Östnyland på 20 minuter

ke 6.11.2019

 • 0 s
 • toistaiseksi

Hann du inte lyssna på hela den östnyländska radiosändningen idag på morgonen? Missade du något du gärna hade lyssnat på? Ingen fara. De bästa bitarna hittar du i vår podcast Östnyland på 20 minuter.

Lähetykset

 • ke 6.11.2019 13.20 • Yle Areena

Jaksot

 • Nu har juryn sagt sitt och valt ut Runeberg Junior-kandidaterna. Vi träffar två östnylänningar som har läst över hundra barnböcker. Fredagskaffegänget funderar på hur det egentligen går till då man väljer direktörer i de östnyländska kommunerna.

  I programmet medverkar Keth Strömdahl, Mika Fagerudd, Sari Gustafsson, Viivi Pesu, Kim Wikman, Christel Liljeström och Christina Mickos.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Hedvig Sandell och Mikael Kokkola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi stadsfullmäktiges ordförande kommentera beskyllningarna om kohandel. Dessutom pratar vi med Haaga-Helias elever som ordnar en stor livsstilsmässa. Vi hör en motionär som väntar på att få testa Borgås konditionstrappor. Vid Borgå sjukhus avbokar en del patienter inte sina operationer i tid, vilket blir dyrt för samhället.

  I programmet medverkar Cassandra Ekholm, Susanna Horn, Elin Blomqvist-Valtonen, Tuuli Hirvilammi, Aleksi Lähdesmäki, Mikaela Nylander och Sofia Sjöström-Blom.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Fredrika Lindholm och Axel Nurmio är reportrar. Mikael Crawford är producent.

  Det här är en uppdaterad version av podcasten. Den tidigare versionen har raderats, eftersom den innehöll felaktig information. Yle Östnyland fick ett felaktigt beslut av Borgå stad gällande konditionstrapporna som ska byggas i Kokon. Det korrekta beslutet innebär att staden endast satsar på konditionstrappor och slopar konsten i anslutning till trapporna.

 • Frågor kring unga och droger drog fullt hus på tisdag kväll i Harjurinteen koulu. I Nickby byggs det mycket. Vad tycker invånarna om de nya höghusen i blått? I Borgå ska nya plåtpoliser bevaka bilister som kör in i centrum.

  Medverkande i podcasten är Janine Henriksson-Wiberg, Åsa Hagstedt, Katarina Rehnström, Cilja Marranmaa, Nils-Gustaf Blom, Marianne Oinonen och Inger Eriksson.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mikael Kokkola, Hedvig Sandell och Stefan Härus.

 • Vill du veta mer om en alldeles speciell strumpa? Vi är också med på en debattävling för studerande på andra stadiet som ordnas av Finlands Svenska Skolungdomsförbund och Svensk Ungdom. Vad betyder egentligen hemsjukhusverksamhet, som Borgå sjukvårdsområde satsar på? Det här får vi svar på i dagens podcast.

  I programmet medverkar Ines och Emma Bäckman, Hanna-Maria Katajamäki, Robin Frejborg, Rasmus Åminne och Irmeli Hoffrén.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Leo Gammals är reporter och Mikael Crawford är producent.

 • Vi har pratat med Borgåbor på stan och med Lovisaföretagare om poststrejken. Vår reporter besöker postcentralen i Vårberga på morgonkvisten bara för att konstatera att där är mycket tomt och tyst. Podcasten handlar också om turismnäringen i Borgå. Snart kör julhandeln igång vilket företagare i Gamla stan ser fram emot.

  Medverkande i podcasten är Josefin Janhunen, Meritta Viljakainen, Andreas Ögård, Anton Frankenhaeuser och Jan-Christian Forsman.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mira Bäck, Stefan Härus, Stefan Paavola och Petter Blomqvist.

 • I dagens podcast diskuterar också fredagskaffegänget Borgå stads nedbantade konditions- och kulturtrappor. Dessutom funderar de på unga pojkar som går runt och säger att de samlar pengar till en klassresa.

  I programmet medverkar Sten Frondén, Jan-Erik Slätis, Mikael Grönroos och Mikael Crawford.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Leo Gammals är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I början av den här veckan öppnade daghemmet Lillhjärtat i Nickby sina dörrar. I Valkom i Lovisa samlar FBK frivilliga som söker efter den estniske fiskaren, som försvann på Påsalöfjärden, öster om Isnäs.

  I programmet medverkar Kim Walhroos, Heidi Innala, Michaela Gustafsson, Elsa Melbin och Ray Björklund.

  Mikael Kokkola är programvärd och Fredrika Sundén är nyhetsvärd. Stefan Härus och Hedvig Sandell är reportrar.

 • I podcasten träffar vi Riikka Laine, som mår bättre tack vare Borgå stads motionspass, samt idrottsinstruktör Mari Römpötti-Karlsson. Och efter spännande lobbning kan nu Borgå museum snart titulera sig som ett är regionalt museum, berättar museidirektör Marina Catani.

  Mikael Kokkola är programvärd och Fredrika Sundén är nyhetsvärd. Lone Widestam och Hedvig Sandell är reportrar.

 • I dagens podcast handlar det också om rödmärkta matvaror. Hör du till dem som handlar billigare i butiken sent på kvällen? Vi pratar också om ett aktuellt forskningsprojekt i Borgå kring hur invånarna rör sig. De östnyländska kommunerna har julen i tankarna.

  I programmet medverkar Jari Hyttinen, Risto Volanen, Thomas Eklund och Jussi Väre.

  Katarina Lind är programvärd och Fredrika Sundén är nyhetsvärd. Fredrika Lindholm är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Siri Widestam upplevde två olyckor samma morgon. Lovisa Tor har många juniorer i sitt lag och ligger därför långt ner i serietabellen, berättar manager Peter Tuominen. Fredagskaffegästerna tycker turisterna gärna kan få betala för att besöka Borgå domkyrka. Klaus Suhonen tycker Drottninggatan i Lovisa skulle kunna fyllas av pop up-affärar, i en av dem kunde Christina Mickos bjuda på kaffe och en pratstund.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Hedvig Sandell och Stefan Härus.

 • I dagens podcast handlar det också om Old Town Shamrocks, som satsar på rugbyträning året runt för juniorer. Dessutom pratar vi om ofog i skolor och daghem i Borgå.

  I programmet medverkar bland andra Linus Backman, Mikael Holmström, Riikka Hyvönen, Matilda Lill-Smeds, Virpi Kulmasalo, Sari Glad, Irina Kalebda och Christine Peirsman.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Helena von Alfthan är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast handlar det också om de planerade vindmöllorna i Tetom i Lovisa. Invånarna i närheten vill veta hur möllorna påverkar närmiljön och hälsan. Dessutom talar vi med anställda i Svenska församlingshemmet. Hur påverkar tvisten mellan de förtroendevalda inom Borgå kyrkliga samfällighet de anställdas vardag?

  I programmet medverkar Eira Nordlund, Sofia Backman, Siri Sahamies, Pamela Bäckman, Gun Geisor, Mats Fontell och Henry Laitinen.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Hedvig Sandell är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä