Sunnuntaivieras

Vieraana kansainvälistä uraa tekevä kakkutaiteilija ja leivontakirjailija Emma Ivane

 • 27 min
 • toistaiseksi

Tämänpäiväinen Sunnuntaivieras saattaa aiheuttaa kuulijoille akuutin sokerinhimon, sillä vieraana on kansainvälistä uraa tekevä kakkutaiteilija ja leivontakirjailija Emma Ivane. Maailman kahdentoista parhaan kakkutaiteilijan joukkoon valittu Ivane on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja tuo insinöörimäinen ote näkyy myös keittiössä. Ivanen erikoisalaa ovat nimittäin mahdollisimman yksinkertaiset parhaimmillaan kolmen raaka-aineen reseptit ja innovatiiviset koristelutekniikat. Emma Ivanea jututtaa hänen keittiössään Helsingin Puu-Vallilassa toimittaja Lena Nelskylä.

Lähetykset

 • su 24.11.2019 16.30 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Orimattilalainen Henri Kiviniemi tunnetaan näyttävistä räjähdyksistä. Hänen pommitehosteitaan nähdään Duudsonien lisäksi monissa muissa tv-ohjelmissa. Tehostemestari itse on kokenut kovia treenatessaan räjähteiden kanssa. Toimittajana Johanna Talasterä.

 • Oululainen Johanna Riihijärvi sai aikoinaan potkut omalta isältään palloiluhallia pyörittävästä yrityksestä. Samalla katkesivat välit myös sisaruksiin. Sisukkaalla naisella oli kuitenkin uusia suunnitelmia, joiden siivittämänä hän perusti kehitti miehensä Heikki Riihijärven kanssa aivan uudenlaisen kuntosalikonseptin.

 • Professori Heidi Kuusniemi on pitänyt aina fysiikasta ja matematiikasta. Pikkutytöstä alkanut innostus luonnontieteisiin on tehnyt Kuusniemestä arvostetun satelliittipaikannuksen tutkijan ja kehittäjän. Nyt työn alla ovat lähiavaruuden piensatelliitit.

 • Sisustusarkkitehti Marko Paananen on tullut television välityksellä tunnetuksi hyväntuulisuudestaan, mutta myös suorapuheisuudestaan. Markoa ei ole vähään aikaan kuvaruudussa nähty, mutta hän nauraa yhä herkästi ja sanoo asiasta, jos katsoo, että sanomisen aihetta on. Inno-ohjelmastakin tuttua Marko Paanasta haastattelee Ville Vanhala.

 • Sami Minkkinen on tamperelainen nelikymppinen mies. Koulutukseltaan kokki.
  Nykyään tämä kolmatta kertaa naimisissa oleva mies keskittyy rakkaudesta ja lempeydestä kirjoittamiseen Havaintoja parisuhteesta -blogissaan. Pettäminen voi olla parisuhteelle jonkin kauniin alku tai ero tuoda parhaimmillaan monelle uuden onnen. Mari Siltanen tapasi Minkkisen. Miehen, jolla on aina huivi kaulassa ja se, jos mikä, muita ärsyttää.

 • Jarna Kaplas on kolmekymppinen rohkea nuori yrittäjä ja seikkailija, joka on uskonut unelmiinsa. Hän pyörittää ravintolatoimintaa merikonteissa eri puolille Suomea. Miten Morton-burgereiden tarina Rautalammilla syntyi ja millaisia ajatuksia hänellä on yrittäjyydestä. Toimittajana on Varpu Mäntymäki.

 • Sunnuntaivieras Janne Auvisen näyttelijävanhemmat ristivät poikansa suorassa tv-lähetyksessä 60-luvulla. Parrasvalokasteesta huolimatta Auvisesta ei tullut esiintyjää. Sen sijaan hän on mies, joka seisoo show'n alkaessa seitsemännellä penkkirivillä tarkkailemassa. Auvinen siirtyi Turun Logomon tapahtumajohtajan pallilta Hämeenlinna Verkatehtaan toimitusjohtajaksi marraskuun alussa. Hän uskoo, että kulttuuritaloa ei voi johtaa kuin kovaa yritystä. Toimittajana Lauri Rautavuori.

 • Sunnuntaivieras on Petri Veikkolainen, Rovaniemen Lyseonpuiston lukion historian ja yhteiskuntaopin lehtori.
  Veikkolainen uskoo, että antamalla opiskelijalle itselleen päätösvallan vaikkapa siitä, tavoitteleeko hän opinnoissaan vitosta vai kymppiä, opiskelija sitoutuu tekemisiinsä paremmin.
  Veikkolainen ei pidä perinteisiä kokeita. Hän myös uskoo keskustelun voimaan perinteisen edestä opettamisen sijaan.
  Petri Veikkolaista jututtaa Lyseonpuiston lukion aulassa Mia Sivula.

 • Tämänpäiväinen Sunnuntaivieras saattaa aiheuttaa kuulijoille akuutin sokerinhimon, sillä vieraana on kansainvälistä uraa tekevä kakkutaiteilija ja leivontakirjailija Emma Ivane. Maailman kahdentoista parhaan kakkutaiteilijan joukkoon valittu Ivane on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja tuo insinöörimäinen ote näkyy myös keittiössä. Ivanen erikoisalaa ovat nimittäin mahdollisimman yksinkertaiset parhaimmillaan kolmen raaka-aineen reseptit ja innovatiiviset koristelutekniikat. Emma Ivanea jututtaa hänen keittiössään Helsingin Puu-Vallilassa toimittaja Lena Nelskylä.

 • Sunnuntaivieraana on Jyväskylässä syntynyt jääkiekkolegenda Riikka Sallinen. Riikka Sallinen ilmoitti lopettavansa huippu-urheilu-uransa viime kevään naisjääkiekkoleijonien MM-kotikisojen jälkeen. Riikka Sallinen saavutti kiekkoilijana kaksi olympiapronssia, yhden MM-hopean, kuusi MM-pronssia ja kolme EM-kultaa. Pesäpallossa Riikka Sallinen voitti kaiken mahdollisen.
  Riikka Sallista jututtaa Jorma Hietamäki.

 • Kim Rosenholmin masennus alkoi omien vanhempien ilmoitettua eroavansa. Tyhjyyden ja arvottomuuden tunne on vaikeuttanut oman polun löytämistä elämässä. Peruskoulun hän sai suoritettua rimaa hipoen, kokki- ja lähihoitajaopinnot jäivät kesken, kun jo pelkkä sängystä nouseminen oli välillä ylitsepääsemättömän vaikeaa. Toimittaja Mari Kahila tapasi nykyisin nuoriso-ohjaajaksi opiskelevan Kim Rosenholmin.

 • Sunnuntaivieraana on pihtiputaalainen Seppo Kahilainen, joka tunnetaan valtakunnallisesti koti- ja syntymäpaikkakunnalleen Pihtiputaalle perustamastaan maankuulusta ohjelmatoimisto Dex Viihde Oy:stä. Ohjelmatoimistonsa toimitusjohtajan tehtävästä Seppo Kahilainen on nyttemmin eläköitynyt ja takana on myös intohimoinen laskuvarjohyppyharrastus. Yhteiskunnallisena vaikuttajana elämäkertaansa kirjoittava Seppo Kahilainen jatkaa yhä.
  Seppo Kahilaista jututtaa Jorma Hietamäki.

Klipit

 • Sairaalaympäristö ruokkii joensuulaisen lääkintävahtimestari-kirjailijan Mika Kähkösen mielikuvitusta. Hän on työskennellyt jo parikymmentä vuotta keskussairaalan päivystyspoliklinikalla. Omassa työssään 48-vuotias Mika Kähkönen kohtaa elämän ja kuoleman ihan konkreettisesti. Näitä kokemuksiaan hän hyödyntää dekkareissaan, joita on syntynyt jo viisi. Uusin on nimeltään Kroonikko. Toimittajana on Lea Joutsensaari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä