajana on Tapio Pajunen.

 • Viikon iso EU-uutinen ainakin suomalaisille oli komissaariehdokas Jutta Urpilaisen kuuleminen Euroopan parlamentissa Brysselissä tiistaina.

  Politiikkaradiossa analysoidaan Urpilaisen kuulemista. Haastateltavana pitkän linjan EU-virkamies Pekka Nurminen. Toimittajana Linda Pelkonen. Haastattelu äänitettiin Brysselissä EU-parlamentin studiossa 2. lokakuuta.

  Nurminen kertoo, millaisen prässin läpi komissaariehdokkaat menevät ennen kuin tulevat valituksi.

  "Yhdessäkään EU-jäsenmaassa ei ole samanlaista syyniä siihen, miten hallitukset nimitetään", Nurminen kertoo.

  Politiikkaradio seurasi Urpilaisen kuulemista paikanpäällä Brysselissä. Urpilaista tentattiin kolme tuntia parlamentissa. Mihin asioihin parlamentti kiinnittää huomiota kuulemisissa? Miten Urpilainen pärjäsi? Mitkä olivat Urpilaisen keskeiset painotukset?

  Yksi keskeinen osa Urpilaiselle sovitettavassa komissaarin salkussa on Afrikka. Nurmisen mielestä Afrikka pitää nähdä muutenkin kuin kehitysavun kohteena.

  "Kasvava ja vaurastuva Afrikka pitää nähdä toivon maanosana. Se on myös taloudellinen kumppani, ja se on taloudellinen mahdollisuus myös suomalaisille", Nurminen kertoo.

  Nurminen korostaa, että komissaarien puheissa kysymys on arvoista. Kaikki Urpilaisen painottamat arvot eivät ole koko Euroopan jakamia. Urpilainen otti rohkeasti kantaa kiisteltyihin teemoihin, esimerkiksi maahanmuuton ja kehitysavun suhteesta sekä tyttöjen aseman parantamisesta.

  Nurmisen mielestä on jopa vaarallista kuvitella, että maailma edistyy vääjäämättä tietyissä kysymyksissä.

  "Rauhantila ei ole saavutettu etu, oikeusvaltiokehitys ei ole saavutettu etu, naisten ja tyttöjen oikeudet eivät ole saavutettu etu", Nurminen kertoo.

  Nurminen kertoo Politiikkaradiolle, miten Euroopan parlamentti on muuttunut sen jälkeen kun hän tuli Brysseliin töihin vuonna 1995. Mitkä ovat yleisimmät väärinymmärrykset EU-parlamentista?

 • Iso-Britannian pääministerin Boris Johnsonin viimeinen brexit-ehdotus pitää kiinni siitä, että Pohjois-Irlanti eroaa Iso-Britannian kanssa EU:n tulliliitosta. Onko Boris Johnsonin brexit ehdotus hyväksyttävissä?

  Suomi ajaa EU:n puheenjohtajamaana oikeusvaltioperiaatteen kytkemistä Euroopan unionin rahoitukseen. Erityisesti Unkaria ja presidentti Viktor Orbania yritetään taivutella sitoutumaan periaatteeseen. Mitä jäi käteen pääministerin reissusta Unkarin presidentin Viktor Orbanin luo?

  Mikä on totuus hallituksen ilmastotavoitteista ja työpaikoista?

  Vieraana on pääministeri Antti Rinne (sd.).

  Toimittajana on Tapio Pajunen.

 • Vuosikymmenien usko Euroopan unioniin on vaihtunut epäilyyn. Talous ei ole kasvanut yli kymmeneen vuoteen. Politiikka oikealla ja vasemmalla on populistista ja katkeraa. Onko tarina nyky-Italiasta kertomus laajemmin Eurooppaa vaivaavista poliittisista, taloudellisista ja kulttuurisista ongelmista, joita ei ole kyetty ratkaisemaan?

  Vieraana on "Minne menet Italia?" -kirjan kirjoittaja, tietokirjailija Anton Monti.

  Toimittajana on Tapio Pajunen.

Klipit

 • EU ja Britannia ovat päässeet sopuun Britannian EU-eron yksityiskohdista. Pohjois-Irlanti säilyy nimellisesti osana Yhdistyneiden kuningaskuntien tullialuetta. Pohjois-Irlannille jää oikeus päättää itse järjestelyn jatkosta. Sopimus vaatii vielä Britannian parlamentin hyväksyntää lauantaina. Oppositio vastustaa sitä, kuten myös hallituksen tukipuolue DUP.

  Politiikkaradiossa päästiin tuoreeltaan analysoimaan brexitin uusia käänteitä. Tapio Pajusen kanssa analysoimassa ovat Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela ja tutkija Timo Miettinen Helsingin yliopiston Eurooppa tutkimuksen keskuksesta.

 • Kansantaloustieteen professori Matti Tuomala kritisoi ehdotuksia työttömyysturvan porrastamisesta. Hän kertoo Politiikkaradiossa, että Valtiovarainministeriön ekonomistit ovat "tulkinneet tutkimuskirjallisuutta valikoivasti". Tuomalan mukaan uusi tutkimus osoittaa, että valtiovarainministeriön virkamiesten ehdottama työttömyysturvan porrastus ei ole hyvä malli.

  Toimittajana Linda Pelkonen.

 • Syyria siirtää joukkojaan pohjoiseen vastatakseen Turkin hyökkäykseen kurdialueelle. Kurdien edustajien mukaan Syyria ja kurdien johtamat SDF-joukot ovat päässeet sopimukseen syyrialaisten joukkojen sijoittelusta lähelle Turkin rajaa.

  Politiikkaradiossa tilannetta analysoivat Lähi-Idän asiantuntija Mikko Patokallio CMI:stä ja vanhempi tutkija Toni Alaranta Ulkopoliittisesta instituutista. Toimittajana on Tapio Pajunen.

 • Suomen historian ensimmäinen hallituksen oma viestintästrategia on julkaistu. Pohjaavatko kaikki lausunnot politiikassa johonkin tietoisesti valittuun strategiaan? Onko politiikassa yleinen tiedon ja faktan manipulointi, jopa suoranainen valehtelu, jokin tarkkaan harkitun strategian toteuttamista?

  Suomen kielen dosentti Vesa Heikkinen ja toimittaja Tapio Pajunen puivat politiikan kielen ajankohtaisuuksia Politiikkaradion Puheet päreiksi -ohjelmassa.

 • Noin 45 prosenttia Suomen päättäjistä kohtaa vihapuhetta. Millainen uhka tämä on demokratialle? Mitä vihapuheelle voidaan tehdä? Pitäisikö lakia muuttaa? Politiikkaradiossa haastattelussa tutkija Heidi Kosonen ja Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski.

  Toimittajana Linda Pelkonen.

 • Eduskunnassa käsitellään ensi vuoden budjettia, josta hallitus on antanut nyt oman esityksensä. Opposition kritiikin kärki on osunut työllisyyden ja talouden hoitamiseen.

  Politiikkaradion budjettikeskustelussa ovat Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah, Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri, SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen sekä Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

  Toimittajana on Tapio Pajunen.

  Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

 • Komissaariehdokas Jutta Urpilainen (sd.) oli Euroopan parlamentin tentattavana. Hän puhui kuulemisessa erityisesti tyttöjen ja naisten oikeuksien sekä seksuaaliterveyden puolesta. EU-parlamentissa Urpilaisen nostamat arvot eivät ole kaikkien jakamia, sillä EU:ssa lobbaa Agenda Europe -järjestö ehkäisyn saatavuutta ja avioero-oikeutta vastaan ja Anti Choice -järjestö aborttia vastaan.

  - On kovin vaarallista ja harhaanjohtavaa kuvitella, että edistys on saavutettu etu josta ei tulla takaisinpäin, EU-virkamies Pekka Nurminen sanoo Politiikkaradiossa.

  Hän kertoo, että jakolinjat naisten oikeuksien suhteen ovat EU:ssa jyrkentyneet.

  Toimittajana Linda Pelkonen.

  Kuva: Kenzo Tribouillard / AFP / Lehtikuva

 • Pääministeri Antti Rinne oli Politiikkaradiossa vieraana.

  Hän kommentoi Iso-Britannian pääministerin Boris Johnsonin viimeistä brexit-ehdotusta, onko ehdotus hyväksyttävissä?

  Rinne myös totesi Politiikkaradion haastattelussa, että "brexitissä saatetaan tarvita jossain vaiheessa tahoa, joka hakee neuvotteluosapuolien ulkopuolelta ratkaisua. Se saattaa olla vielä puheenjohtajamaan rooli tässä syksyn aikana.”

  Toimittajana Tapio Pajunen.

 • Pääministeri Antti Rinne vieraili Yle Puheen Politiikkaradiossa. Puheissa oli mm. hallituksen työllisyyspolitiikka. Rinne toteaa, että palkkatuki ja työvoimapalvelut tulevat olemaan Suomessakin nykyistä tärkeämpi väline ihmisten työllistämisessä.

  Toimittajana Tapio Pajunen.

 • Ilmastoaktivisti Greta Thunbergin YK:n ilmastokokouksessa pitämä puhe on radikaali. Thunbergin syytös poliitikkoja ja politiikkaa kohtaan on hyvin suora. Ilmassa on myös radikaalia sukupolvisyytöstä ilmastopolitiikan epäonnistumisesta.

  Mistä Gretan puheessa on kyse? Onko Thunbergin politiikanvastainen viesti loppuun saakka harkittu? Mihin sillä pyritään, mihin se kannustaa?

  Greta Thunbergin puhetta analysoivat Politiikkaradion Puheet päreiksi -ohjelmassa suomen kielen dosentti Vesa Heikkinen ja toimittaja Tapio Pajunen.

 • Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehotti Ukrainan presidenttiä tutkimaan poliittista vastustajaansa, presidentiksi pyrkivää Joe Bidenia ja hänen poikaansa. Tämä selviää muistiinpanoista, jotka Valkoinen talo julkaisi tapauksen vuodettua julkisuuteen Trumpin ja Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin välisestä puhelinkeskustelusta. Onko kyseessä "savuava ase", "smoking gun", jota Trumpin ympäriltä on etsitty läpi presidenttikauden?

  Politiikkaradiossa Tapio Pajusen vieraana on ulkopoliittisen instituutin tutkija Ville Sinkkonen.

  Kuva: Michael Reynolds / EPA

 • Hallitusohjelmassa kerrotaan "järjestelmällisestä häirinnästä" joka "uhkaa sananvapautta, viranomaistoimintaa, tutkimusta ja tiedonvälitystä".

  Kriminalisoidaanko maalittaminen? Kysymykseen vastaa Yle Puheen Politiikkaradiossa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.). Toimittajana Linda Pelkonen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä