Katsottavissa ulkomailla
Naissotilaat

Naissotilas-Anni: ”Tasa-arvo on itsestäänselvyys!”

  • 3 min
  • toistaiseksi

Topakka Anni päätti jo 10-vuotiaana, että haluaa armeijaan. Hänen mielestään asepalveluksen pitäisi olla naisille ihan yhtä pakollista kuin miehillekin. Innostukseen vaikutti toki myös se, että Annin oma isä työskentelee merivoimissa ja Anni on asunut osan lapsuudestaan Upinniemessä.

Anni kokee omiksi vahvuuksikseen hyvän paineensietokyvyn ja sen, että osaa toimia kiireessä. Anni on puhelias ja pulppuava persoona, joka tykkää olla esillä. Anni haluaa näyttää esimerkkiä siitä, että kuka tahansa voi lähteä armeijaan. Jos suurin osa pojista pystyy suorittamaan intin, niin miksei hieman heikkokuntoisempi tyttökin? Omaksi heikkoudekseen Anni kokee huonon fyysisen kunnon, hän ei ole koskaan juossut Cooperia. Anni myöntää olevansa hieman sotkuinen. Häntä arveluttaa myös se, kuinka hän kestää eron poikaystävästään, jonka kanssa on seurustellut 4,5 vuotta.

Naissotilaat-sarjan toisella tuotantokaudella pääsemme viiden nuoren naisen mukana seuraamaan inttielämää. 10-osainen sarja julkaistaan Yle Areenassa 21.10. ja nähdään Yle TV2:ssa maanantaisin klo 21.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Klipit

Naissotilaat

Toisella kaudella seurataan kurinalaista elämää Upinniemen rannikkoprikaatissa

Naissotilaat-sarjan 2. tuotantokaudella päästään seuraamaan inttielämää viiden nuoren naisen mukana, kun Henna, Anni, Milla ja Anne jättävät tutun ja turvallisen arjen taakseen ja aloittavat kurinalaisen elämän Upinniemen rannikkoprikaatissa. Miltä tuntuu hoitaa aamutoimet kolmessa minuutissa, ryömiä pölisevässä metsämaastossa ja marssia kilometrikaupalla kesähelteessä täysissä varusteissa? Uusia alokkaita opastaa tuvan no: 8 esimies, kunnianhimoinen alikersantti Henni Sinilaakso. Kenen kantti kestää palveluksen loppuun saakka ja pääseekö naisista kukaan merivoimien reserviupseerikoulutukseen, johon valitaan vain noin kolme prosenttia merivoimien varusmiehistä?

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä