Östnyland på 20 minuter

27.9.2019: Borgbyelever tycker att skolmaten är dålig och reklamerar till Sibbo kommun - vi hör kostservicechefen kommentera

 • 20 min
 • toistaiseksi

I dagens podcast pratar vi också med Borgå stads klimatexpert om dagens klimatdemonstrationer och vilka åtgärder man själv kan vidta. Dessutom hör vi vad som händer i Borgå domkyrka under biskopsvigningen. Fredagskaffegänget funderar på det svarta vattnet i Isnäs.

I programmet medverkar Sanna Päivärinta, Ada Ullberg, Veronica Lindberg, Helene Erlund, Kiara Federley, Miranda Krogell, Cinja Borgström, Pia Bengts, Christel Liljeström och Mikael Grönroos.

Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Fredrika Lindholm och Mikael Kokkola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Lähetykset

 • pe 27.9.2019 12.30 • Yle Areena

Jaksot

 • Tv-programmet Voice of Finland spelas in i Borgå. Många fastigheter i Östnyland har inte avloppsvattnet i skick. I Sibbo letar man ny bildningsdirektör och funderar på bostadsmässa.

  Medverkande i podcasten är Cecilia och Marika Kristjankroon, Amanda Ek, Jessica Hanén, Heidi Lyytikäinen och Eeva Somerkoski.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Fredrika Sundén, Leo Gammals och Stefan Härus.

 • I dagens podcast hör vi mer om boken Rassel prassel strössel. Författaren bjuder också på smakprov från boken. Östnylänningar berättar hur de ser på trafikmängderna på motorvägen.

  I programmet medverkar bland andra Hanna Lundström, Kim Svenskberg och Ann-Mari Koivula.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Mikael Crawford är producent.

 • Nickby får en vargrondell. Sibbobarn firar höstlov på en bondgård i Orimattila. Orienterings-FM i ultralång distans ordnas i känslig natur i Sibbo storskog. I fredagskaffet funderar vi på varför nattklubbar inte längre är så populära och önskar oss skattjakt i biblioteken.

  Medverkande i podcasten är Ole Järvinen, Hannele Rauha, Freija Parri, Susanna Parri, Janica och Cecilia Jensen, Saska Sarnikorpi, Ove Simosas, Risto Niinimäki, Klaus Suhonen och Christel Liljeström.

  Helena von Alfthan är programvärd, Fredrika Sundén är nyhetsvärd, Rebecka Svedberg och Hedvig Sandell är reportrar.

 • Bibliotekarien Heli Salminen berättar vad hemligheten är och vi talar med spelarna Emmi Salminen och Jessika Rissanen. Borgå Vattens vd Elina Antila berättar om provpumpningar vid Borgbacken. I Lovisa konstaterar ledande läkaren Tero Taipale att de är svårt att hitta läkare, och SFP:s Otto Andersson berättar varför fullmäktige inte fattade beslut om Forsby hälsogård. Pernåbon Catharina Rosenschöld är oroad över att bussbiljetterna kan bli dyrare.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mira Bäck, Stefan Härus, Mikael Kokkola, Thomas von Boguslawski och Fredrika Sundén.

 • Föreningens ordförande Maria Linde är ivrig över att få ta itu med nya projekt.
  Jonas Lindström och några andra Hindsbybor ska utreda vilka bybor som vill ha kommunalt avlopp. För ett år sedan rådde skriande brist på svenskspråkiga tal- och ergoterapeuter i Borgå. Idag är situationen en annan, säger Eliisa Roine, servicechef vid förebyggande tjänster och talterapeuterna Solveig Nystedt och Michelle Ekman. Borgå stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula berättar var Borgå ska spara i framtiden.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mira Bäck, Leo Gammals och Stefan Härus.

 • I dagens podcast träffar vi också två gymnasieelever som har valt att grunda ett eget företag. Dessutom uppmärksammar vi att en ny privat läkarstation slår upp dörrarna i Borgå i dag.

  I programmet medverkar Vera Örså, Christian Örså, Nea Olli, Rasmus Åminne, Emil Hotti, Max Roos och Bernhard Edgren.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Mira Bäck och Stefan Härus är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast handlar det också om orienteringsklubben Trian, som satsar på jämlikhet och jämställdhet inom föreningsverksamheten.

  I programmet medverkar Rita Wickholm, Jihan Hegreched, Anne Johansson Padilla, Carmen Torralba, Jenni Bergman, Pia Aaltonen, Mikael Grannas, Tuula Heikkilä och Timo Laine.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck, Helena von Alfthan och Frida Frankenhaeuser är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast träffar vi också en företagare som tycker att det är synd att det inte längre går att ansöka om skärgårdsunderstöd av Borgå stad. Fredagskaffegänget funderar på plåtpoliser.

  I programmet medverkar Marika Ståhl-Railila, Klaus Suhonen, Christina Mickos, Mikaela Nylander, Irina Hoyer-Viitala och Martin Söderlund.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi också Gunnel Englund från Pellinge. Marthaförbundet har utsett henne till årets matkulturstipendiat.

  I programmet medverkar Jonas Backman, Marie Henriksson, Erika Englund, Erika Grönqvist och Gunnel Englund.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Mikael Kokkola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast handlar det också om Marthaförbundets matkulturdag som firas i Borgå. Dessutom hör vi hur den lokala martharörelsen mår.

  I programmet medverkar Gunilla Backman, Robert Jordas och Jan D. Oker-Blom.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Stefan Paavola är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast handlar det också om Lovisas ekonomi. Vi frågar olika partiers gruppordförande var de tycker att Lovisa borde spara.

  I programmet medverkar Anna Wiksten, Thomas Rosenberg, Niko Romanovski, Sonja Huttunen, Lotte-Marie Uutinen, Pertti Lohenoja och Janne Lepola.

  Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Mira Bäck och Hedvig Sandell är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • Flera av byggnaderna på Söderkulla gård håller på att förfalla. För Lovisa restaurangerna är hösten och vintern utmanande tider. Bildkonstnär Pauliina Turakka Purhonen minns sina dockor som väckte uppståndelse i Lovisa.

  I podcasten medverkar Kristian Vuojärvi, Hans Blomberg och Pauliina Turakka Purhonen.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Hedvig Sandell är reportrar och Bettina Aspfors är nyhetschef.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä