Käytät selainta joka on vanhentunut tai ei kuulu Yle Areenan tukemiin selaimiin. Suosittelemme lataamaan Mozilla Firefoxin tai Google Chromen. Lue lisää täältä
Naissotilaat

Naissotilas-Anni: ”Tasa-arvo on itsestäänselvyys!”

  • 3 min
  • toistaiseksi

Topakka Anni päätti jo 10-vuotiaana, että haluaa armeijaan. Hänen mielestään asepalveluksen pitäisi olla naisille ihan yhtä pakollista kuin miehillekin. Innostukseen vaikutti toki myös se, että Annin oma isä työskentelee merivoimissa ja Anni on asunut osan lapsuudestaan Upinniemessä.

Anni kokee omiksi vahvuuksikseen hyvän paineensietokyvyn ja sen, että osaa toimia kiireessä. Anni on puhelias ja pulppuava persoona, joka tykkää olla esillä. Anni haluaa näyttää esimerkkiä siitä, että kuka tahansa voi lähteä armeijaan. Jos suurin osa pojista pystyy suorittamaan intin, niin miksei hieman heikkokuntoisempi tyttökin? Omaksi heikkoudekseen Anni kokee huonon fyysisen kunnon, hän ei ole koskaan juossut Cooperia. Anni myöntää olevansa hieman sotkuinen. Häntä arveluttaa myös se, kuinka hän kestää eron poikaystävästään, jonka kanssa on seurustellut 4,5 vuotta.

Naissotilaat-sarjan toisella tuotantokaudella pääsemme viiden nuoren naisen mukana seuraamaan inttielämää. 10-osainen sarja julkaistaan Yle Areenassa 21.10. ja nähdään Yle TV2:ssa maanantaisin klo 21.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Klipit

Naissotilaat

Uudet alokkaat astuvat palvelukseen

Pohjoinen Kainuu kutsuu katsojia Naissotilaat-sarjan kolmannella kaudella, kun Rosa, Maria, Melissa ja Suvi aloittavat vapaaehtoisen asepalveluksensa Kainuun prikaatissa Kajaanissa heinäkuussa. Kuinka pärjää Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva aistiyliherkkä Melissa armeijan maailmassa, jossa aistiärsykkeitä riittää melusta jatkuvaan sosiaaliseen kanssakäymiseen? Kokkolan kaupungin nuorisovaltuustossa vaikuttava isänmaallinen Rosa haluaa näyttää epäilijöille, että tytöt suoriutuvat intistä yhtä hyvin kuin pojatkin. Mihin asti vie Rosan tie? Kiltiksi itseään luonnehtiva joensuulainen Suvi lähtee hakemaan intistä kärsimyksen kokemuksia ja johtajakoulutusta. Mutta voiko kiltti tyttö menestyä maskuliinisessa maailmassa, joka on tunnettu kovuudesta? Hirvenmetsästystä 12-vuotiaasta lähtien harrastanut pietarsaarelainen Maria lähtee hakemaan intistä vastausta siihen, mitä hän tekee isona. Toteutuuko Marian haave johtajakoulutukseen pääsystä?

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä