Östnyland på 20 minuter

22.10.19 Publiken har en viktig roll i sångtävling på Konstfabriken

 • 19 min
 • toistaiseksi

Tv-programmet Voice of Finland spelas in i Borgå. Många fastigheter i Östnyland har inte avloppsvattnet i skick. I Sibbo letar man ny bildningsdirektör och funderar på bostadsmässa.

Medverkande i podcasten är Cecilia och Marika Kristjankroon, Amanda Ek, Jessica Hanén, Heidi Lyytikäinen och Eeva Somerkoski.

Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Fredrika Sundén, Leo Gammals och Stefan Härus.

Lähetykset

 • ti 22.10.2019 11.20 • Yle Areena

Jaksot

 • Har du funderat på gas- eller elbil? I dagens podcast diskuterar fredagskaffegänget moderna bilar. Dessutom har de luciaminnen och pratar om hur man kan hjälpa andra inför jul.

  I programmet medverkar Åsa Hellman, Jaana Pietiläinen, Klaus Suhonen och Christel Liljeström.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Hedvig Sandell är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast träffar vi också konståkaren Vera Stolt från Borgå. Hon deltar i FM-tävlingarna i Vanda under veckoslutet. Dessutom träffar vi elever i Strömborgska skolan i Borgå. Nu töms den nuvarande skolbyggnaden i centrum och vid årsskiftet flyttar eleverna till Näse.

  I programmet medverkar Tino Rantamäki, Tico Holappa, Daniel Thomasson, Vera Stolt, Patrik Flinck och Mikael Karlsson.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Helena von Alfthan och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Under onsdagskvällen blir det en demonstration inför Lovisafullmäktiges möte. Föräldrar gör ett sista försök att rädda de hotade byskolorna i staden. I dagens podcast hör vi också om förberedelserna inför luciakröningen i Borgå. Och Anette Karlsson är besviken på att Borgå stad inte får extra resurser för att hjälpa långtidsarbetslösa.

  I programmet medverkar Patrick Wackström, Kent Lang, Lisa Rönnberg, Casey Dolan, Anette Karlsson, Desirée Kantola och Johanna Granqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Fredrika Lindholm och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Patienter i Borgå är glada över donerade tv-apparater. Tony Eklund försåg rehabiliteringscentret i Näse med 29 stycken. Christel Björkstrand byter en chefspost mot en annan. Snart är hon direktör för Sydkustens landskapsförbund.

  I podcasten hörs också Thua Pääkkönen, Rolf Lindroos och Aila Lindroos.

  Mikael Kokkal är programvärd, Hedvig Sandell är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Crawford är nyhetschef.

 • Gasbilarna blir allt fler, men i Borgå kan man tanka dm på bara ett ställe. i Sköldvik går de stora anläggningarna på sparlåga under strejken. I Haiko firade Inveon en sista gång innan flytten.

  I podcasten medverkar Robert Ottoson, Olli Paasio, Martina Haglund,Elof Juselius, Elin Isaksson och Isabel Virtanen.

  Mikael Kokkal är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reprter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I thrillerserien Huone 301 får Linnea Skog pröva på nya utmaningar som skådespelare. I Haiko tar yrkesinstitutet Inveon farväl med en sista fest. Med på den är studerandena Lia Sivén och Leonard Kurki.

  Mikael Kokkal är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast fokuserar vi på Östersundomplanen som föll i domstol. För mer än 10 år sedan annekterade Helsingfors Östersundom av Sibbo, som motsatte sig det. Redan då påpekade man att naturvärden kan sätta käppar i hjulet för Helsingfors stora utvecklingsplaner. Nu anser förvaltningsdomstolen att de nuvarande planerna hotar Naturaområdet. Borde Sibbo få tillbaka Östersundom av Helsingfors?

  I programmet medverkar Casimir Eriksson, Christer Weckström, Johan Funck, Birgit Lindholm och Kaj Lindqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast besöker vi också den nyvalda lucians hem. Dessutom pratar vi om varför frågan om östra Borgås skolor bordlades på stadsstyrelsens möte.

  I programmet medverkar Lisa Rönnberg, Matilda Klemets, Elvira Illman, Karin Wadenström, Jan D. Oker-Blom och Elin Blomqvist-Valtonen.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Hedvig Sandell är reporter och Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast hör vi också mer om brandinspektioner som görs i östnyländska butiker inför julen. Vi hör också hur det gick för syskonen Antell i VM i rullstolsdans.

  I programmet medverkar Patrick Franck, Max Fredriksson, Margaretha Jämbäck, Filippa Hella, Hans Sällström, Jonatan Holmström, Nicolina Blomander och Alina Johansson.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Rebecka Svedberg är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Med Estrids bokklubb sprider 14-åriga Estrid Airas läsglädje på nätet. Niklas Skog ser till att publiken trivs då Akilles spelar bandy i Borgå. Vid Stora Byvägen finns ett gäng gamla trähus i blått, gult och vitt, som både förtjusar och förfärar.

  Vi som gör podcasten: Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Rebecka Svedberg är reportrar. Bettina Aspfors är

 • Att börja skjutsa elever till Borgå centrum från Sannäs och Illby istället för att satsa på skolbyggnaderna är ingen bra idé anser Marianne Falck-Hvilstafeldt som är ordförande för Sannäs Hem och skola.

  I Ebboskogarna pågår delar av försvarsmaktens huvudkrigsövning Kaakko 19. På onsdag var det dags för en charmoffensiv bland dagisbarn. Vi möter Ida Karlqvist och Mats Hansson.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast träffar vi också Christoffer Hällfors (SFP), som flyttar från Lappträsk vid årsskiftet och samtidigt lämnar sina förtroendeuppdrag i kommunen.

  I programmet medverkar Helen Högström, Mika Sorajoki, Christoffer Hällfors och Hanna Hörhammer.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Helena von Alfthan är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä