Juha Valvio

Huuhkajashow!

 • 58 min
 • toistaiseksi

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue selvitti tiensä historiallisesti ensi kesän EM-kisoihin. Mitä tämä tarkoittaa, miten kesän lohkot menevät ja mitä lopputurnauspaikka merkitsee?
Toimittajana Juha Valvio

Lähetykset

 • ti 19.11.2019 15.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Hiihtovalmentaja Toni Roponen on tällä hetkellä Denverissä yliopiston hiihtojoukkueen päätoiminen valmentaja. Roponen muutti perheineen Coloradoon viime vuonna ja on viihtynyt Yhdysvalloissa varsin hyvin. Tosin nyt koronavirus rajoittaa elämää Roposillakin.
  Mitä Toni Roponen ajattelee yliopistourheilusta ja suomalaisen hiihdon tilasta?
  Juha Valvio oli etäyhteydessä Denveriin.

 • Atomirotan perustaja/kitaristi Rane Raitsikka on innokas kiekkofani ja näki LA:n vuosinaan useita satoja NHL-otteluita ja samalla myös suomalaispelaajien nousun tarunhohtoiseen sarjaan. Rane antoi myös Leo Lahti -salanimellä ensimmäisiä NHL-raportteja suomeen 90-luvun alussa. Miten ihmeessä hän onnistui luovimaan LA Forumin käytävillä haastattelemassa huipputähtiä? Ja kuka suomalainen on se arvostetuin jääkiekkoilija?

 • Kun huippu-urheilijan kausi loppuu pakon edessä, jää aikaa muille harrastuksille. HIFK:ssa pelaava jääkiekkoilija Lennart ”Lennu” Petrell pakenee arkea luontoon ja kertoo mistä innostus luontokuvaamiseen sekä valokuvaamiseen yleensä sai alkunsa.
  Lennun kanssa retkellä on Juha Valvio.

 • Jere Virtanen osti lapsena David Beckhamin pelipaidan Puumalan torilta. Tällä hetkellä hänellä on yli 33 000 ManU-aiheisen esineen yksityiskokoelma, Helsinki Red Room, jonka arvo todennäköisesti mitataan yli miljoonassa eurossa. Hänen kokoelmaansa on tultu ihmettelemään ulkomailta saakka eikä hän halua avata ovia yleisölle. Miten tähän tilanteeseen on tultu ja
  mikä on keräilijän graalin malja?

 • Koronaviruksen uhka heiluttaa myös urheilumaailmaa. Otteluita pelataan tyhjille katsomoille ja suuria urheilutapahtumia perutaan. Miten urheilijoiden terveys voidaan turvata?
  Ovatko kesän suuret urheilutapahtumat turvassa?
  Vieraana Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön ylilääkäri sekä KIHUn ylilääkäri Maarit Valtonen.
  Selvityksessä myös Liigan suunnitelmat koronan varalta playoffien kynnyksellä.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Tulevan kesän jalkapallon EM-kisojen alkuun ja Suomen miesten A-maajoukkueen ensimmäiseen arvoturnaukseen on nyt 101 päivää.
  Kuinka valmistautuminen kulkee pitkin kevättä ja mitä kaikkea näiden sadan päivän aikana ehtii tehdä?
  Vieraana maajoukkueen pitkäaikainen joukkueenjohtaja, legendaarinen Lennart Wangel.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Fyysinen valmistautuminen ja valmennus kuuluu ymmärrettävästi huippu-urheiluun. Huippu-urheilija on huippukunnossa.
  Miten fyysinen valmennus tapahtuu e-urheilussa?
  Vieraana fysiikkavalmentaja Aapo Räntilä, joka on paneutunut myös e-urheilun fysiikkavaatimuksiin.
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Koppipuheiden vieraaksi saapuu psykoterapeutti, VTM, Heidi Packalen sekä nykyisin pelaajatarkkailijana pitkän valmennusuran jälkeen toimiva Harri Rindell, jotka tekivät selvityksen jääkiekon liigavalmentajien työnkuvasta kaudella 2018-2019.
  Selvityksessä valmentajat kuvailivat mm. tekevänsä työtään vuorokauden ympäri.
  Paineen alla työskentely kovassa työtahdissa asettaa lisäksi sosiaaliset suhteet koetukselle.
  Viimeisen 1,5 kauden aikana 15:stä valmentajasta 10 on saanut potkut.
  Suuri osa selvitykseen osallistuneista valmentajista koki tarvitsevansa lisää apua työhönsä.
  Juontajana Juha Valvio

 • Miten suomalaiset pärjäävät urheilun kovassa maailmassa? Miten Suomi nostetaan takaisin urheilun huipulle?
  Vieraina aiheesta kirjan kirjoittaneet Sami Itani sekä Janne Tienari.

 • Torstaina juhlitaan ja palkitaan viime vuoden menestyneimpiä urheilijoita, kun Urheilugaala kokoaa kotimaisen urheiluväen perinteiseen palkintojuhlaan. Torstaina julkistetaan myös aina keskustelua aiheuttava Vuoden urheilija -palkinnon voittaja.
  Kuinka eri lajien urheilijoita on edes mahdollista laittaa paremmuusjärjestykseen? Ovatko kriteerit muuttuneet vuosien varrella?
  Palkintojen perusteista ja arvotuksista keskustelemassa Urheilutoimittajien liiton Vuoden urheilija -valiokunnan puheenjohtaja Matti Hannula sekä Yle Urheilun Jaakko Parkkinen.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Mikä on jääkiekon tulevaisuus? Pitääkö taklaaminen kieltää?
  Studiossa Petteri Sihvonen, Vesa Rantanen ja Antti Mäkinen.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Onko urheilutoimenjohtajalla yhtä tuulinen pesti kuin valmentajalla?
  Kun Tobias Salmelainen tarttui yhden Suomen seuratuimman joukkueen, HIFK:n, urheilujohtajan tehtävään pari vuotta sitten, kritiikkiä tuli paljon. Nyt, toisella täydellä kaudellaan, hänen työtään kiitellään mm. Ville Leskisen nappaamisesta seuraan.
  Mitä Tobias Salmelainen ajattelee joukkueen kokoamisesta ja kuinka pitkä prosessi se hänen mukaansa on?
  Toimittajana Juha Valvio.

Klipit

 • Koronaviruksen uhka heiluttaa myös urheilumaailmaa. Suomessa kotimaista kiekkoliigaa on jäljellä enää kolme kierrosta. Millä tavalla Liigassa on seurattu koronavirustilannetta näin playoffien kynnyksellä? Kysymykseen vastaa Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi Yle Puheen Juha Valvion koppipuheet ohjelmassa.

 • Koronaviruksen uhka heiluttaa myös urheilumaailmaa. Otteluita pelataan tyhjille katsomoille ja suuria urheilutapahtumia perutaan. Ovatko kesän suuret urheilutapahtumat turvassa? Tähän vastaa Yle Puheen Juha Valvion koppipuheet ohjelmassa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön ylilääkäri sekä KIHUn ylilääkäri Maarit Valtonen.

  Kuva: Kimimasa Mayama / EPA

 • Janne Puhakka on ensimmäinen suomalainen jääkiekkoilijamies, joka on tullut julkisuuteen seksuaalivähemmistön edustajana. Ihmetystä herättää ainoastaan se, miksi tämä tapahtuu vasta vuonna 2019.

  Janne Puhakka oli Juha Valvion koppipuheet -ohjelmassa vieraana kertomassa, yllättivätkö reaktiot kaapista tulemisen jälkeen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä